Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.08.2024 o 21:09, marcinmarcin napisał:

Na forum pełno szpeców od IT, co nie wiedzą nawet co to IP, ale za to wiedzą że w streamerze zera i jedynki i każdy gra tak samo 😄 

Niektórzy teoretycznie wiedzą co to ip, choć zapewne nie do końca i dodatkowo wierzą w bajki o "grających" swatchach.

Pokazują tym samym, że jednak nie wiedzą na czym polega transmisja cyfrowa. Czego zresztą należało się spodziewać 😄

23 godziny temu, StachMuszel napisał:

Panowie, czy u Was też czasami Ifi Zen uruchamia się dwiema białymi diodami LED?

Ze dwa dni temu widzialem 2 białe.

W dniu 27.09.2024 o 11:20, bum1234 napisał:

Niektórzy teoretycznie wiedzą co to ip, choć zapewne nie do końca i dodatkowo wierzą w bajki o "grających" swatchach.

Pokazują tym samym, że jednak nie wiedzą na czym polega transmisja cyfrowa. Czego zresztą należało się spodziewać 😄

bzdury piszesz ,głuchy jesteś

1 godzinę temu, folab napisał:

bzdury piszesz ,głuchy jesteś

Naprawdę?

A co takiego głupiego napisałem?

Że "grający" switch to bzdura?

Przecież to prawda 😄

8 minut temu, bum1234 napisał:

Przecież to prawda 😄

Bzdury piszesz, jak zwykle.

Akurat wpływ zakłóceń routera kablówki na jakość dźwięku wielokrotnie testowałem na "ślepo" i wynik był jednoznaczny...

Jakbym coś pisał o zmianie danych, sumach kontrolnych itp to byś mógł się śmiać że niedouczony w temacie jestem mimo wielu lat w branży IT... 

a tak my się pośmiejemy z Ciebie 🙂 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

18 minut temu, marcinmarcin napisał:

Jakbym coś pisał o zmianie danych, sumach kontrolnych itp to byś mógł się śmiać że niedouczony w temacie jestem mimo wielu lat w branży IT... 

A pozytywnemu wpływowi izolacji galwanicznej zaprzeczasz jak jakiś dyletant techniczny 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

A pozytywnemu wpływowi izolacji galwanicznej zaprzeczasz jak jakiś dyletant techniczny 😉 

Nie zaprzeczam, tylko uważam że dobry transport nie ogranicza się tylko do izolacji. Tak samo dołożenie do kiepskiego izolacji nie zrobi z niego hajendu...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Bzdury piszesz, jak zwykle.

Akurat wpływ zakłóceń routera kablówki na jakość dźwięku wielokrotnie testowałem na "ślepo" i wynik był jednoznaczny...

a tak my się pośmiejemy z Ciebie 🙂 

A śmiejcie się. Z siebie się śmiejecie w gruncie rzeczy 😄

Branża IT komercyjna to obecnie marketingowe bagienko - sztandarowy przykład to windows, który jest śmietnikiem. Drukarki uruchamiają się po kilka minut (!) - efekt "nowoczesnego" zarządzania projektami 😄

Mityczne zakłócenia to taki wytrych uzasadniający bzdurzenie. Nikt jakoś nie przedstawił żadnych danych ilościowych uzasadniających taką tezę. Nie pokazał, bo ich nie ma, a interes musi się kręcić.

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Nie zaprzeczam, tylko uważam że dobry transport nie ogranicza się tylko do izolacji. Tak samo dołożenie do kiepskiego izolacji nie zrobi z niego hajendu...

W przypadku transmisji USB jednak tak ...

3 godziny temu, bum1234 napisał:

Mityczne zakłócenia to taki wytrych uzasadniający bzdurzenie. Nikt jakoś nie przedstawił żadnych danych ilościowych uzasadniających taką tezę. Nie pokazał, bo ich nie ma, a interes musi się kręcić.

Jednak je słychać ;( 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ifi gra całkiem przyjemnie jako transport...

Urządzenie było by więcej niż zacne gdyby nie soft który....

Nie chwalę, żeby nie zapeszyć, ale teraz od dłuższego czasu wszystko śmiga jak należy.

2 godziny temu, maciek1 napisał:

Nie chwalę, żeby nie zapeszyć, ale teraz od dłuższego czasu wszystko śmiga jak należy.

Przestali chyba w nim dłubać 

W dniu 15.06.2024 o 12:01, SomekPoland napisał:

FiiO zaprezentowało nowe SR-11: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma Tidal Connect, ale ma Roon Ready co mi zamyka temat. Postaram się ściągnąć na reckę i dam znać jak to się zachowuje.

I jak z tym? Miałeś może u siebie? Jakieś testy robiłeś? Możesz coś więcej na temat tego streamera powiedzieć? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hej, też tak macie ?,  od jakiegoś czasu  tidal przycina mi się na odtwarzaniu i to zarówno na kompie jak i na telefonie/zenku, zwłaszcza przy plikach max co wskazyałoby na wydajność usługi,  przy "grubych" plikach czasami jest to co parę sekund, nie da się słuchać.

22 godziny temu, monkas napisał:

Hej, też tak macie ?,  od jakiegoś czasu  tidal przycina mi się na odtwarzaniu i to zarówno na kompie jak i na telefonie/zenku, zwłaszcza przy plikach max co wskazyałoby na wydajność usługi,  przy "grubych" plikach czasami jest to co parę sekund, nie da się słuchać.

Nie mamy. U mnie Tidal działa bez zarzutu. To raczej sprawa internetu. 

W dniu 5.10.2024 o 20:02, WiktorS napisał:

I jak z tym? Miałeś może u siebie? Jakieś testy robiłeś? Możesz coś więcej na temat tego streamera powiedzieć? 

Przecież to absolutna nowość nikt go jeszcze w Polsce nie widział.

Ale bez tidal connect to słabo.

12 godzin temu, Piopio napisał:

Nie mamy. U mnie Tidal działa bez zarzutu. To raczej sprawa internetu. 

Mam u siebie 1Gb/s i też się haczy. Czyżby to za mało?😉

30 minut temu, StachMuszel napisał:

U mnie dwie sztuki ifi stream podłączone po wifi i żadnych problemów przy tidal connect. Codziennie kilka godzin grania.

20 minut temu, LukRin napisał:

U mnie dwie sztuki ifi stream podłączone po wifi i żadnych problemów przy tidal connect. Codziennie kilka godzin grania.

Nawet na 24/192 ? Nie miałem tak wcześniej, zenka mam podpiętego po kablu, speed test pokazuje ok 80 Mb/s na kablu, na wifi jest słabiej 14-20 Mb/s

4 minuty temu, monkas napisał:

Nawet na 24/192 ? Nie miałem tak wcześniej, zenka mam podpiętego po kablu, speed test pokazuje ok 80 Mb/s na kablu, na wifi jest słabiej 14-20 Mb/s

Tak, nawet na 24/192 jest super. Cała instalacja oparta na router plus wzmacniacz sygnału marki FRITZ. Prędkość wyjściowa z modemu 600 Mb/s.

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

możesz sprawdzić speed testem transfer ? zenek podpięty kablem ? dzięki 🙂

1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

Nie chodzi o samą przepustowość ... coś u operatora może blokować pakiety. 

1 godzinę temu, monkas napisał:

możesz sprawdzić speed testem transfer ? zenek podpięty kablem ? dzięki 🙂

Speedtestem po RJ45 jest około 800-900Mb/s. Zenek pracuje po wi-fi.

Godzinę temu, Piopio napisał:

Nie chodzi o samą przepustowość ... coś u operatora może blokować pakiety. 

To też prawda.

4 minuty temu, StachMuszel napisał:

Zenek pracuje po wi-fi.

I masz odpowiedź dlaczego Ci rwie, 

• Pokaż nowe odpowiedzi