Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Tomek1777 napisał:

Witajcie

"Padł" nam IFI Stream. Tzn. Włącza się po długiej chwili pojawia się zielona dioda na chwile . Potem zapala się czerwona. Próbowałem twardego resetu przyciskiem z tyłu - pojawiły się na dłużej dwie czerwone diody, potem sytuacja wraca do tej powyżej .  Próbuję łączyć się z apką IFI Streamer - wciskam przycisk po prawej stronie ale nie widzę żadnego efektu. Nie widać go sieci Wifi. Na koniec jakby przestał się odzywać w ogóle nic się nie zapala. Jakieś pomysły ? Jeśli pozostaje serwis to gdzie polecacie  ? Sprzęt po gwarancji

Nie pamiętam już działa to "narzędzie", które udostępniłem. Może tędy droga?

2 minuty temu, maciek1 napisał:

Nie pamiętam już działa to "narzędzie", które udostępniłem. Może tędy droga?

no tak ale jeśli Ty nie pamiętasz , to ja tym bardziej ..

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

1 minutę temu, maciek1 napisał:

Tam jest instrukcja, zajrzyj

możesz mnie naprowadzić czego i gdzie mam szukać ?

Zresetuj urządzenie switchem z tyłu przez kilka sekund, aż diody zaczną migać, daj mu się załadować i wyłącz permanentnie. Poczekaj 1 minutę, uruchom, poczekaj na jedną czerwoną diodę po lewej, naciśnij i przytrzymaj przycisk po prawej, aż jego dioda zacznie migać. Musi pojawić się jego wifi, zaloguj się do jego sieci i przeprowadź procedurę startową od początku i powoli. To urządzenie wymaga cierpliwości.  Nie wierzę aby się popsuło.

6 minut temu, StachMuszel napisał:

Zresetuj urządzenie switchem z tyłu przez kilka sekund, aż diody zaczną migać, daj mu się załadować i wyłącz permanentnie. Poczekaj 1 minutę, uruchom, poczekaj na jedną czerwoną diodę po lewej, naciśnij i przytrzymaj przycisk po prawej, aż jego dioda zacznie migać. Musi pojawić się jego wifi, zaloguj się do jego sieci i przeprowadź procedurę startową od początku i powoli. To urządzenie wymaga cierpliwości.  Nie wierzę aby się popsuło.

"wyłącz pernamentnie" ? co to oznacza ?

Dzięki za pomoc

1 minutę temu, Tomek1777 napisał:

"wyłącz pernamentnie" ? co to oznacza ?

Dzięki za pomoc

Z zasilacza z tyłu urządzenia,  aby się wyzerował. Komplecie odłącz od zasilacza. 

Jak już Ci się uda zalogować do własnej wifi, daj znać, powiemy co dalej.

Edytowane przez StachMuszel
16 minut temu, StachMuszel napisał:

Z zasilacza z tyłu urządzenia,  aby się wyzerował. Komplecie odłącz od zasilacza. 

Jak już Ci się uda zalogować do własnej wifi, daj znać, powiemy co dalej.

Po twardym resecie czyli paliły się czerwone dwie diody przez dłuższy czas zrobiłem ten permanentne wyłączenie o którym mówiłeś. Potem a sprzęt się odpalił zapaliła się czerwona dioda po lewej stronie Po chwili na chwilę zapaliła się zielona potem wszystko zgasło. W międzyczasie próbowałem przytrzymać przycisk po prawej stronie żeby włączyć tego hotspota na nim niestety nie reaguje.

