Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Kolumny na 45m2 , detal, scena bas

Rekomendowane odpowiedzi

carlos med

no to ciezko porownac brzmienie.bo nabywcy zazwyczaj dokupuja topowe NOSy.telefunken.WE.

3 minuty temu, Qban napisał:

Któryś model Alpsa..

a czym to jest podyktowane.....

2 minuty temu, Qban napisał:

Generalnie Blazebird Balanced sprzedawany jest w jednej wersji. Reszta to Custom 

Pewnie mnie ten poziom w zupełności wystarczy

3 minuty temu, tomek7776 napisał:

carlos med

no to ciezko porownac brzmienie.bo nabywcy zazwyczaj dokupuja topowe NOSy.telefunken.WE.

Pewnie to zabawa dająca dużo satysfakcji. 

A samo dodanie "bazowej"wersji Blazebird Balanced vs prak pre w torze ...to różnica bardzo istotnie wpływającą na brzmienie ??

Pewnie tak i bardzo indywidualnie .???

2 minuty temu, tomek7776 napisał:

Cóż... warto zadzwonić do Piotra, wyjaśni czemu nie stosuje już Khozmo:)

1 minutę temu, carlos med napisał:

Pewnie mnie ten poziom w zupełności wystarczy

Blazebird Balanced jest świetnym preampem. W standardzie są montowane chyba lampy 2A3 EH lub PSVANE MKII.
Sam byłem właścicielem Blazebirda a teraz czekam na następnego lecz w trochę innej wersji 😈

Teraz, Qban napisał:

Cóż... warto zadzwonić do Piotra, wyjaśni czemu nie stosuje już Khozmo:)

Blazebird Balanced jest świetnym preampem. W standardzie są montowane chyba lampy 2A3 EH lub PSVANE MKII.
Sam byłem właścicielem Blazebirda a teraz czekam na następnego lecz w trochę innej wersji 😈

Jest opcja u p Piotra wypożyczenia wygrzanego Blazebirda ?

tak to swietny pre.szczegolnie z lepszymi lampami.

Teraz, carlos med napisał:

Jest opcja u p Piotra wypożyczenia wygrzanego Blazebirda ?

watpie zeby mial na stanie

jak kiedys pisalem ze sprzedaje wygrzanego.to byl brech forumowych frajerow.

tak to swietny pre.szczegolnie z lepszymi lampami.

watpie zeby mial na stanie

jak kiedys pisalem ze sprzedaje wygrzanego.to byl brech forumowych frajerow.

Czyli co...zakup w ciemno ??

Z tego co wiem to nie ma na stanie egzemplarzy na odsłuchy bo konkretnie budowane są pod klienta - różne ilości gniazd wejściowych/wyjściowych , tańsze lub droższe lampy. Zadzwoń , pogadaj

Piotr chyba oferuje opcję ,że jak ci się nie spodoba to możesz zwrócić

carlos med

dlaczego w ciemno.masz rekomendacje kolegow z forum.

jak sprzedawalem swojego to pozyczylem 2 razy na odsluch.bylo rewelacyjnie i zjawiskowo.kopara opadla.zaden nie kupil.bo oczekiwal ze oddam za darmo.

od tamtej pory.nic .nikomu na odsluchy nie pozycze.NIGDY.

.kupil moj znajomy .zachwycony.nie mogl uwierzyc ze za szesnasci kola tak to moze grac.

Edytowane przez tomek7776

Mniej więcej tak to wygląda. Masa pytań na które odpowiedzi zawarte są w opisie - ostatnio skróciłem opis praktycznie do minimum bo i tak nikt tego nie czyta... ręce opadają 

4 minuty temu, tomek7776 napisał:

carlos med

dlaczego w ciemno.masz rekomendacje kolegow z forum.

jak sprzedawalem swojego to pozyczylem 2 razy na odsluch.bylo rewelacyjnie i zjawiskowo.kopara opadla.zaden nie kupil.bo oczekiwal ze oddam za darmo.

od tamtej pory.nic .nikomu na odsluchy nie pozycze.NIGDY.

.kupil moj znajomy .zachwycony.nie mogl uwierzyc ze za szesnasci kola tak to moze grac.

Taka rekomendacja bezcenna. Skoro ktoś doświadczony wchodzi w wyższe opcje produktu takiej manufaktury to lepszej reklamy nie trzeba .

Z jakiego powodu sprzedaliście / sprzedajecie , ale domyślam się że po to żeby zmienić na lepszy , jak jest taki w WBA. 

Każdy dzisiaj chce kupić tanio. Żeby docenić taki sprzęt trzeba mieć porównanie . Ja nie mam , ale nie oczekiwałbym że będzie tanio . Drożej nie zawsze znaczy lepiej , ale jakby p Piotr robił kiepski sprzęt to byłoby o Nim cicho , a nie jest. 

Osobiście bardzo pozytywnie działają na mnie takie inicjatywy. Uważam że jak ktoś robi to z doświadczeniem i głowa to kładzie na łopatki wielu "markowych" graczy . Ja mam takie doświadczenie z sieciówkami .

6 minut temu, tomek7776 napisał:

dam 6 tys i jade.pewnie pisza...haha.

biedaki.....

Takie propozycje też mnie zawsze irytują . Jak nie mam kasy na taki sprzęt to nie proponuje 50% ceny . 

Biedaki...w sensie stanu umysłu , nie portfela , bo tego nigdy nikomu nie wypominam .

taniosc...siostra tandety.

audiofile lubia zmiany.ja mam wypasionego sonic frontiersa od 20l.temu ci polecalem.tego zlotego.bo go tez w gornym systemie mialem.obecny wlasciciel sprzedaje bo zmienia na marka levinsona.

a gorny system upraszczam.wrecz likwiduje.

temu sprzedalem.

Sprzedałem swojego Blazebirda ( pierwsza wersja z przed kilku lat) i zamówiłem drugiego Blazebirda już w najnowszej wersji:) 
Miałem też kilka wzmacniaczy WBA - aktualnie monobloki Ironbird SE:) 
W tym wszystkim ważna jest też obsługa gwarancyjna i po gwarancyjna- nigdy nie miałem problemów w tej kwestii. Co prawda też jestem z Kluczborka i w razie czego pakuje klocki pod pachę i jadę do Piotra:)

8 minut temu, carlos med napisał:

Taka rekomendacja bezcenna. Skoro ktoś doświadczony wchodzi w wyższe opcje produktu takiej manufaktury to lepszej reklamy nie trzeba .

Z jakiego powodu sprzedaliście / sprzedajecie , ale domyślam się że po to żeby zmienić na lepszy , jak jest taki w WBA. 

Każdy dzisiaj chce kupić tanio. Żeby docenić taki sprzęt trzeba mieć porównanie . Ja nie mam , ale nie oczekiwałbym że będzie tanio . Drożej nie zawsze znaczy lepiej , ale jakby p Piotr robił kiepski sprzęt to byłoby o Nim cicho , a nie jest. 

Osobiście bardzo pozytywnie działają na mnie takie inicjatywy. Uważam że jak ktoś robi to z doświadczeniem i głowa to kładzie na łopatki wielu "markowych" graczy . Ja mam takie doświadczenie z sieciówkami .

Takie propozycje też mnie zawsze irytują . Jak nie mam kasy na taki sprzęt to nie proponuje 50% ceny . 

Biedaki...w sensie stanu umysłu , nie portfela , bo tego nigdy nikomu nie wypominam .

tak.stan umyslu mialem na mysli.

4 minuty temu, Qban napisał:

Sprzedałem swojego Blazebirda ( pierwsza wersja z przed kilku lat) i zamówiłem drugiego Blazebirda już w najnowszej wersji:) 
W tym wszystkim ważna jest też obsługa gwarancyjna i po gwarancyjna- nigdy nie miałem problemów w tej kwestii. Co prawda też jestem z Kluczborka i w razie czego pakuje klocki pod pachę i jadę do Piotra:)

To Twoje pewnie te na pięknym dywanie w kolorze Ecru. ??😀

do tego jak jeden z zainteresowanych moim blazebirdem przyjechal po niego.aby u siebie posluchac.jak pierdolnal nim na tylne siedzenie.na wystajace z siedzenia pasy.to az mnie zabolalo.teraz zaluje ze nie zabralem pre z siedzenia.i nie wyprosilem z posesji.

taka korporacyjna menda.

od tamtej pory zadnego pozyczania.ani dlugich odsluchow nie ma u mnie.

do tego jak jeden z zainteresowanych moim blazebirdem przyjechal po niego.aby u siebie posluchac.jak pierdolnal nim na tylne siedzenie.na wystajace z siedzenia pasy.to az mnie zabolalo.teraz zaluje ze nie zabralem pre z siedzenia.i nie wyprosilem z posesji.

taka korporacyjna menda.

od tamtej pory zadnego pozyczania.ani dlugich odsluchow nie ma u mnie.

