Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, piorasz napisał:

Analizując głębiej te rozważania poparte pomiarami połączenie NUC do DAC bez użycia izolatora wnosi jakieś drobne zniekształcenia. Izolator je pięknie eliminuje. Ale już podłączając Raspberry Pi 4 (te ma mniej zakłóceń w porcie USB niż Raspberry Pi 3 ale to osobny temat) do DAC bez izolatora nie wykazuje zakłóceń - wykresy są takie same jak NUC z izolatorem.

Wystarczyło że dac został zasilony z zewnątrz a nie PC i już nie było poprawy przy użyciu HS01. Podobnie przy połączeniu zbalansowanym...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

znalazlem w innym watku.

Ktos tu wczesniej pisal o braku argumentow merytorycznych? No to jest merytorycznie:

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

znalazlem w innym watku.

Ktos tu wczesniej pisal o braku argumentow merytorycznych? No to jest merytorycznie:

Oczywiście wyrwane z kontekstu. Znów manipulacja ...

Szkoda, że nie zacytowałeś poprzedzającego postu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 godzin temu, Piopio napisał:

bo tam są pokazane pomiary, które pokazują, czarno na białym, że izolacja redukuje zakłócenia elektryczne. 

pomiary pokazują czarno na białym że kable zasilajace     "NIE GRAJĄ!!!!!!!" a przecież "grają" co nie Piopio?

No i Piopio was "pokonał" 🤣🤣🤣.

Już kiedyś pisałem że to jakiś "bot" jest. Normalny człowiek by już odpuścił widząc liczbę "przeciwników".

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Wczoraj rano napisałem krótki post, dyskusja na temat izolatora była w fazie oko cyklonu, ze wskazaniem na wygaszanie się dyskusji - minęła doba i przybyło 60 nowych postów. Szczerze, też kilka razy dosrywałem Piopio, że ma pierdolca na punkcie tego swojego Toppinga i gdyby użyć wyszukiwarki i odpowiednio odfiltrować, to pewnie kilkaset razy już o nim wspomniał. Ale jakoś tak humanista zaczął się we mnie odzywać widząc tę falę hejtu, więc apeluję, dajcie już spokój koledze. Oczywiście grają dwie strony, Piopio też odpuść sobie, nic nie ugrasz, zwłaszcza w tym wątku i z tymi oponentami. Nikt nikogo nie przekona, przecież to widać jak na dłoni. Dwa lata temu żarłem się z antykablarzami i co bym nie napisał to zawsze mieli odpowiedź, że grające kable to psychoakustyka, a zrób ślepy test, że człowiek jest podatny na audio-poezję, udowodnij zmiany, a ty udowodnij że nie  ma zmian itd. Kilka dni trwała taka bitwa dwóch obozów. Dzisiaj wiem, że to bez sensu i szkoda zdrowia. Dobrze, że to tylko internet a nie na żywo, dentyści dzisiaj sporo sobie krzyczą.

Edytowane przez Wito76
33 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Już kiedyś pisałem że to jakiś "bot" jest. Normalny człowiek by już odpuścił widząc liczbę "przeciwników".

Ja tam nikogo nie bronię. Ale zobacz od ilu stron jest "atak" na jednego usera? 
To jest ten Hi-End? 
Żenada. 
Jest funkcja "ignoruj". 
A może zagracie w " kółko i krzyżyk " 

11 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ale zobacz od ilu stron jest "atak" na jednego usera? 

To jest atak jednego usera na resztę forum. Wciska wszystkim szajs, jakby kupił kontener od majfrenda. 

I gdzie z tym szajsem na hajend 

Edytowane przez marcinmarcin

Teraz, marcinmarcin napisał:

To jest atak jednego usera na resztę forum. Wciska wszystkim szajs, jakby kupił kontener od majfrenda. 

I hgdzie z tym szajsem na hajend 

Mnie nie wciskał. 
I szczerze wolę izolator galwaniczny niż kable do ZG za tysiące PLN które mają zlikwidować 6dB górkę na basie😂
O podmianie bezpieczników w zasilaczu do switcha nie wspominając.   

Gość

(Konto usunięte)

Panowie Kalanasty i Mkelas i Wito, dajcie sobie spokój. Od dłuższego czasu zdominowaliście dość merytoryczny wątek swoją pyskówką. Proszę, przestańcie, jeśli nic merytorycznego nie chcecie napisać, albo do ignorów z wami lub prośba o usunięcie was z wątku do moderacji. 

Edytowane przez pantagruel
Teraz, pantagruel napisał:

Panowie Kalanasty i Wito, dajcie sobie spokój. Od dłuższego czasu zdominowaliście dość merytoryczny wątek swoją pyskówką. Proszę, przestańcie, jeśli nic merytorycznego nie chcecie napisać, albo do ignorów z wami lub prośba o usunięcie was z wątku do moderacji. 

Chyba nie czytasz tego wątku. 
Ale przyznam Ci rację, daj mnie do ignora 😉 . 

49 minut temu, pantagruel napisał:

Od dłuższego czasu zdominowaliście dość merytoryczny wątek swoją pyskówką.

A @pioraszczy @pmcomp czy @marcinmarcinnie robią pyskówki ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Panowie Kalanasty i Mkelas i Wito, dajcie sobie spokój. Od dłuższego czasu zdominowaliście dość merytoryczny wątek swoją pyskówką. Proszę, przestańcie, jeśli nic merytorycznego nie chcecie napisać, albo do ignorów z wami lub prośba o usunięcie was z wątku do moderacji. 

Przeczytaj ostatnie strzelam 200 postów, które to są wybitną gównoburzą. Jeśli 2-3 moje posty to zdominowanie wątku to ja dziękuję za taki obiektywizm. Najlepszym narzędziem by ocenić czy słoń jest duży są statystyki. Przewijaj, przewijaj i kogo ciągle widzisz tutaj? Osoby które wymieniłeś to na pewno nie liderzy, coś pokręciłeś.
2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Sam się sobie dziwię 😉 

14 minut temu, pantagruel napisał:

No właśnie, i dalej bijesz tę pianę...

Bo nie mogę znieść jak ktoś celowo kłamie, manipuluje i dezinformuje. 

3 minuty temu, Piopio napisał:

Bo nie mogę znieść jak ktoś celowo kłamie, manipuluje i dezinformuje. 

Dlatego właśnie nie mam Cie w ignorach, aczkolwiek jest to cholernie męczące (reagować i prostować te kłamstwa) 🙄

Edytowane przez marcinmarcin

1 godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ja tam nikogo nie bronię. Ale zobacz od ilu stron jest "atak" na jednego usera? 
To jest ten Hi-End? 

Kolega Marcin Tobie odpowiedział prawidłowo. To jest atak jednego usera na całą resztę społeczności tego forum, które ma inne zdanie niż Piopio.

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

I szczerze wolę izolator galwaniczny niż kable do ZG za tysiące PLN

Alez kolegą Piopio słyszy kable, choc twierdzi że tylko analogowe 🤭

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

12 minut temu, Mikelas76 napisał:

To jest atak jednego usera na całą resztę społeczności tego forum, które ma inne zdanie niż Piopio.

Mój atak ? Ja trzymam się faktów ! To mnie atakują !

Godzinę temu, pantagruel napisał:

Co ty piszesz kolego?

To Piopio zdominował ten temat  jak i inne pierdoletami o izolatorach topping. Przejrzyj dokładniej zanim wyrazisz taki osad

18 minut temu, Mikelas76 napisał:

Nie rozumiem tego dowcipu. Co w tym dziwnego, że słyszę kable ? To domena analogowa i dźwięk może ulec zmianie. Kable to swego rodzaju filtry. 

16 minut temu, Mikelas76 napisał:

To Piopio zdominował ten temat  jak i inne pierdoletami o izolatorach topping.

Nie, ja tylko napisałem, że można zastosować izolator galwaniczny. Jakikolwiek. Po czym natychmiast następuje atak paru userów na mnie, którzy manipulują, kłamią i konfabulują. Ja się tylko bronię przed konfabulacją i kłamstwami. 

Edytowane przez Piopio

Miał byc temat o switchach, więc trzymajmy się tego. Izolatory to temat poboczny, zasługujący na uwagę.

Tak wiec Piopio APELUJE DO CIEBIE, ZAŁÓŻ TAKI TEMAT I DAJ SPOKÓJ

13 minut temu, Mikelas76 napisał:

Tak wiec Piopio APELUJE DO CIEBIE, ZAŁÓŻ TAKI TEMAT I DAJ SPOKÓJ

Przychylam się do sugestii. 

21 godzin temu, pmcomp napisał:

@Piopio, załóż sobie swój wątek o izolacji i nap...aj tam ile chcesz.

Proponowałem mu to juz wczoraj.

Niestety złość i nienawiść tak go zaślepiają, że chyba nie czyta wszystkiego

1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Kolega Marcin Tobie odpowiedział prawidłowo. To jest atak jednego usera na całą resztę społeczności tego forum, które ma inne zdanie niż Piopio.

Jakieś opisy braku w uzębieniu i koszulki vintage widziane gdzieś u kogoś. . .
Zarzuty o jakąś cenę komputera i teksty, że kiedyś problemy rozwiązywało się laniem w mordę. 

Słyszenia kabli nikomu nie zabronię tak samo jak słyszenia switcha, czy bezpiecznika do zasilacza switcha. Zdanie swoje mam. 

Okazuje się, że jedni mogą lać pomyje a innych najlepiej wywalić z forum. 

Hi-End panie Hi-End. 

Dzisiaj jest dzień dobroci, załozyłem @Piopio jego nowy wątek:

Edytowane przez pmcomp

41 minut temu, pmcomp napisał:

Niestety złość i nienawiść tak go zaślepiają, że chyba nie czyta wszystkiego

Znów konfabulacje. Ile można ? Przypisujesz mnie swoje zachowania. Typowe dla osób toksycznych. 

Edytowane przez Piopio

1 minutę temu, Piopio napisał:

Znów konfabulacje. Ile można ? 

Proszę, idź już stąd do swojego nowego wątku. Pisz tam co chcesz ...

13 minut temu, pmcomp napisał:

Proszę, idź już stąd do swojego nowego wątku. Pisz tam co chcesz ...

A Ty możesz pisać kłamstwa ? Widzę podwójne standardy. Znany jesteś z tego.

Edytowane przez Piopio

• Pokaż nowe odpowiedzi