Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman 550A ii cena

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry dla miłego zespołu z Top Hi Fi Poznań. Byłem u Panów ze 2 m-ce temu (gość z Torunia). Bardzo miła obsługa :)). Ile ten Luxman ma lat ?

Miałem tego Luxmana ze dwa lata temu, kupiłem za 2000 euro (jeszcze koleś mi go przywiózł) i za tyle sprzedałem. Sprzęt fajny i bujał dość mocno AP Virgo V ale 15 tys za niego bym nie dał. Wygląda świetnie, gra też spoko ale w tej cenie możesz sporo znaleźć w używkach. 

54 minuty temu, Andrzejcdsfusa napisał:

Dzień dobry dla miłego zespołu z Top Hi Fi Poznań. Byłem u Panów ze 2 m-ce temu (gość z Torunia). Bardzo miła obsługa :)). Ile ten Luxman ma lat ?

oj nie wiem, mogę dać namiar bezpośrednio do sprzedawcy, o ile znajdę 😉 Zapraszam na priv

5 minut temu, kondi78 napisał:

Ja chyba pójdę w lampę ale gdybym szukał tranzystora to pewno poszukałbym Gato Amp-150, zawsze chciałem go przetestować.

Gato ten model bardzo miło wspominam, miał piękną barwę w przeciwieństwie do innych modeli. No i ten wskaźnik na froncie 🙂

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 28.06.2022 o 23:15, Yankes napisał:

Często obudowa w stanie perfekcyjnym, a w środku nadpalona stodoła.

Dlatego często jak widzę takie wymuskane sprzęty to odrazu mam przed oczami fakt że chodziły u tych audiofili całymi dniami bez wyłączania. 

?👈

A może Copland? Trwa promocja i zintegrowane hybrydy do nabycia w niższych cenach. Już mniejszy CSA 100 to bardzo dobry wzmacniacz, dodatkowo z DAC na pokładzie (wiem, czasami to wcale nie jest zaleta).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, MarcinQoo napisał:

A może Copland? Trwa promocja i zintegrowane hybrydy do nabycia w niższych cenach. Już mniejszy CSA 100 to bardzo dobry wzmacniacz, dodatkowo z DAC na pokładzie (wiem, czasami to wcale nie jest zaleta).
https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/copland-csa-150.html
https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/copland-csa-100.html

też można odsłuchać. Te modele grają mięciutko. Typowo analogowy dźwięk, więc barwowo jak L-550. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 1.07.2022 o 14:18, kondi78 napisał:

Ja chyba pójdę w lampę ale gdybym szukał tranzystora to pewno poszukałbym Gato Amp-150, zawsze chciałem go przetestować.

A na mnie gato jakoś nie robiło wrażenia. Może dlatego że jestem uczulony na klasę D 🙂 nie zawsze ale jednak. 

W dniu 1.07.2022 o 14:24, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Gato ten model bardzo miło wspominam, miał piękną barwę w przeciwieństwie do innych modeli. No i ten wskaźnik na froncie 🙂

A no to co innego 🙂

W dniu 1.07.2022 o 14:00, Andrzejcdsfusa napisał:

w Polsce bieda, maks. ze 2-3 oferty.

Ale warto szukać. Allegro, olx czy giełda na HiFi.pl 

Co rusz tam się trafia coś na prawdę ciekawego do odsłuchu. Ale trzeba też uważać na oszustów. W ostatnim czasie jest ich znaczny wzrost. 

Piotr 

16 godzin temu, rafal735r napisał:

Dlatego często jak widzę takie wymuskane sprzęty to odrazu mam przed oczami fakt że chodziły u tych audiofili całymi dniami bez wyłączania. 

Dlaczego tak twierdzisz ? Może faktycznie coś w tym jest.

De gustibus non est disputandum

Ja dbam o sprzęt audio bardzo. Swój czy też testowy który mam chwilowo. 

Potrafię nie wyjąć pilota z folii żeby go nie wypalcować.

Ale zdarza mi się nie włączyć wzmacniacza przez 2 tygodnie 🙂

więc jednak różnie to bywa. Ale może tylko ja tak mam...

Piotr 

9 godzin temu, Yankes napisał:

Dlaczego tak twierdzisz ? Może faktycznie coś w tym jest.

Bo miałem trochę różnych sprzętów i nie zawsze stan wizualny zgadzał się z tym co w środku. Często zdarzało się że z zewnątrz nie był idealny, a w środku miał wiele mniejszy przebieg od tego wymuskanego (wiele mniej przegrzanych miejsc itd). Czasem można nawet po diodach czy wyświetlaczach poznać że sprzęt dużo chodził.

?👈

W dniu 5.07.2022 o 08:38, rafal735r napisał:

Bo miałem trochę różnych sprzętów i nie zawsze stan wizualny zgadzał się z tym co w środku. Często zdarzało się że z zewnątrz nie był idealny, a w środku miał wiele mniejszy przebieg od tego wymuskanego (wiele mniej przegrzanych miejsc itd). Czasem można nawet po diodach czy wyświetlaczach poznać że sprzęt dużo chodził.

Dużo w tym racji.

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi