Skocz do zawartości
IGNORED

Przesiadka na .... to błąd ?

Jupiter

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwóch miesięcy mam 450 i te Eltaxy+A.8 i to nie jest napewno to jeśli chodzi o stereo (wiem że to nie wzmacniacz stereo) ale program Direct Stereo ma go do to tego typu urządzenia zbliżyć i wtym przypadku to już porażka ( aczkolwiek to wszystko zależy od jakości narania CD).Obecnie mam podbite TREBLE do +6 bo przy nastwach na 0 jest mułowato.

W przyszłości chciałbym zmienić i nie popełnić już takiego błędu przy wyborze zestawu głośników.Dużo opinii (dobrych i również tych złych) słyszałem o zestawach KODA

-F51F+SW 100B (1000)

-AV702+SW 1000 -te wizualnie są bardzo fajne

Czy przesiadka z Eltaxów ( ciekawe jak ja znjdę na nich "amatora")na te Kody to będzie następny błąd czy lepiej szukać jakiś WHARFEDALE CRYSTAL ,DIAMOND lub innych w tych przedziałach cenowych .Tu czekam na propozycje.

Czy lepiej dozbierać na zestawy o jedną( może dwie) kalsę wyżej (propozycje).

Czekam na propozycje zestawów które są wstanie wmiarę pogodzic ogladanie filmów z słuchaniem w stereo, które będą w pokoju :

14m2 okształcie postokata (2,7x4,8) gdzie fronty sa rozstawione w odległosci 3m na dłuższej ścianie zaczynając od rogu pokoju ,dobrze aby

grały już wpełni przy niegłśonych nastawieniach poniewż to blok (sąsiad po 2 miesiacach wpadł z awanturą( leciał właśnie " I'Robot") że ciśnienie mam za duże w tych głośnikach ).

...i przepraszam że takie tamaty sie powielają .

https://www.audiostereo.pl/topic/15892-przesiadka-na-to-b%C5%82%C4%85d/

Cierpliwości. Poczekaj, dozbieraj, najlepiej kupuj partiami. Jak? Tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kolumny to swoją drogą, ale nieliczyłbym na to że ich wymiana no nowe zmieni coś w trybie stereo Twojego amplitunera. Pewnie masz Yamahe, słyszałem ten sprzęt na Eltaxach, Kodach ... i niestety niema rewelki. Ubolewam nad tym bo sam częściej używam amplitunera do muzyki niż filmów, i co jak co, ale do tego dźwięku stereo niemogę się przyzwyczaić. Pod kontem stereo najlepiej wypadł mi amplituner Denona, z niego można jeszcze małe co nieco wycisnąć.

mam denona 1905 jesli masz jakies informacje co0 z niego mozna wiecej wycisnac cjetnie wyslucham .

Do jednego dosc szybko doszedlem osobiscie -kino to kino a stereo to stereo oi jesli chce sie miec jakis pozziom to niestey ciezko to pogodzic razem.

tdrozd

Ciesz się, że masz Denonka, w porównaniu z innymi amplitunerami, jak na mój gust wypadł lepiej, choć niedosyt pozostaje ...

A tak abstrachując od tematu, czy ktoś słyszał ten wzmacniacz Sony TA-FE370 ?

Tak czytam o nim recenzje w zagranicznych sklepach, i co rusz kupujący oceniają go na 4 albo 5 gwiazdek.

To błedem w stereo już był sam zadup KD.

Poprzednio miałem wieże SONY XB-8AV (z DolbyProLogic która fajnie współpracowała z magnetowitem i TV a do oglądania DVD służł jakiś model AIWA jeszcze bez DTS-u)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.