Skocz do zawartości
IGNORED

wybór kina

ata5678

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze dzięki za opnie i opisy własnych oświadczeń - pomogły mi przybliżyć się do prawdy.

Szukałem kina które mogło by też porządnie grać muzykę. Czytałem i chodziłem na odsłuchy. Starałem się być obiektywny ale i subiektywny ( w końcu chodzi o moje uszy ).

Na końcu w stawce został Harman Kardon 430 i Matantz SR 5500. Moim zdaniem to na prawdę wyróżniające się AMP'y. Ostatecznie zdecydowałem się na Marantza SR 5500 bo troszkę lepiej radzie sobie z basem, a HK nie podobał się mojej żonie.

Został problem głośników. Nie był łatwy do rozwiązania przez wzgląd na ceny parametry i wygląd ( mam żonę ;). Brałem po uwagę parę głośników i różne konfiguracje, ale ostatecznie wybrałem zestaw Acoustic Energy AEGISEVO 3B ( 2 AEGIS EVO One, 1 AEGIS EVO Centre, 2 AEGIS EVO Three, 1 AEGIS Sub). Głośniki grają bardzo ładnie, detalicznie, czysto i głęboko. Mają dość rozbudowaną średnicę, co lubię i przyjemny bass.

Z czystym sumieniem mogę każdemu polecić taki zestaw bardzo dobra jakość za rozsądne pieniądze. Oczywiście jak ktoś nie liczy się z kasą i żoną może swobodnie wybrać parę lepszych zestawów, ale ten jest na prawdę niezły - polecam.

https://www.audiostereo.pl/topic/15615-wyb%C3%B3r-kina/

Jeśli chodzi o bas to moim zdaniem Marantz jest bardziej szczegółowy i precyzyjny. HK ma basu dużo i jest masywny, ale wydaje się mniej zwarty i detaliczny. Słuchałem tych sprzętów na przemian na głośnikach ASW Cantius IV oraz AE Evo i tak właśnie mogę to uszczegółowić.

Zestaw w takim kształcie sklepowo kosztuje około 15- 16 tys. Mnie kosztował 4100 za marantza DV6500 i SR 5500 ( kupine w listopadzie) i 6450 zł AE teraz.

https://www.audiostereo.pl/topic/15615-wyb%C3%B3r-kina/#findComment-261635

A i jeszcze słowo, co do recenzji - nie należy się nimi kierować w ogóle. Większość recenzji jest, za kase. 7 na 10 opisów sprzętu jest w gazetach i necie bez żadnego poparcia. Jak zaczynałem poszukiwania to dzięki recenzją skupiłem się na DENON'ie. Jakież było moje rozczarowanie po odsłuch !!! Ale co tam - każdy słyszy trochę inaczej, szczególnie za pieniądze ;) Raz jeszcze dzięki za sugestie przeczytane na tym forum.

https://www.audiostereo.pl/topic/15615-wyb%C3%B3r-kina/#findComment-261638

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.