Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jestem troszkę w szoku. Powiedzcie mi, wymusiliście upgrade, czy Zen sam to zrobił? Rozumiem, że upgrade tylko w pozycji 1 przełącznika "exclusive mode"?

53 minuty temu, StachMuszel napisał:

Bez wcześniejszego resetu do defaulta?

Bez resetu. Ustawienia/System/Sprawdź aktualizacje, zatwierdziłem i poszło bez problemu. Na 50 ileś procentach wyglądało jakby zawisł, ale po dłuższej chwili puściło dalej i dokończył update. Wcześniejszy soft miałem w jakiejś wersji beta, teraz już nie mogę podać numeru.

W dniu 1.07.2024 o 12:39, Piotr Sonido napisał:

Słychać poprawę?

N przeciętnym sprzęcie to wątpię

2 godziny temu, dekoracja napisał:

puściłem jakis album oznaczony w app tidal jako MAX a lampa zwykła żółta, na dac 44k. dziwne...

Też tak miałem ale po ponownym uruchomieniu ZEN  zaczeło działać normalnie

4 godziny temu, dekoracja napisał:

puściłem jakis album oznaczony w app tidal jako MAX a lampa zwykła żółta, na dac 44k. dziwne...

Może być ze 24bit/44,1 też są jako max. Fajnie że zrobili ta poprawkę 👍

4 godziny temu, dekoracja napisał:

w app tidal jako MAX

Jak klikniesz max w aptece Tidal to Ci pokaże zresztą...

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

8 godzin temu, StachMuszel napisał:

Panowie, jestem troszkę w szoku. Powiedzcie mi, wymusiliście upgrade, czy Zen sam to zrobił? Rozumiem, że upgrade tylko w pozycji 1 przełącznika "exclusive mode"?

Wymuszony upgrade Stachu. Chyba, że masz ustawiony automat (nie pamiętam czy jest taka opcja)?

21 godzin temu, dekoracja napisał:

takie cuda a ja swojego na OLX wystawiłem 😉 może trzeba zostawić...

Za ile? Są zainteresowani?

Widziałem że dystrybutor q21 też wyprzedaje więc ceny używanych w dół pójdą.

14 godzin temu, folab napisał:

przeciętnym sprzęcie to wątpię

Jaki to?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jaki to?

Moim skromnym zdaniem słyszalnej jakiejś różnicy to nie będzie, przynajmniej ja raczej na pewno nie usłyszę.

Choć wczoraj zrobiłem sobie test: Zen Stream+DAC SMSL DL300 (AKM4499) vs Primare CD21 (którego nie słuchałem już oj dłuuuuugo) na płycie Rogera Watersa "Amused to Death". Efekty przestrzenne na CD zdecydowanie lepiej były lokalizowane przez mój słuch.  Z tym, że wąskim gardłem jest tu sam streaming, a nie DAC.

Ale ja podchodzę do tego bardziej w kategoriach " wyścigu zbrojeń", czyli słuchanie sprzętu, a nie muzyki 😉 Zdecydowanie wybieram to drugie 😉

Edytowane przez StachMuszel
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jaki to?

na razie 1200 jakoś, może będzie trzeba zejść bliżej 1000. Mam też s boostera do kompletu. Zostaje mi jeden problem - nie mam jak plików z dysku hdd odtwarzać bo wpięte to w router funbox nie jest widziane przez h390/j play. Nie wiem czy w ogóle taki zasób sieciowy może być widoczny. Może coś gdzieś trzeba zmienić, ale ja tylko skromny humanista 🙂 

także hegel jest prawie idealny dla mnie.

????

6 godzin temu, StachMuszel napisał:

Moim skromnym zdaniem słyszalnej jakiejś różnicy to nie będzie, przynajmniej ja raczej na pewno nie usłyszę.

Choć wczoraj zrobiłem sobie test: Zen Stream+DAC SMSL DL300 (AKM4499) vs Primare CD21 (którego nie słuchałem już oj dłuuuuugo) na płycie Rogera Watersa "Amused to Death". Efekty przestrzenne na CD zdecydowanie lepiej były lokalizowane przez mój słuch.  Z tym, że wąskim gardłem jest tu sam streaming, a nie DAC.

Ale ja podchodzę do tego bardziej w kategoriach " wyścigu zbrojeń", czyli słuchanie sprzętu, a nie muzyki 😉 Zdecydowanie wybieram to drugie 😉

Ja także. Dlatego pytałem jedynie z ciekawości. Do CD nie wrócę 🙂

A chodziło mi bardziej o cenę obecnie tego ifi.

5 godzin temu, dekoracja napisał:

na razie 1200 jakoś, może będzie trzeba zejść bliżej 1000. Mam też s boostera do kompletu. Zostaje mi jeden problem - nie mam jak plików z dysku hdd odtwarzać bo wpięte to w router funbox nie jest widziane przez h390/j play. Nie wiem czy w ogóle taki zasób sieciowy może być widoczny. Może coś gdzieś trzeba zmienić, ale ja tylko skromny humanista 🙂 

także hegel jest prawie idealny dla mnie.

