Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Rca do 1000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Kolega zakupił takie cudo ,jestem ja i on pod ogromnym wrażeniem 

Ale czego ? Wygladu czy dzwieku?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

A nie łaska zajrzeć do ogłoszenia by się dowiedzieć! 

Łaska łaska ale co ono ma wyjaśnić na temat waszego ogromnego wrażenia? Tam są wrażenia sprzedawcy a nie wasze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Widzie iż długimi krokami dążysz do prowokacji by wywołać pyskówkę ,ja się w te gierki nie dam wciągnąć!

Wyraźnie masz napisane iż jesteśmy pod wrażeniem zakupionego kabla i jeżeli wskazuję jego opis to się z nim zgadam ( ja i znajomy).

Uprzedzę następne pytanie :

- potwierdzam sam iż wskazany kabel przedstawia walory soniczne Chord Chorus II bo z takowym był porównywany ponieważ jest w mym posiadaniu.

• 9 miesięcy później...

Przymierzam się do zakupu NeoTech NEI-3001 MKIII. Są jakieś inne szlagiery które przebijają go stosunkiem cena/jakość o podobnej sygnaturze brzmienia (w kierunku miedzi raczej, nie srebra)? Aktualnie posiadam 3220 który jest świetny i takiego bigszura AQ zjadł na śniadanie. Kupiłem nowego wzmaka to i IC chcę upgradować.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Przymierzam się do zakupu NeoTech NEI-3001 MKIII. Są jakieś inne szlagiery które przebijają go stosunkiem cena/jakość o podobnej sygnaturze brzmienia

Miałem praktycznie wszystkie NeoTech, nr 1 to jednak srebrny 1220, ale poza budżetem. Z markowych przewodów na miedzi do 1k, warto rozważyć Furutech FA-Alpha S22, raczej równiejszy od 3001 MKIII

24 minuty temu, AiM-TV napisał:

Furutech FA-Alpha S22, raczej równiejszy od 3001 MKIII

Taniej niż 1300 złociszy z okładem to nie widzę.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

@Yodzisław jak nie masz uprzedzeń do chinoli pomyśl o IC opartym o n/w kabel. Co prawda jest to srebro solid core. Wystepuje na wtykach rodowanych i złoconych.Mam taki na rodzie co prawda xlr. U mnie świetnie wpasował się w system. Otwarty, detaliczny, bez wyostrzeń jakie nie raz występują na srebrnych kablach. Polecony przez usera z forum okazał się trafionym wyborem. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cortes

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

24 minuty temu, cortes napisał:

pomyśl o IC opartym o n/w kabel.

Czy ten Xangsane to jasny IC czy neutralny?

To ten?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MCHammer2022
9 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Czy ten Xangsane to jasny IC czy neutralny?

U mnie neutralny bez ,,pudrowania noska". Miałem kilka chińskich firmowych miedziaków i dopiero ,,siadł" mi w/w oparty o srebrny przewodnik. Tak to ten który wrzuciłeś (złocone rca). 

Edytowane przez cortes

1 godzinę temu, cortes napisał:

@Yodzisław jak nie masz uprzedzeń do chinoli pomyśl o IC opartym o n/w kabel. Co prawda jest to srebro solid core. Wystepuje na wtykach rodowanych i złoconych.Mam taki na rodzie co prawda xlr. U mnie świetnie wpasował się w system. Otwarty, detaliczny, bez wyostrzeń jakie nie raz występują na srebrnych kablach. Polecony przez usera z forum okazał się trafionym wyborem. 

Ukryta Zawartość

Porównywałeś z jakimiś Neotechami?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Yodzisław napisał:

Porównywałeś z jakimiś Neotechami?

Z Neotechem żadnym nie porównywałem, ale znajomy podrzucił (mówię o xlr) do bezpśredniego porównania Cardasa Clear Reflection i na Cardasie całościowo dźwięk siadł w negatywnym znaczeniu tego słowa. Potwierdza to oczywistą oczywistość wpasowania ,,druta" w system, pomimo posiadania swojego ,,brzmieniowego dna". Moim skromnym zdaniem Xsangsane jest warty zastanowienia. 

Edytowane przez cortes

Ja mogę z kolei polecić ( pewnie powtórnie ) Neotecha UPOCC 26 AWG.

To nieco inne rozwiązanie bo 1 + 1 ale u mnie się sprawdza i nie trzeba

nawet sprzedawać nerki; no, może ewentualnie na wtyki 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie rozumiem zachwytu Neotechem czy kablami Canare miałem i to był największy błąd iż nimi miałem do czynienia (muły, suchotniki ) !

