Skocz do zawartości
IGNORED

CEC TL5100z za 600$..tylko na Ebay-u..

xtr99999

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś rozgorzała dyskusja na temat sprzętu zza oceanu ...CEC TL5100z za 600$ to na pewno nowe spojrzenie na tą dyskusję , tym bardziej że na płytce trafa wystarczyło przeciąć jedną "zworę" żeby stał się 230V...a co do ryzyka..jak kupuje się od kogoś kto ma 1000 i lepiej komentarzy....

https://www.audiostereo.pl/topic/15637-cec-tl5100z-za-600tylko-na-ebay-u/

Good for you !

Obys mial z nim jak najmniej problemow, bo bywaja strasznie kaprysne.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No nie, ESY nic nie maja przeciwko CD-Rom, nie przeskakuja i nie wydaja dziwnych przydzwieków :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A mowia ze muzyka lagodzi obyczaje ....

Ta z Bulgarii i Rumunii najwyrazniej xtrowi zaszkodzila :-)

xtr9999: Elberoth nie atakował Cie, ani nie krytykował twojego zakupu - tylko życzył Ci bezproblemowego klocka.

Nie bierz wszystkiego tak osobiście, bo może się okazać, że wokół sami wrogowie czychają....

gdziesz we francuskich ogloszeniach widzialem takie cece po 500 euro , wiec chyba tyle sa warte uzywane, albo sprzedawane sa tylko takie z ktorymi istnieja PROBLEMY

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Tez mam takie wrazenie,bo ja akurat mialem pare CECow w ciagu kilku lat,i ani razu nie mialem problemow.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ja też się na niego przyczajam

tu jeszcze taniej (i pewniej)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...

mam takie CD chwilowo w domu.Gra miekko i łagodnie.Dobre wypełnienie dzwieku .Ale dzwiek troche wolny.Nie czyta cd-r żadnych( ten cd nie jest mój).Orginały łyka zniszczone z duzym oporem.Wart był wiecej sporo( jako nowy) niz całe moje hifi razem z dobrym tv JVC.Wiec ocenic go nie moge fachowo.Mogę tylko napisac ze gra i nic nie drazni nie syczy spokój ,spokój i lulu.

Grundig High Fidelity

na koniec herezja niewielka...Ten CEC to ładny i dobry CD .mam onkyo 7511 i tu jest róznica klasy bez dyskusji na korzysc CEC.Natomiast tasma magnetofonowa nie skalana cyfra odtwarzana na dual c 830 ( koniecznosc wymiany kondów z powodu braku dobrego wypełnienia dołu pasma ,a wiem ze decki duala dobrze graja dołem -oczywiscie te 30 letnie) to inna rozmowa i kaseciak walkowerem sie nie poddaje...Jezeli chodzi o wysokie tony to na tasiemce nie traca blasku ,przestrzen i lokalizacja dzwieków wcale nie odstaje od CEC-a.Oczywiscie koncowy wynik bedzie na korzysc CD ( dynamika i wypełnienie dzwieku).Ten CEC gra moim zdaniem za kolorowo troche i wysokie tony az słodkie są.

Grundig High Fidelity

Ten odtwarzacz CEC 5100 sprawia bardzo dużo kłopotów jeśli chodzi o odczyt CD-R`ów i płyt ORYGINALNYCH zapisanych w systemie SBM - Super Bit Mapping

Sonego. Kolejne nowe modele też mają tą przypadłość. Ja nie jestem zwolennikiem słuchania muzyki z CD-R`ów, które może zajmują w mojej kolekcji płyt CD może

10%, ale szlag może człowieka trafić z takim odtwarzaczem za 8000,- PLN /cena dystrybutora z Katowic/ który nie chce czytać płyt CD-R Audio za 8,- PLN wypalanych na nagrywarce Pioneera /PD-R05/Stable Platter Mechanism. Producent CEC wiele na tym stracił. Ja nigdy tego playera nie kupię. Wstyd dla firmy CEC. "CEC-Cieć".

Nie ma więc się czemu dziwić, że ktoś w Stanach sprzedaje to za 500 dolców i chce się tego pozbyć. Pisałem do firmy CEC zażalenie. Okazało się, że opiekę techniczną ma u nich nad sprzętem Pan Ken Ishiwata / ten guru od Marantzów/ i odpisał mi że oni takich problemów z CEC`ami nie mają. Ale sprawdzą to dokładnie.

O co więc chodzi??? Dlaczego Wadia za 20 000 PLN może czytać CD-R, a CEC za 8000 PLN nie czyta? Czyżby CEC z napędem belt drive był zbyt audiofilski żeby czytać CD-R. Według mnie CD player za 8000 ma zapier...ać jak formuła 1 bez najmniejszych problemów. Miałem dwa CEC`e TL51ZmkII i CD2100. Nigdy więcej!

Trzeba przyznać im muzykalność i ciepłą barwę, ale te problemy z CD-R i oryginalnymi CD /SBM/ to SKANDAL!!!

pamietam i mile wspominam pioneera PD-s 901 i brzmiał bardzo podobnie.Natomiast CEC coraz bardziej mi sie podoba.No i w sumie oddałbym swoje decki jednak za niego...;-).Niestety ja mam 90% CD-r i flac .

Jest to CD mogacy wciagnać w słuchanie i bardzo przyjemnie mruczy ten cec u mnie.Ale nie jest mój i to jego wada nr1.te ONKYO 7511 nie gra przy nim zupełnie...Tez nie moje w sumie;-)

Grundig High Fidelity

miroalien -> Plyty nagrane wsystemie SBM ( Super Bit Mapping ) nie roznia sie niczym od zwylkych CD, oprocz tego jak dzwiek oryginalnie zapisany zostal przetworzony cyfrowo. Nie powinien to byc faktor majacy znaczenie na to czy dany odtwarzacz je odtwarza czy nie. Byc moze Twoje CD pochodza z jednej tloczni, ktorej ten odtwarzacz nie lubi. Podobnie nie powinne miec znaczenia czy dzwiek zostal zapisany analogowo, PCM, czy DSD, gdzyc na koniec i tak nastepuje konwersja do 16/44.1

faktycznie, mój 51XZ nie ma żadnych problemów z czytaniem płyt CD-R ani żadnych innych płyt (za wyjątkiem DVD, jak się pomylę :)). Mam kilka płyt, które przeskakują, ale sa już po prostu bardzo zniszczone i nie ma co się dziwić. Nie spotkałem ani jednej płyty CD-R (a przynosili ich znajomi naprawde sporo), która by nie chciała zagrać.

Z tego co pamietam to starsze modele CEC i te z ich napedami (Parasound , Audiomeca i kto wie co jeszcze) z zalozenia nie otwarzaly CD-R. Nie byl wiec to "problem" lecz tak byly skonstruowane.

U mnie CEC 5100Z czytał płyty CD-r. Ale musiały być one nagrane czy sfinalizowane w formacie audio czy jakoś tak nie znam się na tym. I płytki czytał jak ta lala. Co do brzmienia to bardzo mnie dziwią opinie o cieplutkim, słociutkim i mało dynamicznym brzmieniu. Przecież ten cedek to istny wulkan energi, przestrzeni i dynamiki. Dużo zależy od podłączonego przewodu sieciowego i czystości prądu bo jest na to super czuły. Zły prąd i/lub sieciówka potrafią go rzeczywiście zmulić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.