Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przekraczaj budżetu 400 zł - wystarczy Marantz CD 63mkII, CD67SE, Kenwood 7050, 7060 albo Arcam Alpha 7.

Więcej pieniędzy nie przełoży się na lepszy dźwięk w Twoim systemie.

Pomysł zewnętrznego Dac-a jest również OK jeżeli słuchasz z komputera albo nie masz dużo płyt.

Nie przekraczaj budżetu 400 zł - wystarczy Marantz CD 63mkII, CD67SE, Kenwood 7050, 7060 albo Arcam Alpha 7.

Więcej pieniędzy nie przełoży się na lepszy dźwięk w Twoim systemie.

Pomysł zewnętrznego Dac-a jest również OK jeżeli słuchasz z komputera albo nie masz dużo płyt.

Dziękuję za odpowiedź.

Płyt mam całkiem sporo.

Myślałem o Marantzu CD6005, z drugiej ręki, z nieznacznym przekroczeniem zakładanego wcześniej budżetu.

Czy dla lepszej jakości dźwięku w moim systemie większe ograniczenie stanowią kolumny, czy wzmacniacz?

Czy dla lepszej jakości dźwięku w moim systemie większe ograniczenie stanowią kolumny, czy wzmacniacz?

Trzymaj się moich propozycji - będzie lepiej i taniej.

System masz jaki masz. Nie wchodź w tą ślepą uliczkę wymiany sprzętu po elemencie - to nigdzie Cię nie zaprowadzi.

Jeżeli ze sprzętu jesteś niezadowolony - to sprzedaj wszystko i zaprojektuj nowy system od zera - to lepsza droga.

Trzymaj się moich propozycji - będzie lepiej i taniej.

System masz jaki masz. Nie wchodź w tą ślepą uliczkę wymiany sprzętu po elemencie - to nigdzie Cię nie zaprowadzi.

Jeżeli ze sprzętu jesteś niezadowolony - to sprzedaj wszystko i zaprojektuj nowy system od zera - to lepsza droga.

Ok. Chyba dam szansę Arcamowi. Dzięki!

Klasyka forum. Po co kupować coś dobrego jak można za te same pieniądze kupić coś słabego ? Przecież to pieniądze kupującego - więc jego decyzja. Tylko po co pytać się o to na forum ? Chyba tylko po to żeby utwierdzić się we własnym mniemaniu...

Klasyka forum. Po co kupować coś dobrego jak można za te same pieniądze kupić coś słabego ? Przecież to pieniądze kupującego - więc jego decyzja. Tylko po co pytać się o to na forum ? Chyba tylko po to żeby utwierdzić się we własnym mniemaniu...

Szanuję Twoje zdanie, jednak inne opinie dostępne w internecie nie wskazują na to, by Rotel, którego wybrałem, był gorszy od Twoich propozycji.

Ostatecznie kupiłem Rotela RCD-965BX Discrete. Ciekawe jestem jak sprawdzi się w systemie.

Super szuflada, dźwięk nienachalny i bardzo fajna góra, można powiedzieć, że w pewnym stopniu zbliżona do RCD-971.

Bas jak to w Rotelu- tej cenie i przedziale jakościowym referencyjny :-) Niezawodność? Nawet kilkunastoletnie modele Rotela mogą służyć nam następnych parę lat.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Właśnie przyszła do mnie przesyłka z RCD 965 BX Discerte, który podobno dość istotnie różni się od zwykłej wersji. Cena tych wszystkich odtwarzaczy to jakieś grosze (zawłaszcz w kontekście kwot, które przeznaczam na inne hobby), więc może kupię kilka różnych modeli, sam porównam i zostawię ten/te, których dzwięk najbardziej przypadnie mi do gustu.

Czy ja wiem ... ;)

W tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ktoś "pluł sobie w brodę, że wymienił 965BX Discrete na 971.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na plazmy Kuro też co niektórzy marudzili....ale czy to było obiektywne?

A na RCD-991AE ktoś narzekał? :-)

Nie wiem, czy narzekają, ale ja na 965BX Discrete nie narzekam. ;) Wpasował się w mój system idealnie.

I to jest najważniejsze !!!!!!!!!!!!!!!! O to chodzi przecież, ma się podobać i ma NAS cieszyć !!!

Roksan Kandy KC-1

Jak to gra w porównaniu do np. popularnych Marantzów czy Cambridżów?

Czy laser do tego jest dostępny?

Warto się interesować takim odtwarzaczem?

To zależy od ceny - a mam wrażenie że chodzi dosyć drogo. Zależy z czym miałby grać.

Lasery do niego pchali różne - najpierw Sony KSS 210A, później KSS 213C, później Sanyo SF-P101N. Wszystkie są w sprzedaży - to plus.

To zależy od ceny - a mam wrażenie że chodzi dosyć drogo. Zależy z czym miałby grać.

Lasery do niego pchali różne - najpierw Sony KSS 210A, później KSS 213C, później Sanyo SF-P101N. Wszystkie są w sprzedaży - to plus.

Na allegro są w przedziale 900-1000zł a na brytyjskim ebayu jest teraz jeden licytowany.

Aktualnie mam Cambridge Audio Azur 540C + wzmacniacz słuchawkowy Project Head Box S + słuchawki AKG K550 i dźwięk jest nie przyjemny, za jasny, zimny. Spokojne klimaty słuchać się da ale już Rock/Metal jest bardzo męczący, tyczy się to w szczególności perkusji. Chciałbym ocieplić, trochę zmiękczyć brzmienie.

Ja bym wolał Caspiana ...

Ja też bym wolał ale na razie mnie nie stać na Caspiana. A z tym Cambridgem musze coś zrobić bo naprawdę ciężko się na nim słucha.

Ja też bym wolał ale na razie mnie nie stać na Caspiana. A z tym Cambridgem musze coś zrobić bo naprawdę ciężko się na nim słucha.

Wiem. Miałem kiedyś wyższy model. Tragedia ...

• 2 tygodnie później...

Aktualnie mam Cambridge Audio Azur 540C + wzmacniacz słuchawkowy Project Head Box S + słuchawki AKG K550

A skąd pewność, że to wina CA?

Polecam : 501, 502, 510, 512, 514, 520, 524, 5420, 5440. I oczywiście 540 i 541. Nad zrobił kilka dobrych i tanich CD.

Żaden z nich nie ma startu do poczciwego CA D500SE.

To ta sama klasa.

Może i ta sama... A jednak ten CA bije NADy sceną, przestrzenią, lokalizacją źródeł dźwięku. D500SE są w dwóch wersjach, V2(błękitny wyświetlacz) jest chłodniejszy, ale bardziej precyzyjny, po wymianie kondensatorów w torze audio po prostu bajka. W V1(zielony wyświetlacz) nic bym nie grzebał.
  • 2 tygodnie później...

A jednak ten CA bije NADy sceną, przestrzenią, lokalizacją źródeł dźwięku.

Zainteresowała mnie Twoja wypowiedź bo też się wożę z myślami wymiany swojego CD NAD 541i którego zawsze uważałem za świetny bo gra dynamicznie i z wypełnieniem dźwięków na jakiś inny używany w cenie około 1000zł. Na CD który by bardziej eksponował średnicę, wokale, ale tak z umiarem do przodu a nie na ostro. Coś z szybszym basem, bardziej sprężystym. Góra pasma podoba mi się taka jak jest w 541i.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• Pokaż nowe odpowiedzi