Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.06.2024 o 21:35, J4Z napisał:

Toń

Czyż byśmy tego samego youtubera w ulubionych mieli?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Dziwny ten black metal: jeden drze mordę, trzech szarpie po jednym drucie każdy, w tle z kuchni dobiega jak Krycha tłucze w gary... sory to piąty demoluje perkusję - a dusza buduje światy potężne i piękne jak "O Fortuna" Carmina Burana. Przerost treści nad formą? Też nie, bo tu wszystko do siebie pasuje.

Heh, zapodawałem już ich kilka razy. Obiecuję, że po tym poście dam spokój na jakiś czas. 😏

Gorąco zapraszam do obejrzenia trzynasto minutowego albumu (xD) dwóch psychopatów z kibla. Prawdopodobnie nie jest to oficjalny wypust, a ktoś poprostu posklejał ich klipy. 

Jest tutaj dużo jaj, ale też poważne, zaj***ste momenty. 

Aha, gatunek nieznany (xD), więc czemu tutaj? Liczę że metalowcy docenią.  

Enjoy...

Może jazzowcy doceniliby? @Tal jesteś chyba świeżo upieczonym fanem jazzu. Co myślisz? 😏

Hm dubstepowcy i drum'n'bassowcy też mogliby docenić. 🤔

.

8

20 godzin temu, J4Z napisał:

Liczę że metalowcy docenią.  

Od dawna mam ich w ulubionych 🙂

Heh, zapodawałem już ich kilka razy. Obiecuję, że po tym poście dam spokój na jakiś czas. 😏

Gorąco zapraszam do obejrzenia trzynasto minutowego albumu (xD) dwóch psychopatów z kibla. Prawdopodobnie nie jest to oficjalny wypust, a ktoś poprostu posklejał ich klipy. 

Enjoy...

Może jazzowcy doceniliby? @Tal jesteś chyba świeżo upieczonym fanem jazzu. Co myślisz? 😏

Znowu nie takim świeżo upieczonym bo moja przygoda z jazzem już trochę trwa ale jeśli pytasz mnie o moją opinię co do tych klaunów to niestety zmartwię Cię bo nie słyszę nic odkrywczego w ich graniu i zupełnie bezwartościowy jest dla mnie ich "talent".

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Enjoy...

Album doceniony przez krytyków jazzowych:

Jest różnica 😉

• Redaktorzy

@iro III jak tam na koncercie Metalliki? Ogień? Napisz jak było, pls.

Podobno nic nie można było wnieść, a za depozyt liczą sobie 50zł --> ?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

9 godzin temu, kangie napisał:

@iro III jak tam na koncercie Metalliki? Ogień? Napisz jak było, pls.

Podobno nic nie można było wnieść, a za depozyt liczą sobie 50zł --> ?

Wszystko się zgadza, ich forma, ognista, akustyka stadionu beznadziejna, liczba i entuzjazm fanów niezmienne, wersje koncertowe numerów z ostatniej płyty dużo lepsze od studyjnych, to wszystko z pustymi rękami, nawet otwartej 0,5l butelki pet z wodą nie można było wnieść, nic, za to na już terenie piwa w plastiku 🤮, bez ograniczeń.

• Redaktorzy

Na te podpaski jest chyba patent. Pewnie można włożyć kilka sztuk (na zaś). 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A klucze zwłaszcza: płaskie, oczkowe oraz "statyki dynamometryczne" rzeczywiście lepiej zostawić w domu lub samochodzie. 😉

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, iro III napisał:

Wszystko się zgadza, ich forma, ognista, akustyka stadionu beznadziejna, liczba i entuzjazm fanów niezmienne, wersje koncertowe numerów z ostatniej płyty dużo lepsze od studyjnych, to wszystko z pustymi rękami, nawet otwartej 0,5l butelki pet z wodą nie można było wnieść, nic, za to na już terenie piwa w plastiku 🤮, bez ograniczeń.

Wniosek ogólny - jednak dobrze, że nie pojechałem. Pewnie bali się agentury i "niespodzianek" ze strony ruskich świń. Wszystko jasne, ale powinny być zachowane jakieś zdroworozsądkowe granice w tych środkach bezpieczeństwa.

Niedzielny koncert M. był oczywiscie pod względem akustyki taki sam, jednak muzycznie Petarda. Wersje live z dwóch ostatnich płyt znacznie lepsze od studio, przy okazji polubiłem wreszcie materiał z "Load" 🙂. Zagrali jednego długasa instumental - rasowy Prog z domieszką hard/metal - mniodzio (córa wie co to było)...mi i bez tej wiedzy mocno podeszło. 

W sumie, jednak mimo minusów dla higieny ucha - warto było. Ciągle im się chce i to bez "szkiełka" widać, zapowiedzieli we'll be back to Warsaw! (jak dla mnie może być i Chorzów 😉)

Pierwsze pół godz. grali w deszczu, bo dachu nikt przez cały dzień nie zamknął, a scena okrągła, dokładnie na środku płyty, że im to "lottało" nie dziwne, ale jak el-sprzęt to przeżył i oni? Pewnie mają spec. military okablowanie i hermetyczne zlączki...

Hmmm, czy tylko ja z tego forum tam byłem? 🤔🤭

Edytowane przez iro III

Fajnie, że zrobili teledysk - szkoda, że akurat do tego kawałka. Tak czy siak debiut warty uwagi:

Edytowane przez szymon1977

W dniu 1.07.2024 o 22:24, J4Z napisał:

ale też poważne, zaj***ste momenty. 

Przesłuchaj całość:

Ogólnie Tesseract "Altared State" jest uwagi:

"[Intro]

Turn back time
Reason why
Breakneck speed
History

[Pre-Chorus]
Waiting (Waiting), waning (Waning)
Exasperating (Exasperating)
Unstrung tether
Hoping forever

[Chorus]
No!
I tried to settle bets with my own soul
Bless my lips for the first time before you don't

Gripping to the last touch of your hand I grow to loathe
Hope that you remember just how far I'll go
Spend the rest of my life wishing I'm enough

[Outro]
Resist, resist, resist
Resist, resist, resist"

Podobać się nie musi, ale M to jedno z ciekawszych wydawnictw muzyki okołometalowej.

W dniu 15.07.2024 o 23:57, J4Z napisał:

A tak chodzi bas w Orionie. 

Tak kształtowały się moje upodobania i tak wyglądała eksploracja prawdziwej muzycznej wartości. Ukierunkowały dalsze poszukiwania przez lata. Piękna rzecz.

W dniu 8.07.2024 o 16:06, iro III napisał:

Niedzielny koncert M. był oczywiscie pod względem akustyki taki sam, jednak muzycznie Petarda. Wersje live z dwóch ostatnich płyt znacznie lepsze od studio, przy okazji polubiłem wreszcie materiał z "Load" 🙂. Zagrali jednego długasa instumental - rasowy Prog z domieszką hard/metal - mniodzio (córa wie co to było)...mi i bez tej wiedzy mocno podeszło. 

W sumie, jednak mimo minusów dla higieny ucha - warto było. Ciągle im się chce i to bez "szkiełka" widać, zapowiedzieli we'll be back to Warsaw! (jak dla mnie może być i Chorzów 😉)

Pierwsze pół godz. grali w deszczu, bo dachu nikt przez cały dzień nie zamknął, a scena okrągła, dokładnie na środku płyty, że im to "lottało" nie dziwne, ale jak el-sprzęt to przeżył i oni? Pewnie mają spec. military okablowanie i hermetyczne zlączki...

Hmmm, czy tylko ja z tego forum tam byłem? 🤔🤭

Byłem rock temu na narodowym na koncercie Depeche Mode. To mógł być wybitny koncert gdyby nie ... akustyka właśnie...  Byłem strasznie zawiedziony i powiedziałem sobie - nigdy więcej tam nie pójdę. A chciałem zaznaczyć,  że byłem na płycie,  przemieszczałem się i szukałem najlepszego miejsca . No nie udało się..    W skali 1- 6 to najwyższa ocena jaka mógłbym wystawić za dźwięk to 3 ( A wydaje mi się że coś tam słyszę).

