Skocz do zawartości
IGNORED

Heco Aurora 200. Miał ktoś przyjemność testować z modelem 300?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy miał ktoś może okazje odsłuchiwać na Aurorach 200?

Testuje właśnie Heco Aurora 300 z Elac Debut 2.0 B5.2 i te pierwsze wydają się mi cieplejsze z głębszym basem. Jedyny mankament to ich rozmiar w porównaniu do Elaca i konieczność odsunięcia od ściany. Zacząłem się zastanawiać czy nie zejść model niżej, mianowicie Aurora 200, który jest jeszcze mniejszy od ww. Elaca, który pasuje rozmiarem. 
Bo wątpię, żeby regulacja basu na wzmacnianiu miała mi zrekompensować różnice w basie. 
Obie Aurory mają podobne parametry-na papierze wyglada to ok. Ktoś porównywał?
Dzięki. 

Bierz co Ci pasuje rozmiarowo. Gorszego dźwięku już nie znajdziesz 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Raczej liczyłem na odpowiedz kogoś komu ten dźwięk odpowiada a nie na sceptycyzm audiofila ze sprzętem za 100tys. 

15 godzin temu, Meekowai napisał:

Raczej liczyłem na odpowiedz kogoś komu ten dźwięk odpowiada a nie na sceptycyzm audiofila ze sprzętem za 100tys. 

Zostań przy modelu 300, o wiele lepszy. Więcej głębi w brzmieniu, lepszy dół. Zapraszam po wycenę jeśli będziesz zainteresowany.

16 godzin temu, Piopio napisał:

Bierz co Ci pasuje rozmiarowo. Gorszego dźwięku już nie znajdziesz 😉

Po co ten hejt, Aurory 300 to świetne kolumny patrząc na ich cenę rynkową. Zdecydowanie w "topce" podstawek za tysiaka z hakiem. 😄 

15 minut temu, S4Home napisał:

Zdecydowanie w "topce" podstawek za tysiaka z hakiem. 😄 

Wolałbym nie słuchać w ogóle muzyki jak miałbym słuchać na nowych kolumnach za tysiaka 😉

Próg dobrego dźwięku leży znacznie wyżej ..

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Piopio napisał:

Wolałbym nie słuchać w ogóle muzyki jak miałbym słuchać na nowych kolumnach za tysiaka 😉

Próg dobrego dźwięku leży znacznie wyżej ..

Każdy ma inny portfel, trzeba spojrzeć obiektywniej nie każdy ma duży portfel na audio, a niektórzy nawet nie mają takiej potrzeby by mieć coś lepszego.

10 minut temu, S4Home napisał:

Każdy ma inny portfel, trzeba spojrzeć obiektywniej nie każdy ma duży portfel na audio, a niektórzy nawet nie mają takiej potrzeby by mieć coś lepszego.

Jeśli nie mam odpowiedniego budżetu to się nie biorę za audio. Proste 😉

Podejście górnolotne, w stylu jak nie masz kasy to wegetuj. Ja osobiście nie popieram, ale każdy ma swoje zdanie.

8 minut temu, S4Home napisał:

Podejście górnolotne, w stylu jak nie masz kasy to wegetuj. Ja osobiście nie popieram, ale każdy ma swoje zdanie.

Jak poznało się smak jakości to trudno zadowolić się byle czym.

A wystarczy kochać muzykę, która może cieszy ucho z leżaka obok na plaży.

Wcale nie trzeba być krezusem, by słuchać. Szczególnie po kilku wizytach na AShow 😉 

Na szosie też nic poniżej Bentleya czy Aston Martina ? A kijanką już nie ... współczuję.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

18 minut temu, audioburak napisał:

Na szosie też nic poniżej Bentleya czy Aston Martina ? A kijanką już nie ... współczuję.

Tylko w dziedzinie audio i foto jestem bezkompromisowy 😉

Z podejściem jakie prezentujesz jesteś cymbałem 

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Heco 300 grają przyjemniej przez głębszy bas ale elac b5.2 są bardziej szczegółowe z ciut mniejszym basem. 
Znalazlem Elac b6.2 na Amazon.pl za 1285 wiec sprawdzę jeszcze tego większego brata, który choć większy to mniej mnie ogranicza przez br z przodu. Może będzie trochę bardziej basowy. Swoją drogą ciekawe skąd cena w Polsce 1600zl…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tak, widziałem oba linki. Używki roczne raptem 100/200 tańsze od nowych na amazon średnio do mnie przemawiają. Co innego jakby nie było tych na Amazonie tylko te za 1600, wtedy różnica znaczna.