Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, StachMuszel napisał:

Mała errata. Po całkowitym odinstalowaniu Tidala z telefonu, wcześniej z czyszczeniem pamięci, po ponownym zainstalowaniu,  pasek postępu wędruje. Oby tak zostało. Wcześniej nie wędrował w ogóle. 

Piotruś,  nie wiem jak u innych, ale u mnie link jest nieaktywny. 

To nie był link. Tylko hasło reklamowe na ten temat 🙂

Sorki nie potrzebnie dałem podkreślenie.

14 minut temu, StachMuszel napisał:

Niestety, moja radość była krótka. Pasek zawisł 😡

Ale podczas grania w ustawieniach aplikacji, zatrzymałem Tidala (muzyka w tle), ponownie uruchomiłem Tidala i pasek wędruje. Ot, taką uroda. Może się męczy biedak, bo kilka utworów ma siłę, później slabnie😁

Czy przewijales lub szybko skakałeś między utworami czy stało się tak po prostu po kilku pełnych utworach?

16 minut temu, Piotr Sonido napisał:

To nie był link. Tylko hasło reklamowe na ten temat 🙂

Sorki nie potrzebnie dałem podkreślenie.

Czy przewijales lub szybko skakałeś między utworami czy stało się tak po prostu po kilku pełnych utworach?

Piotruś, skakałem po utworach.

Edytowane przez StachMuszel
3 minuty temu, StachMuszel napisał:

Piotruś, skakałem po utworach.

To może dlatego. Za dużo za dużo. Za szybko dla niego. 🙂

Wiesz że to urządzenie wymagające od użytkownika cierpliwości.

Koledzy moi, dopytam👌

Czy używając Tidala connect zawsze używacie tylko pozycji 3? Wkurza mnie to przełączanie, chętnie pozostawiłbym w pozycji 1 i już nie grzebał tam😉

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

Koledzy moi, dopytam👌

Czy używając Tidala connect zawsze używacie tylko pozycji 3? Wkurza mnie to przełączanie, chętnie pozostawiłbym w pozycji 1 i już nie grzebał tam😉

Zawsze mam na 1 i wszystko gra:)

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

Koledzy moi, dopytam👌

14 minut temu, maciek1 napisał:

Zawsze mam na 1 i wszystko gra:)

Ja też zawsze na 1 bo poza Tidalem przez Streama korzystam też z zasobów na NAS i nie chciałoby mi się wciąż przełączać.

Uzywam tylko Tidala i tylko pozycja 3, gra bez problemów,  choć wczoraj też się zatrzymywał,  okazało się że to wina internetu zmieniłem na innego operatora i szło już usterek a nawet jakby dźwięk był dynamiczniejszy )).

9 godzin temu, StachMuszel napisał:

Koledzy moi, dopytam👌

używam  3  ze względu na wyższą jakość dźwięku 

16 godzin temu, StachMuszel napisał:

Na prawdę to słychać?

Większe nasycenie i dociążenie ,lepsza przestrzenność i separacja , o ile twój system jest w stanie pokazać te zmiany

Witam, zgłaszam się z iFi Zen Stream. Przez dłuższy czas grałem bezpośrednio z Roon Nucleus (własnej budowy, Akasa) po USB do RME ADI-2 DAC. Myślałem, że było dobrze. Kupiłem tego malucha z ciekawości. Dostał też swojego Tomanka 12V. Zmieniłem trochę tor sygnałów. Wpiąłem iFi do switcha audio (EE8) po dobrej skrętce (AQ Vodka) + ifi LAN iSiliencer. Nucleus dostał też swoją skrętkę (Vodka) oddzielnie ze switcha. No cóż, jak to się mówi, zbieram koparę z podłogi. Co robi ten mały streamer jest nie do opisania. Jednak oddzielny streamer to inna bajka. Reszta toru to ATC. Ta drobna w sumie zmiana otworzyła mi cały system. Rozrysowałem co i jak. Pozdrawiam. 🙂 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 19.07.2024 o 17:11, leszeksz napisał:

Myślałem, że było dobrze.

Brakowało Ci izolacji galwanicznej USB pomiędzy PC a DAC 😉 Miałbyś wtedy komplet 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 19.07.2024 o 17:11, leszeksz napisał:

Witam, zgłaszam się z iFi Zen Stream. Przez dłuższy czas grałem bezpośrednio z Roon Nucleus (własnej budowy, Akasa) po USB do RME ADI-2 DAC. Myślałem, że było dobrze. Kupiłem tego malucha z ciekawości. Dostał też swojego Tomanka 12V. Zmieniłem trochę tor sygnałów. Wpiąłem iFi do switcha audio (EE8) po dobrej skrętce (AQ Vodka) + ifi LAN iSiliencer. Nucleus dostał też swoją skrętkę (Vodka) oddzielnie ze switcha. No cóż, jak to się mówi, zbieram koparę z podłogi. Co robi ten mały streamer jest nie do opisania. Jednak oddzielny streamer to inna bajka. Reszta toru to ATC. Ta drobna w sumie zmiana otworzyła mi cały system. Rozrysowałem co i jak. Pozdrawiam. 🙂 

Ukryta Zawartość

Coś mi chyba nie załadowało pytania? Ten switch jest potrzebny? Daje coś?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, maciek1 napisał:

Coś mi chyba nie załadowało pytania? Ten switch jest potrzebny? Daje coś?

