Skocz do zawartości
IGNORED

Kef Ls50 i Nad D7050 czy inny wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam KEF LS50 Meta do tego NAD D7050 (podobno ten zestaw się lubi) . Im dłużej to mam męczy mnie, aby zmienić wzmacniacz choć brzmieniowo mi odpowiada i do tego zalatuje troszkę lampą co lubię. A więc pytanko , czy do kwoty +/- 4000 zł kupię coś lepiej brzmiącego ? Nie będę ukrywał , że dużym plusem dla mnie jest bt/airplay, a minusem wyglad D7050 . Dobre opinie ma Magnat mr780 i te jego lampki, jak to zagra z ls50 meta ? Rozważam też NAD c368. Czy jest sens wymiany tego NAD d7050 przy tym budżecie ? Miałem 2 dni na testy wzmacniacz Restek Charisma, zdecydowanie lepiej dla mych uszu zagrał ten Nad , a więc brzmienie Restekowe odpada. Pomożecie ? 🙂

Gość Kw202

(Konto usunięte)
12 minut temu, pizol napisał:

Witam. Posiadam KEF LS50 Meta do tego NAD D7050 (podobno ten zestaw się lubi) . Im dłużej to mam męczy mnie, aby zmienić wzmacniacz choć brzmieniowo mi odpowiada i do tego zalatuje troszkę lampą co lubię. A więc pytanko , czy do kwoty +/- 4000 zł kupię coś lepiej brzmiącego ? Nie będę ukrywał , że dużym plusem dla mnie jest bt/airplay, a minusem wyglad D7050 . Dobre opinie ma Magnat mr780 i te jego lampki, jak to zagra z ls50 meta ? Rozważam też NAD c368. Czy jest sens wymiany tego NAD d7050 przy tym budżecie ? Miałem 2 dni na testy wzmacniacz Restek Charisma, zdecydowanie lepiej dla mych uszu zagrał ten Nad , a więc brzmienie Restekowe odpada. Pomożecie ? 🙂

Wy pożycz sobie tego Magnata na testy. Kupując przez neta masz 14 dni na zwrot 

Jak chcesz z KEFami dalej iść w przyjemne, muzykalne granie to polecam sprawdzenie wzmacniacza od NuPrime IDA-8, nie ma problemów z budowaniem dobrej przestrzeni wokół kolumn, nie gubi detali, a przy tym góra nie jest natarczywa. Myślę że w stosunku do NADa powinien to być krok w przód. 

Zapraszam do naszego salonu na odsłuch takiego połączenia lub kontaktu z naszym sklepem, forumowiczom mamy przygotowaną specjalną ofertę

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

4 godziny temu, Kw202 napisał:

Wy pożycz sobie tego Magnata na testy. Kupując przez neta masz 14 dni na zwrot 

Szczerze to nie za bardzo chce w ten sposób ... wiem, że sprzedawcy na tym tracą 🙂 

3 godziny temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Jak chcesz z KEFami dalej iść w przyjemne, muzykalne granie to polecam sprawdzenie wzmacniacza od

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , nie ma problemów z budowaniem dobrej przestrzeni wokół kolumn, nie gubi detali, a przy tym góra nie jest natarczywa. Myślę że w stosunku do NADa powinien to być krok w przód. 

Zapraszam do naszego salonu na odsłuch takiego połączenia lub kontaktu z naszym sklepem, forumowiczom mamy przygotowaną specjalną ofertę

Dzięki za zaproszenie , ale po pierwsze budżet nie ten, a po drugie moje oczy nie dadzą rady ogarnąć brzydszego sprzętu jak ten który już posiadam, gorszy chyba jestem jak baba, hihi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
13 minut temu, quatross napisał:

Magnat MA 1000 leży na ebay za podobne pieniądze. Nowy .

(5 klocków trzeba wyłożyć z przesyłką)

O tym wyższym modelu nie myślałem nawet, a Magnat MR780 najtaniej na all znalazłem za 2690 ... pytanie : jak to zagra z ls50 meta ? czy warto mi zmienić ? 

9 minut temu, pizol napisał:

O tym wyższym modelu nie myślałem nawet, a Magnat MR780 najtaniej na all znalazłem za 2690 ... pytanie : jak to zagra z ls50 meta ? czy warto mi zmienić ? 

Podobno gra dużo lepiej z Genalex"ami

2 minuty temu, quatross napisał:

Podobno gra dużo lepiej z Genalex"ami

I to jest ważna informacja 🙂 , dzięki . Z lampkami to jest fajne, że można przedłużyć żywotność sprzętu we własnym systemie ... 

Akurat słuchałem ostatnio LS50 w 2 konfiguracjach i 2 różnych pomieszczenia. Bardzo fajne kolumny ale nie do budżetówki. Słuchalem z Linn Majik a potem z ATC SIA 100. Oba klocki ok. 15 kpln. Było słychać, że jest potencjał - ale można lepiej...

22 minuty temu, dzarro napisał:

Akurat słuchałem ostatnio LS50 w 2 konfiguracjach i 2 różnych pomieszczenia. Bardzo fajne kolumny ale nie do budżetówki. Słuchalem z Linn Majik a potem z ATC SIA 100. Oba klocki ok. 15 kpln. Było słychać, że jest potencjał - ale można lepiej...

Gdy kupowałem swoje ls50 miły Pan wskazał na pewien wzmacniacz za ponad 40 tys. i powiedział, że te głośniki nie mają co się wstydzić po podpięciu właśnie do tego , więc coś w tym jest co piszesz 🙂 ... tylko moje zasoby tego nie ogarną , hihi

22 minuty temu, dzarro napisał:

Edytowane przez pizol
10 godzin temu, pizol napisał:

...czy do kwoty +/- 4000 zł kupię coś lepiej brzmiącego ?

NAD S300

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 minut temu, pizol napisał:

Dobre opinie ma , ale dostępność taka , że go nie ma na rynku wtórnym 

😂 jak dobre to ludzie nie chcą sprzedawać 

Edytowane przez Kw202

Ehhh,  nic się nie dzieje , popiszę co teraz w głowie 🙂 

Mam typy:

- Dostałem dobrą ofertę na Cambridge Audio cxa81 ,wg wielu wpisów na www to się lubi z Ls50…  nawet bardzo 

- Następny mój typ to Nad c368 wraz z modułem bluos ( mam cd Nad c538 , by chociaż wizualnie pasował ) , ale jeśli chodzi o połączenie z Ls50 to już różnie piszą . 

- Kolejny to Hegel h80 , dobre recenzje z połączenia z ls 50 , ale to jednak już trochę wiekowy klocek 

Najgorsze , że nie mam możliwości posłuchać tych połączeń , brzmieniowo z opisów najbliżej mi do cxa81 , a niestety muszę szybko podjąć decyzje bo okazje na zakupy mogą zniknąć.

Do tej kasy best buy dla mnie to Dayens Menuetto. Gra zdecydowanie lepiej niż jest wyceniany. Mogę nawet się założyć że do tej kasy cięzko cokolwiek znaleść lepszego.

2 godziny temu, Kw202 napisał:

Mało mocy 

Kefy lubią dużo prądu...ale z 2 strony lepiej mniej niż więcej "byle jakiego". Akurat co do Dayensa można się zdziwić. Testowałem wiele modeli kolumn i jakoś z żadnymi nie miał problemu żeby je poprawnie wysterować.

• 2 tygodnie później...

Temat można uważać za zamknięty, był budżet mniejszy zrobił się większy ... starczyło na Hegel h95 . Dzięki bardzo za udział w dyskusji