Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.01.2023 o 16:17, iFi Audio napisał:

A z drugiej strony, co było dla Was największym pozytywnym zaskoczeniem z Zen Streamem?

Że go nie kupiłem, a brzmi nieźle.

Teraz mam to z telefonu przez USB.

Jak można sprzedawać niedopracowany soft, zapatrzyli się na Microsoft ?

90 stron pisania, a tu:

W dniu 16.01.2023 o 16:17, iFi Audio napisał:

Wasze opinie regularnie wysyłam do centrali 🙂 Pewne rzeczy niestety trwają, to bardzo duża firma i to się potrafi zejść. 

To jest kuriozalne! 

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

7 minut temu, piramidon napisał:

Że go nie kupiłem, a brzmi nieźle.

Teraz mam to z telefonu przez USB.

Jak można sprzedawać niedopracowany soft, zapatrzyli się na Microsoft ?

90 stron pisania, a tu:

To jest kuriozalne! 

Zauważ proszę, że na te 90 stron jest tu też bardzo wielu zadowolonych użytkowników. Do tego, przeprowadzony był forumowy test Zen Stream i większość osób odnosiła się pozytywnie. Zdajemy sobie sprawę, że nasz software może działać lepiej, ale też nie uważam, że Zen Stream jest przez to złym urządzeniem. Szczególnie, że w Polsce jest ich bardzo wiele. Jeżeli popatrzmy na ilość wpisów z opisami problemów, ale popatrzymy na to przez pryzmat ilości sztuk w kraju, to uważam, że na prawdę nie jest źle. Nie zamieniajmy urządzenia, którego software może być lepiej dopracowany, w bezużyteczny przycisk do papieru 🙂

Przykro mi, że nie spełnił Twoich oczekiwań. Nie mam zamiaru tym wpisem bagatelizować Twojej opinii. Przykro mi, że nie wierzysz w to, że wkładamy pracę w to, żeby ten software stał się lepszy. My też chcemy to robić szybciej, ale nie jesteśmy w stanie. Mam nadzieję, że w przyszłości uda się to zmienić wraz z kolejnymi updejtami. Z przyjemnością Ci wtedy wyślę Zen Stream na testy, żebyś sam się przekonał.

Dziękuję za szybką i napisaną  z kulturą osobistą odpowiedź. 

Dziękuję również za ciekawą propozycję, ale odmawiam.

Byłem bardzo zainteresowany tym urządzeniem, lecz wstrzymały mnie uwagi z forum:.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dystans ten pozostał do dziś.

Ukryta Zawartość

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 19.01.2023 o 16:53, marcinmarcin napisał:

Ale jak nie spasuje puścisz dalej w przeciągu kilku dni 😉

A to akurat też prawda.

W dniu 19.01.2023 o 17:20, marcinmarcin napisał:

Przecież to Volumio. Nie grzebane i nie psute działa na malinie idealnie. To potężne zadanie to jak najmniej zepsuć 😉

Ale tu już było grzebane dlatego tak się porobiło.

11 godzin temu, piramidon napisał:

Byłem bardzo zainteresowany tym urządzeniem, lecz wstrzymały mnie uwagi z forum:.

Ukryta Zawartość

A ja tam jednak wciąż mam nadzieję:)

Ukryta Zawartość

W dniu 19.01.2023 o 17:22, iFi Audio napisał:

No cóż, z Volumio to tam prawie nic nie zostało poza samym rdzeniem i wyglądem menu. Wszystkie funkcje: wyjścia cyfrowe, Tidal Connect, Roon, DLNA napisaliśmy na nowo, najlepiej jak potrafiliśmy z zastosowaniem naszych rozwiązań. Daje to przewagę w dźwięku 🙂

Rozumiem że piszesz o sofcie w urządzeniu. Do niego zastrzeżeń nie mam, faktycznie jest ok, a dźwięk bardzo dobry. 

Coś jest za to skopane w apce na telefon, i to zarówno iFi Streamer jak i Volumio. Próbowałem obu i w obu miałem te same problemy z gubieniem połączenia apka-Zen, odtwarzaniem kolejnych utworów z dysku USB. Nie ma tych problemów przy sterowaniu przez stronę, dlatego moim zdaniem mieszają tu apki.

