Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Mam laboratoryjny zasilacz też liniowy ale to klocek i nie wiem czy chce mi się go nosić 😕

Można kupić i po 2 tygodniach odesłać jeśli nie będziesz slyszal wpływu. Ja tak robie

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

4 minutes ago, Mikelas76 said:

Można kupić i po 2 tygodniach odesłać jeśli nie będziesz slyszal wpływu. Ja tak robie

ale jaki kabelek zasilający, nie psujący dźwięku!!!!!!, do zasilacza laboratoryjnego polecacie ??  

Edytowane przez heers
2 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Ja zawsze mam dylemat z kupowaniem wiedząc, że oddam. Jakoś tak mi głupio z premedytacją.
A zrobienie zasilacza nawet o doskonałych parametrach to nie jest problem. Tylko chęci brak.

1 minutę temu, heers napisał:

ale jaki kabelek zasilający nie psujący dźwięku do zasilacza laboratoryjnego polecacie ??  

Właśnie, kolejny dylemat 😉

1 minutę temu, heers napisał:

jaki kabelek zasilający nie psujący dźwięku do zasilacza laboratoryjnego polecacie

PD Creative robi przyzwoite zasilacze liniowe. Polecam sprawdzić na tych kabelkach które on dostarcza. Jak to się spodoba to można zacząć eksperymentowac. 

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ja zawsze mam dylemat z kupowaniem wiedząc, że oddam. Jakoś tak mi głupio z premedytacją.
A zrobienie zasilacza nawet o doskonałych parametrach to nie jest problem. Tylko chęci brak.

A skąd wiesz ze oddasz? Podejdź do tematu z otwartym umysłem i sluchaj uszami, nie patrz na wykresy i pomiary. Podłącz najpierw do routera. Kto wie może usłyszysz.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

2 minutes ago, Mikelas76 said:

PD Creative robi przyzwoite zasilacze liniowe. Polecam sprawdzić na tych kabelkach które on dostarcza. Jak to się spodoba to można zacząć eksperymentowac. 

to świetny pomysł! !!! wykorzystam je ale podłoże pod nie podstawki pod kable głośnikowe, żeby odizolować od gruntu , ciekawe jak to wpłynie na dźwięk .

5 minut temu, Mikelas76 napisał:

A skąd wiesz ze oddasz? Podejdź do tematu z otwartym umysłem i sluchaj uszami, nie patrz na wykresy i pomiary. Podłącz najpierw do routera. Kto wie może usłyszysz.

Sęk w tym, że zasilaczy w życiu to jak zrobiłem dziesiątki jak nie setki. I wiem ile bebechy są warte 😉 . Do tego części i materiału u mnie dostatek 😁.

37 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

W poniedziałek w pracy zmontuję zasilacz liniowy i dokonam kolejnej próby.
Mam laboratoryjny zasilacz też liniowy ale to klocek i nie wiem czy chce mi się go nosić 😕 .

Z tego co pamiętam ten konkretny dlink zarówno z impulsowym i z liniowym był tak samo kiepski.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Z tego co pamiętam ten konkretny dlink zarówno z impulsowym i z liniowym był tak samo kiepski.

Pocieszające, nie muszę robić zasilacza 😉 .

Teraz, Kalasanty Ciaputko napisał:

Pocieszające, nie muszę robić zasilacza 😉 .

👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Nieprawda, w testach audiofilskich stoi bardzo wysoko 😁

Ten switch? Czyli jednak robić zasilacz?

Czyli, że jak? Ten 5 portowy ma za mały bufor, za cienki procek, czy za mało wejść?
Czym się różni wewnątrz od 8 portowego?

3 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Czyli, że jak? Ten 5 portowy ma za mały bufor, za cienki procek, czy za mało wejść?
Czym się różni wewnątrz od 8 portowego?

Znając życie za dużo wywalili z niego aby zrobić dobrą cenę.

Pewnie różni się wszystkim, przecież to inne urządzenie.

1 minutę temu, Muzg napisał:

Pewnie różni się wszystkim, przecież to inne urządzenie.

W Hi End im mniej tym lepiej 😉

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

W Hi End im mniej tym lepiej 😉

Wiesz ja jestem elektronikiem i jak nieraz oglądam to badziewie w środku, to się dziwię, że to działa i uzyskuje takie przepustowości. Dlatego kompletnie się nie dziwie, że ich wpływ jest zauważalny, a raczej słyszalny.

4 minuty temu, Muzg napisał:

Wiesz ja jestem elektronikiem i jak nieraz oglądam to badziewie w środku, to się dziwię, że to działa i uzyskuje takie przepustowości. Dlatego kompletnie się nie dziwie, że ich wpływ jest zauważalny, a raczej słyszalny.

Dziś wysoko-specjalizowane kości robią robotę.

Zobacz do środka tego DACka - EMM Labs DA2 v2

Czy to jest warte 150tyś?

13 minut temu, Muzg napisał:

Dgs 108 - 150pln

Dgs 105 - 100pln 

Ceny około....Ale bez jaj że mieliby coś wywalać by zaoszczędzić na dgs 105. 

Jakby dgs108 kosztował 3x tyle to byłbym w stanie w to uwierzyć 😉

3 minuty temu, Muzg napisał:

Produkujesz 10mln stuk. Jeżeli wywalisz coś za 0,1$ to jesteś 1mln $ do przodu. A jak wywalisz 2szt?

To samo dotyczy tego 8 portowego.
Niby dlaczego mieliby okaleczać 5 portowy a już 8 portowego nie?

• Pokaż nowe odpowiedzi