Przy każdym streamerze dodatkowy tani switch tplinka (100pln) ale zasilony liniowo (np muzg audio premium za 250pln) dawał istotny progres jakości dźwięku, w stosunku do wpięcia do routera kablówki. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

5 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Przy każdym streamerze dodatkowy tani switch tplinka (100pln) ale zasilony liniowo (np muzg audio premium za 250pln) dawał istotny progres jakości dźwięku, w stosunku do wpięcia do routera kablówki. 

A może starczy izolator Delock 62619 za 130 zł ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Piopio napisał:

Może i starczy... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, Piopio napisał:

Nie ma takich nie starczych?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

33 minuty temu, ProjectPi napisał:

Nie ma takich nie starczych?

Ten jest wystarczający 😉 

W dniu 18.07.2024 o 11:46, StachMuszel napisał:

Koledzy moi, dopytam👌

Ja korzystałem z tidal connect i miałem ustawione domyślnie. 

Prawdę mówiąc nawet nie sprawdzałem ustawienia na trzy bo i tak byłem bardzo zadowolony z dźwięku a korzystałem też z innych źródeł.

42 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ja korzystałem z tidal connect i miałem ustawione domyślnie. 

Prawdę mówiąc nawet nie sprawdzałem ustawienia na trzy bo i tak byłem bardzo zadowolony z dźwięku a korzystałem też z innych źródeł.

Zawsze można zostawić w pozycji 1 i w ustawieniach zakładka źródła wyłączyć wszystkie procesy pozostawiając tylko aktywne tidal connect.

1 minutę temu, LukRin napisał:

Zawsze można zostawić w pozycji 1 i w ustawieniach zakładka źródła wyłączyć wszystkie procesy pozostawiając tylko aktywne tidal connect.

Rozumiem że wtedy efekt jest dokładnie taki sam? 

Z tym że no umówmy się nawet przez stronę internetową przez przeglądarkę obsługiwanie tego urządzenia i ciągłe włączanie i zmienianie że raz chce posłuchać Spotify raz tidal raz z dysku raz radia no nie jest zbyt wygodny. 

Akurat do walorów brzmieniowych tego urządzenia nie mam żadnych zastrzeżeń jeżeli już działa więc dla mnie przełącznik w pozycji 1 był zdecydowanie wystarczający

26 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Rozumiem że wtedy efekt jest dokładnie taki sam? 

Z tym że no umówmy się nawet przez stronę internetową przez przeglądarkę obsługiwanie tego urządzenia i ciągłe włączanie i zmienianie że raz chce posłuchać Spotify raz tidal raz z dysku raz radia no nie jest zbyt wygodny. 

Akurat do walorów brzmieniowych tego urządzenia nie mam żadnych zastrzeżeń jeżeli już działa więc dla mnie przełącznik w pozycji 1 był zdecydowanie wystarczający

Używam ifi stream tylko do odtwarzania tidal i dlatego wyłączyłem wszystkie inne procesy. Wiadomo, jak używasz więcej żródeł to nie warto wyłączać. Czy gra lepiej tidal w pozycji dedykowanej czyli 3 trudno mi na ten moment ocenić. Właśnie robię teścik pozycja nr 1 z włączonym tylko tidal connect vs pozycja nr 3 czyli typowo dedykowana tidal connect.  Na ten moment nie słyszę różnicy. Może system mam za słaby 😉

Edytowane przez LukRin
10 minut temu, LukRin napisał:

Używam ifi stream tylko do odtwarzania tidal i dlatego wyłączyłem wszystkie inne procesy. Wiadomo, jak używasz więcej żródeł to nie warto wyłączać. Czy gra lepiej tidal w pozycji dedykowanej czyli 3 trudno mi na ten moment ocenić. Właśnie robię teścik pozycja nr 1 z włączonym tylko tidal connect vs pozycja nr 3 czyli typowo dedykowana tidal connect.  Na ten moment nie słyszę różnicy. Może system mam za słaby 😉

Raczej trzymajmy się tego że urządzenie gra na tyle dobrze że switch w inna pozycję nie wymaga poprawy:)

Witajcie

"Padł" nam IFI Stream. Tzn. Włącza się po długiej chwili pojawia się zielona dioda na chwile . Potem zapala się czerwona. Próbowałem twardego resetu przyciskiem z tyłu - pojawiły się na dłużej dwie czerwone diody, potem sytuacja wraca do tej powyżej .  Próbuję łączyć się z apką IFI Streamer - wciskam przycisk po prawej stronie ale nie widzę żadnego efektu. Nie widać go sieci Wifi. Na koniec jakby przestał się odzywać w ogóle nic się nie zapala. Jakieś pomysły ? Jeśli pozostaje serwis to gdzie polecacie  ? Sprzęt po gwarancji

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

• Pokaż nowe odpowiedzi