W tej chwili jak gdyby urządzenie w ogóle nie chce reagować nie nie mogę go włączyć ani wyłączyć do końca

Po włączeniu urządzenia pali się ta malutka Biała dioda po lewej stronie przez chwilę  mrugają oba duże białe wyświetlacza na kolor biały. Potem nic się kompletnie nie dzieje nie zapala się nic ani na zielono ani na czerwono. Przycisk po prawej stronie którym próbuje włączyć tego hotspota nie działa nic się nie uruchamia

Po twardych resecie palą się dwie czerwone diody i trzeba czekać aż zapali się tylko jedna czerwona po lewej, tak jak na rysunku poniżej. Moze to trwac nawet ponad 5 minut. Dopiero wtedy dotykaj się do urządzenia. Powtórz procedurę resetu (minimum 3 sekundy) i uzbroj się w cierpliwość. Tak po grecku, powoli😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pkt. 12.

Screenshot_20240725_103035_Gallery.thumb.jpg.a61ca0d9cc9d5f52301d1e558f305428.jpg

Obawiam się, że mogłeś za wcześnie wyłączyć zasilanie po resecie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez StachMuszel
15 minut temu, StachMuszel napisał:

Po twardych resecie palą się dwie czerwone diody i trzeba czekać aż zapali się tylko jedna czerwona po lewej, tak jak na rysunku poniżej. Dopiero wtedy dotykaj się do urządzenia. Powtórz procedurę resetu (minimum 5 sekund) i uzbroj się w cierpliwość. Tak po grecku, powoli😉

Ukryta Zawartość

Pkt. 12.

Screenshot_20240725_103035_Gallery.thumb.jpg.a61ca0d9cc9d5f52301d1e558f305428.jpg

Zrobiłem kolejny raz tak jak mi mówiłeś tym razem progres jest taki że po twardym resecie i po wyłączeniu i włączeniu urządzenia pali mi się czerwona dioda po lewej stronie.

Niestety przytrzymywanie przycisku po prawej stronie nic nie daje nie widać tam zielonego światełka a wyłączyło się z hotspotem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Może system mam za słaby 😉

Nie wiem co tam masz ,ale żeby usłyszeć różnicę to już musi być naprawdę dobry szprzęt , o wiele łatwiej na słuchawkach.

13 minut temu, folab napisał:

Nie wiem co tam masz ,ale żeby usłyszeć różnicę to już musi być naprawdę dobry szprzęt , o wiele łatwiej na słuchawkach.

To nie jest mój cytat 🙂

Zwracajcie proszę uwagę bo to już drugi raz kiedy ktoś tu wsadza nie moje słowa pod mój cytat.  🙂

A w temacie pytanie kto serwisuje teraz ifi. Dystrybucja jest 3 w ciągu krótkiego czasu. 

4 godziny temu, StachMuszel napisał:

@Tomek1777

Postepy jakieś są?

Niestety. Syn mi melduje że czerwona dioda jest po lewej stronie . Nie reaguj przycisk po prawej żeby włączyć hotspota

12 minut temu, Tomek1777 napisał:

Niestety. Syn mi melduje że czerwona dioda jest po lewej stronie . Nie reaguj przycisk po prawej żeby włączyć hotspota

Napisz do q21 obecnego dystrybutora tej marki czy oni się zajmują serwisem czy robi to Horn czyli poprzedni dystrybutor. Ale wątpię bo byli nim wyjątkowo krótko. 

Może wskażą gdzie sami to robią.

W dniu 19.07.2024 o 13:37, folab napisał:

Większe nasycenie i dociążenie ,lepsza przestrzenność i separacja , o ile twój system jest w stanie pokazać te zmiany

Robiłeś porównanie pozycja nr 1 z wyłączonymi wszystkimi procesami typu spotify, roon itp., pozostawiony tylko tidal connect względem dedykowanej pozycji nr 3 typowo dedykowanej tidal connect ?

