Skocz do zawartości
IGNORED

1 v na wyjściu a wzmak

Fademan

Rekomendowane odpowiedzi

dobrze od razu powiem o co mi chodzi ... zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie :

jest sobie cd co ma na wyjściu 1v i jest sobie cd co ma na wyjściu 2v i teraz jest taka sprawa , wiadomo że cd z 1v zagra ciszej i trzeba mocniej odkręcać glośność we wzmacniaczu , czy to oznacza też ze owy wzmacniacz musi ze tak powiem bardziej sterowac sygnalem , innymi slowy powoduje to wieksze obociążenie wzmacniacza czy tez nie ma różnicy , ......

nie jestem pewien czy jasno sie wyraziłem ... mam nadzieje ze bedziecie Panowie wiedziec o co chodzi ...

o inaczej powiem : mam hd 750 i philipsa cd723 , jeden ma 1v drugi natomiast 2v , aby uzyskac tę samę

głośność na hd 750 muszę odkręcic gałke o co najmniej 2 h dalej .... i teraz pytanie .. mimo że glosnosc mam tą samą to czy wzmacniacz jest pod wiekszym obciążeniem ?

https://www.audiostereo.pl/topic/15734-1-v-na-wyj%C5%9Bciu-a-wzmak/

Zazwyczaj odtwarzacze CD maja 2V napiecia na wyjsciu zdarza sie jednak ze jest mniej ale ten 1V to juz chyba przesada nie wiedzialem ze HK ma tak malo napiecia i nikt nie pisal zeby cicho gral to dziwne. Osobiscie mam Cyrusa daD 1 ktory ma mniej niz 2V w celu zmniejszenie szumu czy cos w tym stylu choc z drugiej strony to dziwne bo AN CD 3 ma tych woltow 3 a DAC az 6 co jest zreszta oczywiste bo wspolpracuje zwykle ze slabymi wzmacniaczami lampowymi i mocny sygnal jest niezbedny. W zwiazku z tym wystarczy dobrac zrodlo do wlasnego systemu i po klopocie ja wlasnie zamienie bardzo dobrego Cyrusa w przyszlosci wlasnie na AN CD 3 lub transport+DAC poniewaz uzywam wzmaka tej firmy i przyda sie lepszy sygnal bo od przybytku glow nie boli tylko portwel >niestety.:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.