Człowiek to brzmi dumnie 

8 minut temu, Qban napisał:

wba zrobil do tej pory 2 topowe blazebirdy jeden Twoj.a drugi ten co mialem.nie licze tego ''okrojonego'' z alledrogo.

Człowiek to brzmi dumnie 

cale zycie otaczam sie normalnymi milymi ludzmi.w temacie audio rowniez.

i tak bedzie nadal.wszelkie odstajace od tego zachowania nie beda u mnie tolerowane.

Teraz, Qban napisał:

Nie. Ja nie miałem zbalansowanego Blazebirda. 

myslalem...

ze ironbird.ktorego sprzedales.no i ze moze blazebird.

Teraz, tomek7776 napisał:

wba zrobil do tej pory 2 topowe blazebirdy jeden Twoj.a drugi ten co mialem.nie licze tego ''okrojonego'' z alledrogo.

To trzeci będzie mega top ...😀

To trzeci będzie mega top ...😀

on robi pod nabywce.to nabywca portfelem decyduje co i jak.

a nie kolejnosc.

jak sie trafi ktos.kto zażyczy sobie duelundy w torze po 4tys zl za sztuke...to dlaczego nie...albo kwadre NOS za pierdylion PLN.

np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

razy 2

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, carlos med napisał:

Kolumny kupione . Pojutrze jadę odebrać .  Jak odsłucham dobrze u siebie to napiszę jakie , żeby ew. krytyka mojego wyboru była dla mnie mniej lub bardziej uzasadniona 😀

A tak przy okazji . Co myślicie o pre ampie lampowym w połączeniu z końcówką tranzystorowa w torze ?? Obecnie mam końcówki podłączone XLR bezpośrednio do DAC , który steruje poziomem głośności. Spotkałem się z opinią , że to lepsze rozwiązanie , ale też z taką, że pre szczególnie na lampach może korzystnie zmieniać brzmienie .
Zachęcony wskazówkami forumowiczów przyglądam się pre firmy WBA konkretnie Firebird, ale wiem że robią też indywidualne konstrukcje . Ten z Allegro już sprzedany niestety

Ukryta Zawartość

Podobno na tych lampach to nie do opisania wrażenia .
Firma z Kluczborka , może jak się ogarnę z kolumnami i zobaczę czy zostaje jedna końcówka czy dwie , to wezmę Firebirda na test żeby samemu się przekonać .

Czekamy na wrażenia po wstawieniu ich do Twojego miejsca odsłuchowego. Coś mi podpowiada że to nie koniec roszad i będzie się działo 😉

Ukryta Zawartość

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

43 minuty temu, Tomek1777 napisał:

Czekamy na wrażenia po wstawieniu ich do Twojego miejsca odsłuchowego. Coś mi podpowiada że to nie koniec roszad i będzie się działo 😉

Dam znać w niedzielę wieczorem.

W dniu 27.01.2022 o 20:50, Tomek1777 napisał:

A co koledzy myślą o JBL 250 Ti ??

To nie po nie jadę jutro , ale gość ma też je na sprzedaż . 

Z tymi to moje 2 końcówki 2x360 8ohm mogły by zagrać . 

Edytowane przez carlos med
2 minuty temu, carlos med napisał:

Dam znać w niedzielę wieczorem.

A co koledzy myślą o JBL 250 Ti ??

Czyżbym miał rację😉

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

1 minutę temu, Tomek1777 napisał:

Czyżbym miał rację😉

Tam jest 36cm na basie , 4 drożna konstrukcja , tylko leciwa chyba . Tylko jak to gra ??

W Steteophile nie pisali o nich aż tak dobrze 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi