Skocz do zawartości
IGNORED

Podłaczenie telefonu do wzmacniacza ONKYO A-8420

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co mogę zrobić aby muzyka grała głośno tzn. Podłączyłem telefon do wzmacniacza ONKYO A-8420, obydwa urządzenia mam na max głośność. Z telefonu odtwarzam z YouTube, a gra jak dla mnie za cicho. Dzięki za odpowiedź 

4 minuty temu, Iwandrago000 napisał:

Witam, co mogę zrobić aby muzyka grała głośno tzn. Podłączyłem telefon do wzmacniacza ONKYO A-8420, obydwa urządzenia mam na max głośność. Z telefonu odtwarzam z YouTube, a gra jak dla mnie za cicho. Dzięki za odpowiedź 

telefon to raz kiepskie zrodlo dziweku, dwa youtube to kiepskie zrodlo dzwieku, trzy tel ma slaby wzmacniacz sluchawkowy wiec i tak gra cicho. Zainwestuj w np cos takiego: Audio Pro Link1 i wykup Tidal Hifi. Gwarantuje, ze bedzie sporo glosniej, ba bedzie o niebo lepiej, a dodatkowo telefonem tylko sterujesz. W tym streamerku masz Wifi, bluetooth, radio internetowe, AirPlay, serwisy do stremingu pokroju Spotify, Tidal, Deezer itd. Bajka 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Może odbiornik BT z wyjściami cinch ?

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość Kw202

(Konto usunięte)
20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

telefon to raz kiepskie zrodlo dziweku, dwa youtube to kiepskie zrodlo dzwieku, trzy tel ma slaby wzmacniacz sluchawkowy wiec i tak gra cicho. Zainwestuj w np cos takiego: Audio Pro Link1 i wykup Tidal Hifi. Gwarantuje, ze bedzie sporo glosniej, ba bedzie o niebo lepiej, a dodatkowo telefonem tylko sterujesz. W tym streamerku masz Wifi, bluetooth, radio internetowe, AirPlay, serwisy do stremingu pokroju Spotify, Tidal, Deezer itd. Bajka 😉

Bluetooth? 

W przypadku chęci podłączenia telefonu po przez Bluetooth ze wzmacniaczem, polecam urządzenie MEE Audio Connect Hub, działa jako odbiornik oraz transmiter BT, sygnał analogowy do wzmacniacza można dostarczyć przez dołączony kabel mini jack na 2xRCA. Posiada też wejście i wyjście optyczne Toslink.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Na spokojnie wystarczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

BT, coax, opt. Podłączysz do wzmacniacza telefon po BT, telewizor optykiem i jeszcze jedno wejście cyfrowe zostanie do zagospodarowania.

A jak chcesz taniej, to kup na Aliexpress.

(Trochę ponad połowa ceny z PL.)

Ukryta Zawartość

Ja trochę w podobnej sprawie.

Zależy mi na DACu, a jako źródło mam w domu różne sprzęty od APPLE i inne nie będą - przynajmniej narazie.

Teraz nie wiem, czy lepiej DAC z bluetooth czy DAC + osobno bluetooth ? 

Budżet powiedzmy 1000 / 1500 zł tak na początek.

Wstępnie myślałem o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + do tego jakiś bluetooth z AAC, lub podobno warty uwagi w tej cenie

Ukryta Zawartość

Dobrze kombinuje, czy coś pokręciłem ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym ifi są jakieś problemy softwerowo sprzętowe, był gdzieś wątek o tym.

Napisany ku przestrodze.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Oczywiście można połączyć, któryś z DAC-ów zewnętrznych z odbiornikiem Bluetooth. Inną drogą, która daje o wiele więcej możliwości co do źródła i wypuszczenia sygnału analogowego, jest odtwarzacz sieciowy z wbudowanym DAC-iem. Bardzo funkcjonalnym urządzeniem jest produkt od NuPrime Omnia WR-1. Z zewnątrz wygląda niepozornie, małe metalowe pudełko z wyświetlaczem, ale posiada w sobie bardzo dużo funkcji. Obsługuje większość serwisów streamingowych,  AirPlay 1, Bluetooth aptX HD, Wi-Fi, jest możliwość podpięcia pendrivów i dysków NAS i oczywiście ma wyjścia RCA z sygnałem analogowym, do których można podpiąć nasz wzmacniacz. Dodatkowym plusem jest wbudowana regulacja głośności w Omnii, w sytuacji gdy nasz wzmacniacz nie ma zdalnego sterowania. Dołączony jest pilot, który pozwala sterować WR-1. Można też kontrolować ją urządzeniem mobilnym z dedykowaną aplikacją NuPrima na systemy Android i iOS.

Zapraszam do kontaktu z naszym sklepem, mamy rabaty dla forumowiczów🙂.

6 godzin temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Oczywiście można połączyć, któryś z DAC-ów zewnętrznych z odbiornikiem Bluetooth. Inną drogą, która daje o wiele więcej możliwości co do źródła i wypuszczenia sygnału analogowego, jest odtwarzacz sieciowy z wbudowanym DAC-iem. Bardzo funkcjonalnym urządzeniem jest produkt od

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z zewnątrz wygląda niepozornie, małe metalowe pudełko z wyświetlaczem, ale posiada w sobie bardzo dużo funkcji. Obsługuje większość serwisów streamingowych,  AirPlay 1, Bluetooth aptX HD, Wi-Fi, jest możliwość podpięcia pendrivów i dysków NAS i oczywiście ma wyjścia RCA z sygnałem analogowym, do których można podpiąć nasz wzmacniacz. Dodatkowym plusem jest wbudowana regulacja głośności w Omnii, w sytuacji gdy nasz wzmacniacz nie ma zdalnego sterowania. Dołączony jest pilot, który pozwala sterować WR-1. Można też kontrolować ją urządzeniem mobilnym z dedykowaną aplikacją NuPrima na systemy Android i iOS.

Zapraszam do kontaktu z naszym sklepem, mamy rabaty dla forumowiczów🙂.

Nie mam przekonania do odtwarzaczy sieciowych.

Ewentualnie jakieś inne polecane DAC w tej kwocie ?

Ukryta Zawartość

@Masakov to w takim razie można spróbować połączenia odbiornik Bluetooth + DAC np. Topping E30 (granie po neutralnej stronie, detaliczne, przestrzeń bardzo dobrze kreowana), Cambridge Audio Magic 100 (granie bardziej jasne), ewentualnie  Musical Fidelity V90-DAC (granie detaliczne, ale barwa pomiędzy cieplejszym Omnia WR-1 a MF V90). Druga opcja to DAC z wbudowanym odbiornikiem od Toppinga D50s lub od Musicala V90-BLU5. Oczywiście najlepiej sprawdzić osobiście jak dane rozwiązanie sprawdzi się u Ciebie w zestawie i czy wpasuje się w Twój gust.

3 godziny temu, Sklep.RMS.pl napisał:

@Masakov to w takim razie można spróbować połączenia odbiornik Bluetooth + DAC np. Topping E30 (granie po neutralnej stronie, detaliczne, przestrzeń bardzo dobrze kreowana), Cambridge Audio Magic 100 (granie bardziej jasne), ewentualnie  Musical Fidelity V90-DAC (granie detaliczne, ale barwa pomiędzy cieplejszym Omnia WR-1 a MF V90). Druga opcja to DAC z wbudowanym odbiornikiem od Toppinga D50s lub od Musicala V90-BLU5. Oczywiście najlepiej sprawdzić osobiście jak dane rozwiązanie sprawdzi się u Ciebie w zestawie i czy wpasuje się w Twój gust.

Wstępnie z opisu w takim razie MF V90 lub Topping D50s.

Omnia raczej poza moim pułapem cenowym

Tylko mam pytanie, być może odpowiedź jest banalna : odtwarzając Spotify, Tidal itd przez iphona lub ipada kupując D50S czy wspiera on AAC ?

16 godzin temu, Masakov napisał:

Tylko mam pytanie, być może odpowiedź jest banalna : odtwarzając Spotify, Tidal itd przez iphona lub ipada kupując D50S czy wspiera on AAC ?

Jak zależy Ci na wsparciu AAC to Topping D50s obsługuje ten kodek.

W dniu 11.11.2021 o 14:01, Kw202 napisał:

Bluetooth? 

Co bluetooth? 

Jest bluetooth, jednak to najgorsze co mozna wybrać mając takie uzrądzenie z Wifi i odtwarzaczem sieciowym wbudowanym

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Co bluetooth? 

Jest bluetooth, jednak to najgorsze co mozna wybrać mając takie uzrądzenie z Wifi i odtwarzaczem sieciowym wbudowanym

Nie ma bluetootha