17 godzin temu, piramidon napisał:

Ukryta Zawartość

w tej cenie nie kupisz nic co zagra lepiej ,nawet w sporo wyższej cenie nie będzie dużo lepiej, ale skoro zadawala cię muzyka z telefonu to kup coś co może gorzej gra ale sprawia mniej problemów

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, folab napisał:

ale skoro zadawala cię muzyka z telefonu

Chciałbym, Ci wyjaśnić jaka to muzyka  z telefonu. Proszę o zapoznanie się z niniejszym tematem:

Ukryta Zawartość

By to docenić, o czym mówię - musisz mieć do dyspozycji nowoczesny  DAC z asynchronicznym wejściem USB.

Ja to mam i już nie potrzebuję innego rozwiązania.

Pozostały tor akustyczny wedle Twojego życzenia!

Więcej nie będę o tym tu rozprawiał, bo będzie OT.

Pojęcie "muzyka z telefonu" już nie brzmi negatywnie, trzeba umieć się nim posługiwać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piramidon

Nie no aplikacja na telefon to już jest w ogóle zgroza.

Mi się ją udało odpalić raz a tak naprawdę to co ją włączasz to jest auto zamknięcie.

Ale powiedzmy że przez przeglądarkę się to da zrobić więc wszystko jest w porządku.

A co do ceny no to ja uważam że da się kupić coś co brzmi w tej samej klasie i jest to właśnie malina.

Zen stream mi się podoba, gra fajnie. 

Wygląd apki ok. Ale żeby to działało.

27 minut temu, treborha1964 napisał:

U mnie działa bez problemu. Nie wiem skąd te emocje.

Ano stąd że u mnie i kolegi nie działa bez problemu.

Edytowane przez spokojnie

U mnie też działa bez problemu, przez aplikację i przez stronę.

Spotify beż problemu. Jak miałem Tidal to były jakieś problemy.

Edytowane przez KotD

Hmm, a czy możecie napisać jaki system w telefonach macie? Jeżeli nie chcecie publicznie  to na prv. 🙂 

U mnie apka chodzi, mam Samsunga S21 FE z Androidem 13

Może jest jakiś wzór?

@spokojnie a próbowałeś może korzystać z mConnect, czy Bubble UPnP? Kiedyś bawiłem się tą pierwszą i było wszystko ok.

21 minut temu, iFi Audio napisał:

Hmm, a czy możecie napisać jaki system w telefonach macie? Jeżeli nie chcecie publicznie  to na prv. 🙂 

U mnie apka chodzi, mam Samsunga S21 FE z Androidem 13

Może jest jakiś wzór?

@spokojnie a próbowałeś może korzystać z mConnect, czy Bubble UPnP? Kiedyś bawiłem się tą pierwszą i było wszystko ok.

Android 12 POCO X3 NFC.

Kiedy szukałem alternatywnej apki to sprawdzałem różne, w tym też mConnect (Bubble nie). W tej chwili nie pamiętam dlaczego nie zostałem przy niej, prawdopodobnie dlatego że problemy rozwiązało łączenie przez ifi.local.

u mnie ajfon i aktualny iOS 16.1.2

appka crash’uje jeśli przekręcę śrubę z tylu na tidal exclusive. ale to chyba feature a nie wada 😉

poza tym zasadniczo działa. durne jest czekanie z pół minuty na uruchomienie stacji radiowych. co tam się dzieje takiego, że to tyle trwa?

????

5 godzin temu, dekoracja napisał:

durne jest czekanie z pół minuty na uruchomienie stacji radiowych. co tam się dzieje takiego, że to tyle trwa?

Ładuje się do cache. Możesz spróbować zmniejszyć, jest dużo większy z tego co pamiętam niż w malinie. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Android na Xiaomi ale sprawdzałem też na Samsung a70.

Na obu jest dokładnie to samo. 