Dlatego w ogóle nie brałem pod uwagę koncertów Metallicy.  Myślę sobie jednak- nigdy nie byłem na koncercie Tej Legendy. Kiedy jak nie teraz? A panowie przecież są coraz starsi ....

Kupiłem bilet na płytę na 05.07. Z kolei po zakupieniu biletu udało mi się wygrać w antyradiu dwie wejściówki,  na trybuny na 07.07.

Tak więc spędziłem weekend z Metallica I to niezapominany weekend pod każdym względem. 

Przedewszystkim brzmienie. Było naprawdę dobre a momentami bardzo dobre. I to zarówno z płyty jak i z trybun.

Coprawda na początku pierwszego koncertu brzmiało to ,, jak zza koca" ale poszukałem sobie optymalnego miejsca na płycie ( trochę bliżej wyjsc ) I całość brzmiała naprawdę nieźle.  W niedzielę sound był  ciut gorszy ale na trybunach jest więcej odbić dźwięku...

Artystycznie , wizualnie to była prawdziwa petarda.  Trash i heavy w pełnej krasie.  Muzycy w życiowej formie pod każdym względem.  Są naprawdę jak Wino! Im starsi tym lepsi.

Każdy zna Metallice. Ale clou Tej muzyki, jej prawdziwe DNA przemawia dopiero w wersji live. Ten charakterystyczny puls I drive Larsa urlicha przemieszany z Tymi Wielkimi riffami Hammeta i Hetfielda. Ogień!

Niedziela była dla mnie pełna wzruszeń. 

Po pierwsze- byłem tam z moją młodsza,  dwunastoletnia córka.  To był jej pierwszy koncert rockowy. I to od razu taki! Cudownie było oglądać jej reakcje ...

Po drugie - że sceny w pewnym momencie popłynęła muzyka Maanam.

Reasumując.  Koncert na narodowym może dobrze zabrzmieć ( nie wybitnie ale dobrze. Momentami bardzo dobrze).

Żeby tak się stało musi być ekipa i akustyk ,którzy znają obiekt. Musi być wybitnie zestrojone nagłośnienie.  Prawdopodobnie musi to być system skonfigurowany dookoła tak jak to miało miejsce teraz.

A jutro jestem na Jarocin festival, gdzie będę podziwiał set Vadera ( jaram się bo to mój pierwszy koncert tej death metalowej legendy ). Potem gra Armia ( to też moj pierwszy raz ) no i Riverside 🙂

18 godzin temu, aryman napisał:

Byłem rock temu na narodowym na koncercie Depeche Mode. To mógł być wybitny koncert gdyby nie ... akustyka właśnie...  Byłem strasznie zawiedziony i powiedziałem sobie - nigdy więcej tam nie pójdę. A chciałem zaznaczyć,  że byłem na płycie,  przemieszczałem się i szukałem najlepszego miejsca . No nie udało się..    W skali 1- 6 to najwyższa ocena jaka mógłbym wystawić za dźwięk to 3 ( A wydaje mi się że coś tam słyszę).

Dlatego w ogóle nie brałem pod uwagę koncertów Metallicy.  Myślę sobie jednak- nigdy nie byłem na koncercie Tej Legendy. Kiedy jak nie teraz? A panowie przecież są coraz starsi ....

Kupiłem bilet na płytę na 05.07. Z kolei po zakupieniu biletu udało mi się wygrać w antyradiu dwie wejściówki,  na trybuny na 07.07.

Tak więc spędziłem weekend z Metallica I to niezapominany weekend pod każdym względem. 

Przedewszystkim brzmienie. Było naprawdę dobre a momentami bardzo dobre. I to zarówno z płyty jak i z trybun.

Coprawda na początku pierwszego koncertu brzmiało to ,, jak zza koca" ale poszukałem sobie optymalnego miejsca na płycie ( trochę bliżej wyjsc ) I całość brzmiała naprawdę nieźle.  W niedzielę sound był  ciut gorszy ale na trybunach jest więcej odbić dźwięku...

Artystycznie , wizualnie to była prawdziwa petarda.  Trash i heavy w pełnej krasie.  Muzycy w życiowej formie pod każdym względem.  Są naprawdę jak Wino! Im starsi tym lepsi.

Każdy zna Metallice. Ale clou Tej muzyki, jej prawdziwe DNA przemawia dopiero w wersji live. Ten charakterystyczny puls I drive Larsa urlicha przemieszany z Tymi Wielkimi riffami Hammeta i Hetfielda. Ogień!

Niedziela była dla mnie pełna wzruszeń. 

Po pierwsze- byłem tam z moją młodsza,  dwunastoletnia córka.  To był jej pierwszy koncert rockowy. I to od razu taki! Cudownie było oglądać jej reakcje ...

Po drugie - że sceny w pewnym momencie popłynęła muzyka Maanam.

Reasumując.  Koncert na narodowym może dobrze zabrzmieć ( nie wybitnie ale dobrze. Momentami bardzo dobrze).

Żeby tak się stało musi być ekipa i akustyk ,którzy znają obiekt. Musi być wybitnie zestrojone nagłośnienie.  Prawdopodobnie musi to być system skonfigurowany dookoła tak jak to miało miejsce teraz.

Do wygranych biletów Antyradio dorzuciło specjalna koszulkę z okazji koncertów.  Córka powiedziała , że rekwiruje tshirta😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
10 minut temu, aryman napisał:

Do wygranych biletów Antyradio dorzuciło specjalna koszulkę z okazji koncertów.  Córka powiedziała , że rekwiruje tshirta😁

Piękna sprawa taki koncert z córką. Ja swoją 13-latkę zawiodłem po całości. Chciała na koncert Mety. Nie kupiłem biletów. Tylko T-shirty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  😕

IMG_20240720_095029.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, kangie napisał:

Piękna sprawa taki koncert z córką. Ja swoją 13-latkę zawiodłem po całości. Chciała na koncert Mety. Nie kupiłem biletów. Tylko T-shirty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  😕

IMG_20240720_095029.jpg

Oj tak. To jest naprawdę przeżycie i szczególna chwila, kiedy zaprowadzasz dziecko na rockowy koncert i obserwujesz jak się cieszy , jak chłonie ,,cała sobą " to wielkie artstyczne wydarzenie.  Jak dopytuje o wszystko.. I tak trochę,  powoli dociera do Ciebie ,że coś fajnego , pozytywnego pokazałeś dziecku i czegoś wartościowego nauczyłeś.  Magia.

P.s ja z kolei dałem ciała w tamtym rocku i starszej córy nie zabrałem na Rammstein.

Szybciutko musiałem kupować potem bilety na solowy koncert wokalisty Tilla do spodka i tam już z córką trafiliśmy. 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

@aryman byliśmy z córą na Rammstein i Metallice "symfonicznie" - podróbka w wykonaniu innych muzyków. Ale to nie to samo.

42 minuty temu, kangie napisał:

Piękna sprawa taki koncert z córką. Ja swoją 13-latkę zawiodłem po całości

Byłem z córką, tylko "ciut" starszą. Zresztą to ona mnie tam zabrała, 1,5 roku temu już kupiła bilety 🙂.

P.S. podobno w sieci już pojawił się w postaci plików cały pierwszy set z piątku, w jakości CD...z podobno oficjalnej płyry(?), ma być ten z niedzieli też...

Jeszcze jedno, co muszę pochwalić - przezayebbiste intro do koncertu (chyba w 2019 już ono było?).

Clint z armatą, kadry z Sergio Leone, muzyka Maestro Morricone, to robi ekstra robotę na wejście!

Edytowane przez iro III
  • Pokaż nowe odpowiedzi