Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.06.2024 o 08:41, lemo napisał:

Jeśli komuś się zatrzymuje pasek i nie pokazuje kolejnego utworu tylko apka Tidala się jakby zawiesza, to niech wejdzie w ustawienia, aplikacje , tidal i włączy odpowiednie uprawnienia przy działaniu w tle i usypianiu, bo przy aktualizacji chyba się to przestawiło. U mnie, było poprzestawiane, poprawiłem i na razie działa bez zawieszania aplikacji.

Zróbcie tak ,to naprawdę pomaga .

FiiO zaprezentowało nowe SR-11: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma Tidal Connect, ale ma Roon Ready co mi zamyka temat. Postaram się ściągnąć na reckę i dam znać jak to się zachowuje.

Ukryta Zawartość

Działam na tablecie z Android 13 i wszystko działa jak ta lala z Tidal connect, w przeciwieństwie do Android 14 na telefonie.

Zrobiłem to sprawdzenie po wyczytaniu na zagranicznych forach, że te problemy dotyczą Androida v.14. No i wygląda, że u mnie się to potwierdza.

W dniu 15.06.2024 o 16:11, whir napisał:

Działam na tablecie z Android 13 i wszystko działa jak ta lala z Tidal connect, w przeciwieństwie do Android 14 na telefonie.

Zrobiłem to sprawdzenie po wyczytaniu na zagranicznych forach, że te problemy dotyczą Androida v.14. No i wygląda, że u mnie się to potwierdza.

Mam telefony na Android 14 i 11 ,na 11 chodzi lepiej ale i tak zrywa połącznie albo muzyka leci a pasek stoi 

19 godzin temu, folab napisał:

Mam telefony na Android 14 i 11 ,na 11 chodzi lepiej ale i tak zrywa połącznie albo muzyka leci a pasek stoi 

Wczoraj weszły mi aktualizacje na telefon (Android + One UI) dziś jeszcze jedna. Wczoraj po tym update działałp dobrze (słuchałem ze 3h).

Dziś jeszcze będę testował po dzisiejszej aktualizacji. Mam nadzieję, że nie spartolili po wczorajszej, która chyba naprawiła (u mnie) ten problem.

Edytowane przez whir
2 godziny temu, whir napisał:

Wczoraj weszły mi aktualizacje na telefon (Android + One UI) dziś jeszcze jedna. Wczoraj po tym update działałp dobrze (słuchałem ze 3h).

Dziś jeszcze będę testował po dzisiejszej aktualizacji. Mam nadzieję, że nie spartolili po wczorajszej, która chyba naprawiła (u mnie) ten problem.

No to dzisiejsza aktualizacja spaprała wszystko spowrotem...

Nie mam pytań.

Szkoda tylko że ifi w zen stream dalej nie udostępniło aktualizacji do tidal connect oferującej hires flac. Jak zabiorą mqa to przez apke tidala zostanie tylko jakość cd. No chyba że jeszcze coś zmienia 😉

Piotr, chyba masz rację. Ciekawe co napisałby support na pytanie do kiedy będą opiekować się tym produktem.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

No i przestało działać.😞 Na ios, tidal nie widzi zenka, sportify normalnie streamuje, aplikacja ifi działa i widzi urządzenie. Tidal reinstalowałem, ale nie pomogło niestety. Ktoś może miał podobnie? 

No i przestało działać.😞 Na ios, tidal nie widzi zenka, sportify normalnie streamuje, aplikacja ifi działa i widzi urządzenie. Tidal reinstalowałem, ale nie pomogło niestety. Ktoś może miał podobnie? 

Już nieaktualne, po wielu restartach streamera, daca i tidala znowu gra i buczy. Przy tym sprzęcie, jednak nie sposób się nudzić. 

W dniu 18.06.2024 o 15:14, Konrad Szmelter napisał:

Piotr, chyba masz rację. Ciekawe co napisałby support na pytanie do kiedy będą opiekować się tym produktem.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Znaczy oni w ogóle na żadne pytanie już nie odpowiadają więc ciężko powiedzieć. 

Kiedyś był tutaj jeszcze przedstawiciel firmy i starał się jakieś informacje udostępniać na tyle na ile mógł no ale teraz jest słabo.

W dniu 18.06.2024 o 17:21, StachMuszel napisał:

Ciekawe, czy Zen się w ogóle jeszcze sprzedaje? Jak ktoś poczyta w necie opinie przed zakupem, to śmiem wątpić.

Wbrew pozorom mało ludzi szukając informacji trafi tutaj. Zapyta sklep. A wiemy jaka odpowiedź uzyska. Teraz także dystrybutor jest mocny. 

20 minut temu, papageorgio napisał:

Już nieaktualne, po wielu restartach streamera, daca i tidala znowu gra i buczy. Przy tym sprzęcie, jednak nie sposób się nudzić. 

Zastanawiam się czy jak działa to co nas interesuje to jest sens  robić jakie kolwiek aktualizacje. Chyba tak jest z nim najbezpieczniej.

Jego wszystkie problemy obracają się wokół softu. 

Tak jakby przy butoowaniu systemu nie wgrywał się kompletnie. 

Kiedyś na Atari tak było

"Nie ruszaj teraz stołu bo się nie wgra i nie zagramy"

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Znaczy oni w ogóle na żadne pytanie już nie odpowiadają więc ciężko powiedzieć. 

Poważnie? Muszę sprawdzić. Jak do tej pory odpowiadali li zawsze i szybko. Znajdę chwilę to napiszę fo nich. 

6 minut temu, maciek1 napisał:

Poważnie? Muszę sprawdzić. Jak do tej pory odpowiadali li zawsze i szybko. Znajdę chwilę to napiszę fo nich. 

Odnośnie zen stream?

Nie mówię o innych produktach 

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Odnośnie zen stream?

Nie mówię o innych produktach 

Tak. Co prawda, ostatnia korespondencja to z okolic "narzędzia naprawczego", ale do tamtej pory jeśli chodzi o kontakt było ok.

5 godzin temu, maciek1 napisał:

Tak. Co prawda, ostatnia korespondencja to z okolic "narzędzia naprawczego", ale do tamtej pory jeśli chodzi o kontakt było ok.

Jeśli tak jest to przepraszam. 

Z drugiej strony co wynika z tych odpowiedzi?

No więc jest aktualizacja z obsługą TIDAL MAX we FLAC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, treborha1964 napisał:

No więc jest aktualizacja z obsługą TIDAL MAX we FLAC

Ukryta Zawartość

Potwierdzam. Nawet sprawnie się updejtowało:) Ale nadal coś mi nie gra... Pliki są oznaczone MAX i tyle... skąd wiemy czy to 48 czy 96? MQA też jeszcze gdzieś tam się błąka... Cholewka... Można sobie klikać zamiennie na MAX i MQA. Niby okej, ale wskażniki nadal pokazują że to MQA... Znowu ściema?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez maciek1
9 minut temu, treborha1964 napisał:

Twój DAC powinien poinformować o parametrach pliku. U mnie w jednym z utworów 96 kHz i dioda w ZEN na biało, więc raczej to FLAC 96 kHz.

A to ciekawe... JAkby apka musiała się trochę poukładać ze streamerem... Po kilku minutach wszystko pyka idealnie. MQA zniknęły, diody sygnalizują już pliki tylko flac, apka pokazuje rozwinięcia czy 44 czy 96 czy też 192 (Roger Waters) itp. Czyżby przełom? Oby!

Edytowane przez maciek1
  • Pokaż nowe odpowiedzi