I w zasadzie jak czyta się recenzję tej aplikacji w sklepie Play to wszyscy mają dokładnie ten sam problem. Aplikacja się otwiera i samoistnie gasi.

Jak mówię mi udało się ją odpalić raz po czym ją zamknąłem świadomie i już więcej się nie odpaliła. 

Teraz popatrzyłem i ta aplikacja ma ocenę 1.4. nie spotkałem się jeszcze z tak niską oceną.

Sreamer przekazuje pliki MQA zarówno przez USB jak i coaxial i optyk? Od jednego z reprezentantów firmy IFi uzyskałem odpowiedź na forum brytyjskim, że DAC iFi Audio ZEN One Signature "odpakowuje" pliki MQA nie tylko przez USB, ale i coax i optyk. Wskaźniki DAC pokazują, że dostarczono plik MQA. Jest to możliwe skoro kość XMOS ma być tylko w torze USB? Przepraszam jeśli coś pomyliłem:)

25 minut temu, StachMuszel napisał:

Maćku, cos On chyba buja. Wg mnie MQA tylko przez USB.

Znajdę ten post i sprawdzę raz jeszcze. Ale streamer podaje MQA także przez optyk i coax? W każdym razie DAC sygnalizuje przyjęcie MQA zarówno z USB jak i z coax lub optyka...

Edytowane przez maciek1
20 godzin temu, StachMuszel napisał:

Maćku, cos On chyba buja. Wg mnie MQA tylko przez USB.

I have ifi streamer and ifi zen dac signature. Are you sure spdif input support all MQA or only the last stage: rendering? XMOS is only on the USB path after all, which could indicate that the usb input supports all MQA and spdif only the last stage: rendering. Sorry for my english

Odpowiedź:

The coaxial input is actually going through the XMOS, so it will get a full MQA support.

No i jak to rozumieć, taką dosyć istotną rozbieżność? To odpowiedź ifi audio na jednym z forów brytyjskich. Prosze naszych specjalistów o wypowiedź: XMOS tylko w torze USB czy także w innych?

No to by było dopiero bo ja się z tym nie spotkałem do tej pory.

Teraz są w takim razie dwie zagadki pierwsza to czy streamer jest w stanie to wypuścić po coaxialu. A druga czy w daku pracuje Xmos na wejściu coaxial.

Poczekajmy na naszego polskiego przedstawiciela bo jest to faktycznie interesujący temat

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

czy streamer jest w stanie to wypuścić po coaxialu.

Mialem krótko SMSL SU-9 i SU10 i puszczony plik MQA po coaxialu był wyświetlany na ekranie.

Nowe XMOS już są w stanie dekodować MQA z SPDIF.

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No to super bardzo dziękuję za informację.

Osobiście nie korzystam z mqa ale dobrze wiedzieć.

Piotrek 

Ja też nie 🙂 to był test, jak nowe wynalazki mają się jeśli chodzi jakość brzmienia w stosunku do tego na czym słucham.

Eksperyment skończył się niepowodzeniem.

Cześć, xmos to nie wszystko. Sprawdźcie najpierw ile puścicie przez spdif/coax a ile przez usb. Różnica kolosalna. 24/192 vs 32/768. Dopóki mqa jest odpowiedniej wielkości ma to sens potem sygnał jest kompresowany przez algorytm do odpowiedniej pojemności.

25 minut temu, jurek1 napisał:

Mialem krótko SMSL SU-9 i SU10 i puszczony plik MQA po coaxialu był wyświetlany na ekranie.

Nowe XMOS już są w stanie dekodować MQA z SPDIF.

Super, tylko czy w iFi ten XMOS jest w drodze coaxialu czy tylko USB, jak opisują go dystrybutorzy? DAC ifi też pokazuje, że przyjmuje plik MQA po coaxialu, ale czy go odpakuje?

Edytowane przez maciek1

Dobra a teraz trochę zejdźmy na ziemię bo czy to realnie jest słyszalne bo w tym momencie dyskusja rozchodzi się o to czy dag pokazuje to prawidłowo czy nie.

Ale odwracając kota ogonem pytanie jest czy to słychać czy nie?

• Pokaż nowe odpowiedzi