No właśnie za tyle to widziałem z q21 ostatnio. Coś to chyba nie schodzi ostatnio 

W q21 Zen z outletu kosztuje 1299pln, nowy cały czas trzyma cenę 1799pln. Także Twoja cena Piotrze jak najbardziej słuszna myślę, choć w konkury stają nowe produkty Wiima.

Edytowane przez StachMuszel
3 minuty temu, StachMuszel napisał:

W q21 Zen z outletu kosztuje 1299pln, nowy cały czas trzyma cenę 1799pln. Także Twoja cena Piotrze jak najbardziej słuszna myślę, choć w konkury stają nowe produkty Wiima.

Nie to nie moja cena ja jedynie pytam. 

No właśnie tu jest teoretycznie stówkę drożej na pełnej gwarancji i z możliwością zwrotu

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie to nie moja cena ja jedynie pytam. 

No właśnie tu jest teoretycznie stówkę drożej na pełnej gwarancji i z możliwością zwrotu

Oj sorki, faktycznie to @dekoracja sprzedaje 😉

13 godzin temu, dekoracja napisał:

jak ktoś by brał cały komplet tj ZEN plus zasilacz to bym puścił za 2000 nawet a to nieźle już gra...

Nie no gra to dobrze, chodzi mi jedynie o spadek ceny. Chodź wygląda że ostatnimi czasy jakby tych narzekań było mniej? 🙂

Możliwe?

8 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Te zeny to jest takie badziewie, że używki powinny chodzić po 500. Dokupiłbym trzeci ale ponad 1000 nie dam za ten szit. Trzeba szanować zdrowie.

Dwa już masz?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie no gra to dobrze, chodzi mi jedynie o spadek ceny. Chodź wygląda że ostatnimi czasy jakby tych narzekań było mniej? 🙂

Możliwe?

Dwa już masz?

Mam dwa i trzeci Primare np5.  Potrzebuję jeszcze 2.  Na biurko i kolo łóżka. Po okresie dramatycznym przez jakiś czas było dobrze, a teraz znowu jest słabo. Da się słuchać ale z przerwami. 

1 minutę temu, dekoracja napisał:

prawdziwy fan musi mieć dwa. a poważnie to co to za rodzaj masochizmu żeby kilka razy kupować coś, czego się nie lubi…

Ale ja lubię,  tylko często mnie wk...a.

W dniu 3.07.2024 o 07:35, Piotr Sonido napisał:

Jaki to?

powiedzmy wzmacniacz do 6000zł nowy 

17 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Te zeny to jest takie badziewie, że używki powinny chodzić po 500. Dokupiłbym trzeci ale ponad 1000 nie dam za ten szit. Trzeba szanować zdrowie.

Na dzień dzisiejszy nic lepszego nie kupisz ,to znaczy lepiej grającego

7 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Mam dwa i trzeci Primare np5.  Potrzebuję jeszcze 2.  Na biurko i kolo łóżka. Po okresie dramatycznym przez jakiś czas było dobrze, a teraz znowu jest słabo. Da się słuchać ale z przerwami. 

Wiesz co jak masz tyle urządzeń sieciowych to może to nie jest wina urządzenia tylko jakiś konflikt na routerze że ci przerywają? 

Ale to faktycznie masz tyle różnych systemów 5?

24 minuty temu, folab napisał:

powiedzmy wzmacniacz do 6000zł nowy 

Przepraszam że drążę A te dobre wzmacniacze to od jakiej kwoty się zaczynają? Tak wiesz ogólnikowo 🙂

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co jak masz tyle urządzeń sieciowych to może to nie jest wina urządzenia tylko jakiś konflikt na routerze że ci przerywają? 

Ale to faktycznie masz tyle różnych systemów 5?

Jednorazowo gra jeden. ;]

Myślałem że każdy ma min 5. No bo jak inaczej?

Jeden przy łóżku ze słuchawkami. Drugi na biurku, przy kompie. Ten przejął syn - NP5 i mam brak. Trzeci główny w salonie. Czwarty vintage w salonie. Przenoszenie z konta w kont jest nieprofesjonalne i upierdliwe.  Piąty sluchawkowy w salonie - ale tu oszukuję i podpinam ten od vintage, bo jest w zasiegu jednego daca. Szósty by się przydał jeszcze przy wannie. Wstydziłem się przyznać że przy wannie nie mam ale widzę że u kolegów też z tym cienko, skoro takie pytanie. :~]

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Przepraszam że drążę A te dobre wzmacniacze to od jakiej kwoty się zaczynają? Tak wiesz ogólnikowo 🙂

Od takiej kwoty jaką chcesz wydać 🙂

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

co najmniej 10 000 zł za nowy 

5 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Myślałem że każdy ma min 5. No bo jak inaczej?

Można też 1 a dobry.... 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi