Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Moim zdaniem jakość jest bardzo dobra. Poprawili mocno apkę Tidala na androida i jakość Tidal Connect. Mam też wrażenie że poprawiają pliki gnioty które pozostały po szybkiej konwersji mqa na flac. W zależności od apki i systemu  (i oczywiście wersji pliku) Tidal może zagrać lepiej niż Qobuz.

Patrząc jak duże tu i tu są zbiory muzyki to ta poprawa dźwięku może długo potrwać

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 29.12.2024 o 21:45, marcinmarcin napisał:

Tidal może zagrać lepiej niż Qobuz

Mysieli cos poprawiac, poniewaz od kilku miesięcy nie slysze chyba juz roznicy. Jesli nawet jest, to tak niewielka... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

15 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Mysieli cos poprawiac, poniewaz od kilku miesięcy nie slysze chyba juz roznicy. Jesli nawet jest, to tak niewielka... 

Kiedyś przychodzi już taki czas, że nie słychać różnicy 🙂

44 minuty temu, jar1 napisał:

Kiedyś przychodzi już taki czas, że nie słychać różnicy

Jak to bylo w Gladiatorze? 

"Not yet". 

Wydaje sie ze tidal przy przejściu na flaci i odpuszczeniu mqa, cos chyba poprawia.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

5 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Wydaje sie ze tidal przy przejściu na flaci i odpuszczeniu mqa, cos chyba poprawia.

Ze dwukrotnie porównywaliśmy (w klubie) te same utwory, z tych samych płyt, w tej samej rozdzielczości z Tidal i Qobuz, no i wydaje się, ze z Tidal było nieco nawet lepiej. 

7 minut temu, jar1 napisał:

wydaje się

Ponownie … wydaje się.

Chyba to cale a-haj-endowe a-udio wydaje sie … być.

😱🥶😳🤭

Muszę przewietrzyć mój system…

20 minut temu, jar1 napisał:

Ze dwukrotnie porównywaliśmy (w klubie) te same utwory, z tych samych płyt, w tej samej rozdzielczości z Tidal i Qobuz, no i wydaje się, ze z Tidal było nieco nawet lepiej. 

Ciekaw jestem czy sprawdzaliście w klubie Deezera? 

• 3 tygodnie później...

Jako iż lubię sam się przekonywać o voodoo 🙂 kupiłem takie cudo na testy … pojechać kablem np. Do port 1 a z izolowanego wyjść na streamer? Czy odwrotnie? Wpiąć kabel ze ściany do izolowanego a potem z portu 1 wyjść na streamer? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale jakie fikuśne to ma kolory! I płyta jakby dedykowana. Jeny, ja też chcę, tylko czemu tak drogo 😞

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Godzinę temu, blackromek napisał:

Tu jest coś na temat

To jak masz dwa 😉 aczkolwiek widać iż w izolowany wpina kabel z netem a potem wychodzi na streamer. Tylko to jeszcze trochę inaczej jednak niż ja chcę 🙂 

W zwykle wpina net w izolowane streamer
Opcja druga też tak mam tylko na mikrotikach dwa switche połączone światłowodem i rj45 do streamera w tej opcji net do izolowanego

Jak korzystasz z jednego przełącznika to z routera net do zwykłego portu a izolowany do streamera , tak zresztą piszą na forach , ja zrobiłem sieć na dwu switchach połączonych światłowodem tylko w moim przypadku to seryjne Mikrotik

Dwa takie switche w mostku to trochę drogo , sam myślałem żeby ten drugi przed streamera zamienić na coś takiego jak ten Lyh

Jako drugi ma chyba lyh sw 10

9 minut temu, blackromek napisał:

W zwykle wpina net w izolowane streamer
Opcja druga też tak mam tylko na mikrotikach dwa switche połączone światłowodem i rj45 do streamera w tej opcji net do izolowanego

Jak korzystasz z jednego przełącznika to z routera net do zwykłego portu a izolowany do streamera , tak zresztą piszą na forach , ja zrobiłem sieć na dwu switchach połączonych światłowodem tylko w moim przypadku to seryjne Mikrotik

Dwa takie switche w mostku to trochę drogo , sam myślałem żeby ten drugi przed streamera zamienić na coś takiego jak ten Lyh

Dokładnie tak. Jak używamy streamera tylko to zwykły w 1-4 a z isolated na streamer. Najlepsza podobno pętla jak piszesz, ale to kolejne ~~ 2700 za Lhy 🙂 nawet nie wierze ze ten jeden cos zmieni 😉 zobaczę, potestuje, sprawdzę. 

Dokładnie tak. Jak używamy streamera tylko to zwykły w 1-4 a z isolated na streamer. Najlepsza podobno pętla jak piszesz, ale to kolejne ~~ 2700 za Lhy  nawet nie wierze ze ten jeden cos zmieni  zobaczę, potestuje, sprawdzę. 

A tak na marginesie gdzie kupiłeś ten switch
Patrząc po parametrach powinien działać z Mikrotikiem przez światłowód może bym sobie go zamienił na ten drugi końcowy
6 minut temu, blackromek napisał:

A tak na marginesie gdzie kupiłeś ten switch
Patrząc po parametrach powinien działać z Mikrotikiem przez światłowód może bym sobie go zamienił na ten drugi końcowy

Ukryta Zawartość

audiophonics

aliexpress 

wybieraj 😉 

Ukryta Zawartość

37 minut temu, blackromek napisał:

Ciekawe jak LHY SW-6  ma się np do Gustard n18 pro , ogólnie napisz proszę kilka słów czy LHY wniósł coś do dziwęku

Napisze, pracuje w IT i jestem sceptycznie do tego nastawiony 😂 kupiłem kabelek srebrny z Ali za 100usd, to też sprawdzę jak wypada vs high end kabelek za 5zl 🙂 

Właśnie odebrałem Lhy sw6-sfp na pierwszy rzut oka bardzo solidne wykonany, nie ma tu lipy, ciężki jakieś 3kg. Zobaczymy. Łapie temperaturę  na razie 

9 godzin temu, Ghotti napisał:

Napisze, pracuje w IT i jestem sceptycznie do tego nastawiony 😂 kupiłem kabelek srebrny z Ali za 100usd, to też sprawdzę jak wypada vs high end kabelek za 5zl 🙂 

Właśnie odebrałem Lhy sw6-sfp na pierwszy rzut oka bardzo solidne wykonany, nie ma tu lipy, ciężki jakieś 3kg. Zobaczymy. Łapie temperaturę  na razie 

Sprobuj po prostu sluchac, nie rozkminiac czy i dlaczego to dziala czy też nie. Sprobuj sie nie uprzedzac. Ostatecznie trzeba sluchac. Jak nie masz roznicy to odsylaj. Ja mam netgeara na liniowym i jest różnica. Nie wielka ale jest. Jakos nie chcialbym specjalnie kupowac takiego ustrojstwa... Przekonuje sam siebie ze samo liniowe robi robote i nie trzrba placic tyle za dedykiwany switch. 

15 minut temu, Mikelas76 napisał:

Sprobuj po prostu sluchac, nie rozkminiac czy i dlaczego to dziala czy też nie. Sprobuj sie nie uprzedzac. Ostatecznie trzeba sluchac. Jak nie masz roznicy to odsylaj. Ja mam netgeara na liniowym i jest różnica. Nie wielka ale jest. Jakos nie chcialbym specjalnie kupowac takiego ustrojstwa... Przekonuje sam siebie ze samo liniowe robi robote i nie trzrba placic tyle za dedykiwany switch. 

Spokojnie do głośnikowych i zasilających też byłem, a jednak jest różnica 😉 sam ocenie 

11 godzin temu, blackromek napisał:

Ciekawe jak LHY SW-6  ma się np do Gustard n18 pro , ogólnie napisz proszę kilka słów czy LHY wniósł coś do dziwęku

Z tego co czytałem na zagranicznych forach to ten Lhy ma najlepsze opinie lepsze od gustarda czy tego E…

45 minut temu, blackromek napisał:

Czyli zaoszczędzone około 3 tys , z ciekawości jak podłączyłeś ?

Normalnie główny kabel do port 1, izolowany na streamer. Może go i zostawię kto bogatemu zabroni 😂 poczekam na kolumny może wtedy coś usłyszę wypożyczę ariesa s1 przy okazji bo teraz test na słabych klockach 🙂 

Edytowane przez Ghotti
  • Pokaż nowe odpowiedzi