Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  16 członków

MoFi Klub
IGNORED

Wymiana doświadczeń posiadaczy sprzętu MOFI

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
W dniu 15.05.2022 o 23:52, BobW napisał:

Witam,

Chciałbym ożywić ten klub, bo jak do tej pory to raczej branża w nim się rozpisywała.

A ze strony użytkowników i sympatyków cisza.

Pozdrawiam

Cześć,

rzeczywiście warto ożywić klub wobec tego wrzucam jako ciekawostkę dla fanów Mofi, na HIGHEND w Monachium pokazano nowy gramofon Masterdeck(ok. 6k USD) oraz ciekawy przedwzmacniacz Masterphono (ok. 5k USD). To mają być flagowe produkty z Mofi electronics. Na ta chwilę mało informacji w sieci ale jest artykuł na lbtechreviews.com

Przedwzmacniacz wygląda zacnie.

Pozdrawiam

25 minut temu, BobW napisał:

Dzięki za informacje.

Sprawdzę w wolnej chwili cóż takiego powstało.

Tez korzystasz z gramofonu mofi?

Zdarza mi się pomiędzy plikami i cd posłuchać na Studiodeck w wersji +m.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Cześć,

ja również chętnie się wypowiem, niekoniecznie jako branża. Prywatnie od 6 miesięcy posiadam Ultradecka z wkładką MasterTracker. Chociaż po wizycie w Monachium już mi w oczach świeci MasterDeck 😄

Co do rozruszania klubu nie będzie łatwo. I wcale nie dlatego, że brakuje użytkowników tych gramofonów, z mojego doświadczenia jest ich sporo, ale mało kiedy są to bywalcy internetowych forów. Sam osobiście mam bardzo kontakt z kilkoma klientami, którzy właśnie z tych gramofonów korzystają. Chętnie powymieniam tu spostrzeżenia. 

Pozdrawiam,

Michał

IMG_1367.jpg

IMG_1368.jpg

IMG_1369.jpg

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

MasterDeck będzie pierwszym gramofonem z lekkim ramieniem i wymiennym headshellem. Headshell niestety nie będzie standardowy. I to właściwie jedyny minus jaki udało mi się wyłapać po zdjęciach i specyfikacji. Reszta dość imponująca - zwłaszcza samo ramie - zawieszenie będące połączeniem gimbala i unipivota, bardzo łatwa regulacja VTA z poziomu pokrętła. Ramie wykonane będzie z włókna węglowego. Kompletnie odseparowany, zupełnie cichy silnik o wysokiej precyzji. Elektroniczna regulacja prędkości obrotowej (33, 45 i 78). Oczywiście całe okablowanie wykonane jest przez Cardasa, izolacja od drgań to nóżki od HRS a całość zamknie się w 20 kg wagi. 

Grzegorz

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.