Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Szanowna Braci Metalowa, sorry, że nie tutaj, ale konkurs dotyczy Rocka Progresywnego, zatem wszystkich ME@TalOWCÓW zapraszam tutaj:

! ! !    K O N K U R S    ! ! !

Szanowni Państwo, ogłaszam konkurs. Dzisiaj 29.06.2023 o godz. 20.00 pokażę zdjęcia i należy podać hasło - tytuł utworu oraz wykonawcę.

Nagroda to płyta kompaktowa 1 szt. Pearl Jam Live - On the Legs, nieużywana z Biedronki (mam dublet).

Zachęcam do udziału w konkursie!

Dzisiaj, GODZINA 20.00.

Klikaj TUTAJ:

Edytowane przez kangie
Link

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Przerabiałem to kilka razy: w teorii super - w praktyce mi nie podchodzi. Właśnie miałem wklejać w odpowiedzi na Kayo Dot, ale jakoś mi nazwa z głowy wyleciała.

Przypomnij sobie, bo może mi się spodoba 😉

God niezły, ale takie Kayo Dot bardziej mi podeszło. Chyba trochę za dużo noise'u.

17 minut temu, Adi777 napisał:

Przypomnij sobie

Pisałem o Maudlin Of The Well: muzyka ciekawa ale mi po prostu nie podchodzi. Bez wątpienia jest to rzecz, którą warto choć raz przesłuchać.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Pisałem o Maudlin Of The Well: muzyka ciekawa ale mi po prostu nie podchodzi.

Okej, nie zrozumiałem Cię do końca 😉

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Screenshot_20230630-070654~2.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@kangie Przesłucham z ciekawości ten Avenged Sevenfold, a Kayo Dot wyrasta dla mnie na jeden z najciekawszych metalowych bandów.

• Redaktorzy
2 minuty temu, Adi777 napisał:

@kangie Przesłucham z ciekawości ten Avenged Sevenfold[...]

@Adi777 uważaj na "Cosmic". Ja tego słucham dość głośno, z tego co wiem @Wera666 też nie oszczędza swych Audio Physików. Przy niefarcie i mega starych kolumnach moze wypluć na zewnątrz przetworniki. Ten bas praktycznie chce przesuwać szafy. Efekt im wyszedł. 😉

A teraz całkiem poważnie. Ten album "Life is but a dream..." to kompilacja wielu pomysłów, "estetyk brzmieniowych" i gatunków muzycznych. Słychać tam fascynację Slayerem, Kreatorem, Pink Floyd, Frankiem Sinatrą, Megadeth, Soundgarden, Faith No More, Metalliką.

Mądre teksty, dobre teledyski, przystojni muzycy. Ponoć M.Shadows nie może opędzić się od lasek i co druga pragnie żeby ją zapłodnić (żeby pchnąć dobre geny dalej). Takie jaja, Panie Adi777. 😉

Mam pewne uwagi i przemyślenia co do spójności, kompozycji wszystkich utworów na płycie. Uważam, że chłopaki z A7X zrobiły to celowo - z premedytacją, żeby zobaczyć co świat na to. Stąd skrajne opinie. I dobrze. Miało wzbudzić emocje, a nie przejść obojętnie, tak jak ja przechodzę obok każdej płyty Pawełka Domagały, który jest jak ciepłe rozlazłe kluchy i mdli mnie jak ma żona to puszcza na system główny. 😉

57 minut temu, Adi777 napisał:

Kayo Dot wyrasta dla mnie na jeden z najciekawszych metalowych bandów.

Jest ciekawe, ale użycie w kilku momentach wzorowanych na metalu środków artystycznych nie czyni tego czegoś metalem.

11 minut temu, szymon1977 napisał:

Jest ciekawe, ale użycie w kilku momentach wzorowanych na metalu środków artystycznych nie czyni tego czegoś metalem.

Moim zdaniem można śmiało zaliczyć ten zespół jako metal. Nie brzmi jak "typowy" metal, jest dużo zwolnień, zmian tempa, często jest spokojnie. To też zależy od konkretnej płyty, bo niektóre są bardziej metalowe, a inne bardziej rockowe. Pomijając to, wpadli mi w ucho 😉

19 godzin temu, Adi777 napisał:

Kayo Dot

Moje klimaty. Kolejny band do przesłuchania. Obawiam się jednak monotonni i powielania wciąż tych samych patentów, jak to w takich kapelach jest niemal zawsze.

Dzięki.

3 godziny temu, Adi777 napisał:

Moim zdaniem można śmiało zaliczyć ten zespół jako metal.

No to kłócimy się czy nie? Lepiej napisz jak robisz te kozackie wklejki ze Spotify.