19 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Zwracajcie proszę uwagę bo to już drugi raz kiedy ktoś tu wsadza nie moje słowa pod mój cytat.  🙂

Nie traktuj tego jako dyskusji z Tobą, a info dla wszystkich:

Ten ktoś to silnik forum. Bo błędnego autora cytatu wstawia silnik forum, a nie wpisuje user cytujący. Zwracanie uwagi nic nie pomoże, bo user nie mam możliwości edycji autora cytatu. Dzieje się tak gdy cytujemy fragment zacytowany przez kogoś, wtedy zamiast autora oryginału silnik forum wstawia usera, który zacytował. Jedyna rada to odszukać post orginalny i z niego cytować.

Pozdrawiam.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 19.07.2024 o 13:37, folab napisał:

Większe nasycenie i dociążenie ,lepsza przestrzenność i separacja , o ile twój system jest w stanie pokazać te zmiany

Po dwóch dniach słuchania w pozycji dedykowanej dla tidal connect muszę się zgodzić z Tobą, że jest lepiej. 

10 godzin temu, LukRin napisał:

Robiłeś porównanie pozycja nr 1 z wyłączonymi wszystkimi procesami typu spotify, roon itp., pozostawiony tylko tidal connect względem dedykowanej pozycji nr 3 typowo dedykowanej tidal connect ?

Nie robilem takiego porównnia

23 godziny temu, szymon1977 napisał:

Nie traktuj tego jako dyskusji z Tobą, a info dla wszystkich:

Ten ktoś to silnik forum. Bo błędnego autora cytatu wstawia silnik forum, a nie wpisuje user cytujący. Zwracanie uwagi nic nie pomoże, bo user nie mam możliwości edycji autora cytatu. Dzieje się tak gdy cytujemy fragment zacytowany przez kogoś, wtedy zamiast autora oryginału silnik forum wstawia usera, który zacytował. Jedyna rada to odszukać post orginalny i z niego cytować.

Pozdrawiam.

Ale to świadczy o tym że ludzie nie widzą co piszą? Widzisz to w okienku przecież.

I teraz dyskusja była neutralna ale przypominam Szymon że mamy zakaz odżywania się do siebie 

23 godziny temu, LukRin napisał:

Po dwóch dniach słuchania w pozycji dedykowanej dla tidal connect muszę się zgodzić z Tobą, że jest lepiej. 

A jednak. A co się poprawia?

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale to świadczy o tym że ludzie nie widzą co piszą?

Nawet jak widzą, to nie wiedzą skąd problem i nie mają możliwości mu zaradzić. Po moim wpisie, może ktoś uniknie tego chochlika.

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

teraz dyskusja była neutralna

Tylko od Ciebie zależy czy neutralna pozostanie.

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

przypominam Szymon że mamy zakaz odżywania się do siebie 

Pamiętam, więc nie dyskutujmy. Potraktuj mój wpis tak jak prosiłem, jako info dla wszystkich a nie chęć dyskusji z Tobą.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 25.07.2024 o 19:04, Tomek1777 napisał:

Ja jestem uparty jak osioł i stoję na stanowisku, że urządzenie jest sprawne. Jeśli nie możesz dostać się do niego przez wifi, podłącz się po lan i temat definitywnie się wyjaśni.

W dniu 27.07.2024 o 10:32, Piotr Sonido napisał:

Ale to świadczy o tym że ludzie nie widzą co piszą? Widzisz to w okienku przecież.

I teraz dyskusja była neutralna ale przypominam Szymon że mamy zakaz odżywania się do siebie 

A jednak. A co się poprawia?

W moim przypadku minimalnie poprawiła się rozdzielczość. Oczywiście nie mówimy tu o jakieś spektakularnej poprawie.

Każdy,  nawet maly krok w polepszeniu  dźwięku się liczy. Ostatnio zastosowałem Gaie pod kolumny ,sprawdziły się poszedłem za ciosem i pod pre lampowe Orea 3 szt. Jako że wcześniej były tam stozki  Viprapod wypróbowałem też 3 szt pod Zenka ,tylko w pozycji odwróconej.  Wszystko ma znaczenie , jest super.

• Pokaż nowe odpowiedzi