Polecam zainteresować się tym kabelem 

Ukryta Zawartość

Lub 

Ukryta Zawartość

I wiecie co te Neotechy i Canare to mogą raptem nadać się do lampki nocnej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, P-na napisał:

Polecam zainteresować się tym kabelem 

Ukryta Zawartość

A to nie jest jakieś DIY?

image(4).thumb.jpeg.caf392900ef6298b2fb271ef4ea68345.jpeg

Bo jak przeglądam internet to Chord Chorus 2 powinien wyglądać tak:

145319_1.jpg.cc7715634c96f0272a041b239f397fab.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MCHammer2022
31 minut temu, P-na napisał:

I wiecie co te Neotechy i Canare to mogą raptem nadać się do lampki nocnej.

Przekonałeś... 😁

34 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

To ja dziękuję za kabel DIY za 400zł. Najwyżej 40zł można dać.

A Neotech, Canare, Klotz czym te kable są ja nie półproduktem i bazą do budowy kabli za tysiące złotych a ile ochów i achów wypisywanych jest przy tym !

No nie wspomnę że w/w półprodukty te chętnie są wykorzystywane do aplikacji DIY.

Mogłem obstawiać zakłady iż w sprawie Neotech zacznie się burza lecz niestety trzeba mieć odwagę i napisać co warte są te kable. 

20 godzin temu, AiM-TV napisał:

Furutech FA-Alpha S22, raczej równiejszy od 3001 MKIII

Ogólny poziom podobny co 3001? Cenię sobie furutecha, mam ich kable zasilające, do tego to sama miedź, raczej nie chcę przeginać ze srebrem bo do wzmaka wstawię jeszcze srebrne ruskie bezpieczniki. Trochę sreberka jest OK oczywiście.

A co sądzicie o Tellurium Q? Sporo zachwytów a ja widzę że w opisie to nawet nie wiadomo z czego zrobione. To też taki perfumowany dźwięk jak wireworld czy audioqest?

22 godziny temu, Yodzisław napisał:

Przymierzam się do zakupu NeoTech NEI-3001 MKIII. Są jakieś inne szlagiery które przebijają go stosunkiem cena/jakość o podobnej sygnaturze brzmienia (w kierunku miedzi raczej, nie srebra)? Aktualnie posiadam 3220 który jest świetny i takiego bigszura AQ zjadł na śniadanie. Kupiłem nowego wzmaka to i IC chcę upgradować.

Robiłem podobny upgreat i jest bdb. Przy neotech'ach nie czuć "negatywnego" wpływu srebra, jest czyściej, przestrzenniej i ciut dźwięczniej. Ja poszedłem dalej w kierunku neotecha _ 1220, 1002. Jedyny minus to sztywność kabli, ale jak masz już 3220 to wiesz jak to wygląda (3001 jest grubszy).

Pewnie dużo bardziej uperfumowany niż YTDY2x0,5 😉 

Ale dobry IC niestety obnaży wady systemu i stąd właśnie w opisie Tellurium:

Ciepłe i wyrozumiałe dla systemów z lekką krawędzią lub dla tych, którzy lubią

bardziej płynną, wyluzowaną prezentację. 

Czyli raczej na otwartość czy szczegóły bym specjalnie nie liczył ... ale może właśnie

taki kabel maskujący jest w systemie niezbędny.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

20 godzin temu, Yodzisław napisał:

Taniej niż 1300 złociszy z okładem to nie widzę.

Trochę pomyliłem - cena jak wyżej to na rodzie.

21 godzin temu, AiM-TV napisał:

warto rozważyć Furutech FA-Alpha S22

Słuchałeś na rodowanych wtykach czy złotych?

48 minut temu, Yodzisław napisał:

A co sądzicie o Tellurium Q? Sporo zachwytów a ja widzę że w opisie to nawet nie wiadomo z czego zrobione. To też taki perfumowany dźwięk jak wireworld czy audioqest?

Tellurium Q głośnikowy ciekawy i dźwięczny Blue oraz Ultra Blue z większym basem wyżej rozdmuchany medialnie Black i Black Mk2 który po dłuższym odchowaniu wylatuje z każdego systemu .

Co do IC Tellurium Q prawie nikt nimi się nie interesuje i nie kupuje.

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Ogólny poziom podobny co 3001? Cenię sobie furutecha, mam ich kable zasilające, do tego to sama miedź, raczej nie chcę przeginać ze srebrem bo do wzmaka wstawię jeszcze srebrne ruskie bezpieczniki. Trochę sreberka jest OK oczywiście.

Myślę, że to poziom zbliżony, jakoś ciut więcej zaufania mam do Furutecha, jak masz w dobrej cenie 3001, to warto spróbować. Zwykle słuchałem na złoconych wtykach, ale teraz intuicyjnie myślę, że rodowane to tych kabli mogłyby się całkiem nieźle sprawdzić.

1 minutę temu, AiM-TV napisał:

Myślę, że to poziom zbliżony, jakoś ciut więcej zaufania mam do Furutecha, jak masz w dobrej cenie 3001, to warto spróbować. Zwykle słuchałem na złoconych wtykach, ale teraz intuicyjnie myślę, że rodowane to tych kabli mogłyby się całkiem nieźle sprawdzić.

Bas spoko? Koleś z badabum chwalił.

• Pokaż nowe odpowiedzi