Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do mojego systemu???

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o porady jakie kupić kolumny do mojego pokoju i sprzętu. Chcę aby były to podłogówki. Pokuj to 16m2, niestety 4x4;( Jeśli chodzi o rodzaj słuchanej muzyki to praktycznie wszystko. Budżet to do 800zł, raczej tylko używane. Najlepiej żeby kolumny nie grały basem ponad przeciętność bo niechce żeby pojawiało mi się jakieś dudnienie w pokoju albo coś niemiłego (chociaż słucham dużo muzyki z basem).

Co powiecie np. o Jamo studio 180 albo Tannoy M3???Narazie tylko o tym myślałem bo się zabardzo nie orientuje na rynku z kolumnami.

Jak ktoś ma jakieś kolumny do sprzedania które mnie interesują to może też się wpisywać.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/15728-jakie-kolumny-do-mojego-systemu/

Witam

Na początku przepraszam gregin że wpisuję się do jego tematu ale mam ten sam problem , a po co pisać drugi taki temat.

Koledzy proszę o pomoc w dozadzeniu mi jakie Polskie albo może zagraniczne kolumny powinienem kupić na front do Yamahy RXV-1500 ( na którą zresztom zbierałem prawie rok ) w cenie między 1500-2000 zł ?

Widząc wątek chciałem napisać, że zaraz znajdzie sie 2 Panów, którzy tradycyjnie zaoferują ci swoje usługi. Ale widzę, że nie zdążyłem, bo jeden już to zrobił.

Czy na forum internetoym nie powinno byc tak, że usługi producenta kolumn powinny byc rekomendowane przez szczęśliwych posiadaczy jego twórczości, a nie przez nich samych ? Jeżeli chcą się reklamować, to niech wykupią u Lukara reklamę. A nie cały czas - mam dla ciebie propozycje, info w "o mnie".

Powoli robi sie to irytujące.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

burza> zależy mi na podłogówkach

McGyver> myślałem o tym pozytywnie ale już mi przeszło, a dotego dochodzi jeszcze problem ze sprzedażą (ja jestem początkujący i np. za rok moje plany mogą sie zmienić i niechce tracić za duzo pieniędzy)

Elberoth - hmmm.... nie wiem jak inni uzytkownicy forum ale moim zdaniem nie masz racji .... możesz skorzystać ale nie musisz ... wolny rynek ...

a taka informacja jest akurat dla mnie przydatna... no bo np. skąd mam wiedzieć kto z forumowiczów zajmuje się DIY...? Mam czytać każde "o mnie" ?

Pozdrawiam !

Elebroth, salmo

Macie Panowie jakies problemy?? Bardzo dobrze, ze na forum są tacy ludzie jak McGyver i inni, którzy coś potrafią i się z tym nie kryją. Jeśli dzięki temu są w stanie pomóc to chwała im za to. Zamiast być wiecznymi malkontentami nauczcie sie czegos, a jesli juz cos potraficie to się tym po prostu podzielcie.

Panowie, chciałbym zauważyć, że kolumny kolegi McGyvera były już kilka razy odsłuchiwane na żywo przez uczestników tego forum, i zyskały pochlebne opinie. A w porównaniu ze sklepowymi kolumnami w tych samych przedziałach cenowych - opinie bywały wręcz entuzjastyczne.

Przy czym niektórzy słuchacze byli na tyle doświadczeni, że trudno ich podejrzewac o pozytywne opinie za kawę.

Ja żałuje, że tu nie ma więcej hyobbystów oferujących swoje usługi.

Ale hobbystów, a nie firm mających swoje "modele i cenniki".

->gregin

Ja może nie do końca na temat ale jak już będziesz miał kolumny , to radzę jak najszybciej kupić odtwarzacz cd.Nie wiem jaki masz modek dvd Grundiga , lecz u mnie odtwarzacz dvd Grundiga (Malaga) , zostaje daleko w tyle , jeśli chodzi o odtarzanie muzyki nawet w porównaniu z tanim cd - to jest po prostu kolosalna różnica- sprawdż sam , a zobaczysz , że dvd nie jest stworzone do odtwarzania muzyki ;)

pozdr.

Pedros> narazie wystarczy mi te dvd, niedawno miałem pożyczonego Cd tachnicsa (kosztował niecałe 100) i raczej różnicy nie było słychać, może to wina moich byłych kolumn (bardzo kiepskich).

Technics nie jest akurat najlepszą alternatwą (może z wyjątkiem jednego lub dwóch modeli).Jestem przekonany , że na przyzwoitych kolumnach usłyszysz różnicę.Wybór oczywiście należy do Ciebie. :)

No skoro chcesz BEZINTERESOWNIE poradzić, zeby wydac wiecej kasy na cos co bedzie brzmiec gorzej niz lepiej to ja za przeproszeniem chrzanie taka bezinteresownosc. A poza tym nie mam nic przeciwko HANDLOWANIU dobrym DIY no chyba ze ktos "CHANDLUJE", a to co innego ;-ppp

Elberoth

napisał:

.....Widząc wątek chciałem napisać, że zaraz znajdzie sie 2 Panów, którzy tradycyjnie zaoferują ci swoje usługi. Ale widzę, że nie zdążyłem, bo jeden już to zrobił.

Powoli robi sie to irytujące....

Kto jak kto ale w twoich ustach takie moralizowanie brzmi jak fałszywy ton. Wilk zakłada owczą skórę?

Stanowczo protestuję !!!!!!

Taki ktoś jak ty nie powinien w ogóle wypowiadać sie na forum o moralności. NIE MASZ CHŁOPIE DO TEGO PRAWA !!!!!.

Zazdrościsz kilku osobom, że na forum zarobią 300 złotych ?

Niestety pod gębą smrodliwego uśmieszku pełnym frazesów ukrywasz prawdziwego siebie.

Skończ więc pouczać innych.

Fadeover, cool. Chyba nadepnąłem Elberothowi na odcisk wypowiadając się niepochlebnie o jego ukochanych kolumnach ESA Ostinato^2 i proponując mu ich tuning gratis, mimo że już zostały stuningowane za pomocą 10 kilo mat bitumicznych i wymiany ScanSpeaka 9300 na 9500. Ale nie róbmy z forum speluny obrzucając się inwektywami.

Gregin, jednak napisz, podrzucę Ci fajny pomysł.

McGyver > Nie obrzucałem błotem nikogo. Wyraziłem tylko opinię o Elberoth - u , na podstawie własnego oraz innych z nim kontaktu.

Zreszta nie o moja opinię tu chodzi . Dziwi mnie ,że takie kmiotki jak on predystynują do strażników moralności tego forum.

Ponadto uważam,że w tych trudnych czasach, kiedy ponad sześćdziesiąt procent ludzi w Polsce żyje za 350 złotych miesięcznie., jest wysoce niemoralne zabraniać komukolwiek , w sposób uczciwy dorobić parę złotych.

>fadeover

Czyli rozumiem, że moge wklejać gdzie chcę np. linki do moich aukcji i je zachwalać, ponieważ w Polsce są złę warunki? No to w takim razie może Lukar zmieni nazwę forum z audiostereo na kupiesprzedam?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.