Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, m4tech napisał:

Przetestowałem również, zachwalaną (WIELOKROTNIE) w tym wątku,  kostkę "ulepszacza USB" Topping HS01,

z zasilaniem czy bez, nie wniosła nic pozytywnego, a wręcz przeciwnie w przypadku podłączenia do Zen Stream.

W przypadku laptopa jakieś marginalne oddziaływanie na mikro plus na poziomie odczuć placebo. 

Z ZEN Stream degradacja brzmienia mniej więcej do poziomu zasilacza standardowego

Jeśli uzywasz Qutesta to ma on wbudowaną izolację usb może się dubluje.

15 minut temu, lemo napisał:

Jeśli uzywasz Qutesta to ma on wbudowaną izolację usb może się dubluje.

Już nie mam Qutesta, ale takie DAC bez pełnej izolacji, powiedzmy z quzi-izolacją jak Qutest mogą korzystać z dodatkowej izolacji galwanicznej,... z tymże problem może w tym, że Topping HS01 takowej izolacji nie zapewnia w ogóle, a jedyne co zapewnia to przerwanie pętli masy.

3 minuty temu, Arnold Pacman napisał:

Jak tam test Topping P50? 

😄 coś się przestawiło w adresie i mam w pracy paczkę, także jest poślizg kontrolowany 😉 

16 minut temu, m4tech napisał:

z tymże problem może w tym, że Topping HS01 takowej izolacji nie zapewnia w ogóle, a jedyne co zapewnia to przerwanie pętli masy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Szkoda , że ten ktoś nie był łaskaw doprecyzować , że tak jest galwanicznie izolowana, ale tylko masa USB

Edytowane przez m4tech
Teraz, m4tech napisał:

Szkoda , że ten ktoś nie był łaskaw doprecyzować , że tak jest galwanicznie izolowana, ale tylko masa USB

Masz na to jakiś dowód ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jest trochę o tym w sieci, ale już nawet na samą logikę, obecna technologia nie pozwala zmieścić pełnej izolacji galwanicznej wszystkich sygnałów USB w takich rozmiarach elektronice.

cytat z Amazon:
Skutecznie eliminuje szumy wprowadzone przez pętlę uziemiającą. Poziom hałasu może zostać zredukowany nawet o 50 dB.

4 minuty temu, m4tech napisał:

Jest trochę o tym w sieci, ale już nawet na samą logikę, obecna technologia nie pozwala zmieścić pełnej izolacji galwanicznej wszystkich sygnałów USB w takich rozmiarach elektronice.

cytat z Amazon:
Skutecznie eliminuje szumy wprowadzone przez pętlę uziemiającą. Poziom hałasu może zostać zredukowany nawet o 50 dB.

Serio ? A układ ADUM4160 ? Jest tak samo mały. 

Daj linka gdzie jest jasno napisane, że to nie jest pełna izolacja galwaniczna. 

Amazon to nie producent. 

To co piszesz to tylko Twoje przypuszczenia. 

12 minut temu, Piopio napisał:

ADUM4160

Tak , tylko zdaje się ma niższą przepustowość, to także istotny parametr, który wpływa na wielkość płytki, temperaturę, chłodzenie itd.

Pamiętam jak IFI walczyło przy iGalvanicu chyba dobry rok, tak to się im grzało i nadal grzeje 🙂

Masz dobry kontakt z producentem, to proponuję wyjaśnij to u źródła

Edytowane przez m4tech
24 minuty temu, Piopio napisał:

To co piszesz to tylko Twoje przypuszczenia. 

Tak jak cała twoja pisanina 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

O, znowu izolacja galwaniczna... dawno nie było...

Dajcie już spokój z tym tematem, bo widzicie że Piopio doświadczenia użytkowników nie piejących z zachwytu i mających zdanie inne niż jego traktuje jakby mu kto do zupy napluł... To do niczego nie prowadzi.

Pisanie bez sensu na dwie strony znowu się zrobi. 

Problemów z uruchomieniem IFI ciąg dalszy, dopóki słuchałem przez coax  było w miarę ok, teraz przełączyłem się na USB i zaczął się koszmar ,wydaje mi się że izolacja galwaniczna Topping dodatkowo pogarsza sytację,dziś odpalałem IFI przez kilkanaście minut resetując telefon ,wyłaczając i właczając wszstko kilka razy aż zaczęło w końcu grać...

Przetestowałem również, zachwalaną (WIELOKROTNIE) w tym wątku,  kostkę "ulepszacza USB" Topping HS01,
z zasilaniem czy bez, nie wniosła nic pozytywnego, a wręcz przeciwnie w przypadku podłączenia do Zen Stream.
W przypadku laptopa jakieś marginalne oddziaływanie na mikro plus na poziomie odczuć placebo. 

Z ZEN Stream degradacja brzmienia mniej więcej do poziomu zasilacza standardowego
U mnie już się zdarzyła popsuć, problem taki że kupowałem z Audiophonics i odsyłka wyjdzie połowę kosztów urządzenia

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, spokojnie napisał:

O, znowu izolacja galwaniczna... dawno nie było...

Dajcie już spokój z tym tematem, bo widzicie że Piopio doświadczenia użytkowników nie piejących z zachwytu i mających zdanie inne niż jego traktuje jakby mu kto do zupy napluł... To do niczego nie prowadzi.

Pisanie bez sensu na dwie strony znowu się zrobi. 

Prostuję jak ktoś pisze nieprawdę.

Owszem akurat w przypadku iFi Zen Stream wpływ izolacji jest mały. Testowałem. Lepszy efekt daje połączenie WiFi. 

9 minut temu, folab napisał:

Problemów z uruchomieniem IFI ciąg dalszy, dopóki słuchałem przez coax  było w miarę ok, teraz przełączyłem się na USB i zaczął się koszmar ,wydaje mi się że izolacja galwaniczna Topping dodatkowo pogarsza sytację,dziś odpalałem IFI przez kilkanaście minut resetując telefon ,wyłaczając i właczając wszstko kilka razy aż zaczęło w końcu grać...

Nie widzę związku wpływu izolacji na problemy iFi. Izolacja jest przeźroczysta. 

31 minut temu, Piopio napisał:

Nie widzę związku wpływu izolacji na problemy iFi. Izolacja jest przeźroczysta. 

Pomijając że Topping nie jest pełną izolacją, to potrzebuje jednak do działania dość sporą dawkę prądu, IFI ma 900mA na wyjściu USB, w przypadku gdy HS01 potrzebuje więcej i nie dostaje może powodować zerwanie łączności z DAC

1 minutę temu, m4tech napisał:

Pomijając że Topping nie jest pełną izolacją, to potrzebuje jednak do działania dość sporą dawkę prądu, IFI ma 900mA na wyjściu USB, w przypadku gdy HS01 potrzebuje więcej i nie dostaje może powodować zerwanie łączności z DAC

Jest pełną izolacją. Po co kłamiesz ?

HS01 USB 2.0 HIGH-SPEED AUDIO ISOLATOR
High speed, Low latency, isolation withstands up to 1kVRMS

Jak inaczej mogłby izolować gdyby to nie była izolacja galwaniczna ?

Testowałem Toppinga z iFi parę dni i nigdy nie było problemu z łącznością z DAC.

17 minut temu, Piopio napisał:

Jest pełną izolacją. Po co kłamiesz ?

Przykro mi , kolejny news jest taki, że będzie HS02, będzie większy i będzie więcej izolował , tylko czy wszystko...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, m4tech napisał:

Przykro mi , kolejny news jest taki, że będzie HS02, będzie większy i będzie więcej izolował , tylko czy wszystko...?

Większy bo ma dwa wejścia i wyjścia 😉 

Czy możesz odnieść się do tego: isolation withstands up to 1kVRMS ?

9 minut temu, Piopio napisał:

Czy możesz odnieść się do tego: isolation withstands up to 1kVRMS ?

Tak, sprytnie napisane, jak to w materiałach reklamowych bywa, uczą się szybko od dzikiego Zachodu 😉 

A w dziedzinie wypuszczania nowych produktów to Zachód może się już od nich uczyć 😄 

2 minuty temu, m4tech napisał:

Tak, sprytnie napisane, jak to w materiałach reklamowych bywa, uczą się szybko od dzikiego Zachodu 😉 

A w dziedzinie wypuszczania nowych produktów to Zachód może się już od nich uczyć 😄 

Zero merytorycznych argumentów. Ale dalej będziesz obstawał przy swoim. 

Jeśli słyszysz różnicę i jesteś zadowolony to najważniejszy argument, nie mam nic przeciwko.
Sporo użytkowników chwali to urządzenie za usunięcie problemów z pętlą masy.

Nawet gdyby był pełnym izolatorem, niestety też nie byłby ostatecznym rozwiązaniem, podobnie jak i nie są ostatecznym rozwiązaniem np. pełnoprawne izolatory Intona, ....są tylko cegiełkami w układance.

....i tak bym zakończył moją wypowiedź na temat HS01 w tym wątku, który nie dotyczy Toppinga.

Edytowane przez m4tech
13 godzin temu, m4tech napisał:

Nawet gdyby był pełnym izolatorem, niestety też nie byłby ostatecznym rozwiązaniem, podobnie jak i nie są ostatecznym rozwiązaniem np. pełnoprawne izolatory Intona, ....są tylko cegiełkami w układance.

Jest ostatecznym rozwiązaniem jeśli chodzi o źródło podłączane do DAC po USB. Jeśli wiesz jak działa izolacja galwaniczna i transmisja USB to jest to dla Ciebie oczywiste. Wiesz jak to działa ?

Oczywiście źródło to tylko część toru i nie rozwiąże innych problemów całego toru. 

3 minuty temu, Piopio napisał:

Jeśli wiesz jak działa izolacja galwaniczna i transmisja USB to jest to dla Ciebie oczywiste. Wiesz jak to działa ?

Nie kłam. Na niczym się nie znasz, a wymądrzasz wszędzie. Weź się już wreszcie zamknij z tym szajsem i swoimi poradami o zerowej wartości. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Na niczym się nie znasz, a wymądrzasz wszędzie

Zablokuj Piopio i będziesz miał spokojne nerwy tak jak ja. Tylko jak ktoś zacytuje tego mądralę będziesz się denerwował, a może o to mu chodzi. Świat jest piękniejszy bez Piopio - ale Topping rulez (tak mi zrył psyche) 😉

7 minut temu, payong napisał:

Zablokuj Piopio i będziesz miał spokojne nerwy tak jak ja. Tylko jak ktoś zacytuje tego mądralę będziesz się denerwował, a może o to mu chodzi. Świat jest piękniejszy bez Piopio - ale Topping rulez (tak mi zrył psyche) 😉

Mnie chodzi o edukację ! Czy ja się w czymś mylę ? Opieram się na faktach.

Edytowane przez Piopio

Piopio po prostu za mało doświadczyłeś jescze i myślisz że ci się trafił gold strzał inaczej złoty grall a to nie prawda , te ustrojstwa z natury nie są wiele warte moim zdaniem tylko i wyłącznie dla początkujących ,to są urządzonka z cyklu coś za coś i w większości przypadków ze szkodą dla dzwięku ,ale nie dowiesz się tego dopóki nie przewalisz tego więcej i na dużo mądrzejszych torach ,jak przewalisz zrozumiesz zamilkniesz na zawsze z tym toppingiem ,i chciałbym abyś wtedy wszędzie na każdym forum którym głosisz tak wyższość tej popierdółki odszczekał tyle samo razy co wygłaszałeś ok ? Umawiamy się ?

• Pokaż nowe odpowiedzi