35 minut temu, szymon1977 napisał:

No to kłócimy się czy nie?

A gdzie tam, wiadomo, że przegram 😉 

Kopiuję łącze do albumu w Spotifaju. Musisz kliknąć na trzy kropki przy serduszku, następnie najechać na zakładkę Udostępnij, a z niej Skopiuj łącze do albumu.

Ukryta Zawartość

Coś nie poszło. Robisz to na Windows? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Zadziałało 🙂

Może za pierwszym razem nie zaczekałem odpowiednio długo by link się zmienił w playerek? Dzięki panowie.

Macie balladkę w pidziękowaniu.

Edytowane przez szymon1977

9 godzin temu, Ajothe napisał:

Fajny ten Kayo Dot 😁

Tak, całkiem fajna muzyka. U mnie wciąż Gamma Knife na pierwszym miejscu, ale pozostałe też w porządku.

6 godzin temu, Adi777 napisał:
15 godzin temu, Ajothe napisał:

Fajny ten Kayo Dot 😁

Tak, całkiem fajna muzyka. U mnie wciąż Gamma Knife na pierwszym miejscu, ale pozostałe też w porządku.

Dziś lub jutro zacznę tego słuchać od początku.
Tymczasem przypominam sobie dyskografię maudlin of the Well, by później porównać to granie do Kayo Dot
Z debiutu pochodzi świetny, aczkolwiek nietypowy utwór maudlin, do przesłuchania którego zapraszam do wątku progresywnego, by tutaj nie śmiecić muzyką niemetalową. 😉

• Redaktorzy

Metale, Wasze zdrówko! Wypijmy za Wolność! Wolałbym umrzeć niż stracić Wolność! Wolność słowa, wypowiedzi. Ale mnie dzisiaj wqurv wziął, nie wyobrażacie sobie! Metale Kochani, kocham Was za to że jesteście i lubicie mnie takiego jakim jestem. A zdarza mi się być zwykłym CH, przeciętnego rozmiaru. Czyli raz jestem twardy, innym razem miękki. Czasami suchy, czasami mokry. Czasami zdarza mi się wybuchać. Kij ze mną! Co u Was?!? 😄

I dajemy do pieca! Napiszcie czego słuchajcie, albo czego macie zamiar posłuchać.

Metale, respect 4 U !!! 😄

Ukryta Zawartość

IMG_20230701_191534514~2.jpg

IMG_20230701_191521237~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też Cię kocham Kangie - za to jaki jesteś. ✌️
Zdrówko!

Progres sound 😉

55 minut temu, kangie napisał:

Napiszcie czego słuchajcie, albo czego macie zamiar posłuchać

Ja dziś słuchałem maudlin of the Well, a teraz słucham włoskiego progresu współczesnego
Il Cerchio d'Oro. Dobrze grają, chociaż to nie Twoje klimaty, jak myślę. Później włączę sobie jakiś jazz, bo lubię sobie urozmaicać muzyczny wieczór.

Godzinę temu, kangie napisał:

Metale, Wasze zdrówko! Wypijmy za Wolność! Wolałbym umrzeć niż stracić Wolność! Wolność słowa, wypowiedzi. Ale mnie dzisiaj wqurv wziął, nie wyobrażacie sobie! Metale Kochani, kocham Was za to że jesteście i lubicie mnie takiego jakim jestem. A zdarza mi się być zwykłym CH, przeciętnego rozmiaru. Czyli raz jestem twardy, innym razem miękki. Czasami suchy, czasami mokry. Czasami zdarza mi się wybuchać. Kij ze mną! Co u Was?!? 😄

I dajemy do pieca! Napiszcie czego słuchajcie, albo czego macie zamiar posłuchać.

Metale, respect 4 U !!! 😄

Ukryta Zawartość

IMG_20230701_191534514~2.jpg

IMG_20230701_191521237~2.jpg

Walk zawsze mnie przyprawia o ciary.... Pantera zasługuje na miano jednych z kilku Bogów metalu 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gambrinus rządzi! Kolega zna się na piwie. Ja właśnie oporządzam Holbę. Ale dziś niemetalowo bo Sigur Ros... Za to wczoraj był na tapecie Helmet!🍺

"Tynk pożera dźwięk" 747

39 minut temu, Ajothe napisał:

Walk zawsze mnie przyprawia o ciary.... Pantera zasługuje na miano jednych z kilku Bogów metalu

Zgadzam się. Nie ma to jak piękny thrash metal. Uwielbiam wszystko z ich "the best of". 

Polecam tekst do "Psycho Holiday". Jest bardzo głęboki. 

Kto by pomyślał, że ich korzenie to coś w stylu power metal. Nie przyznają się teraz za bardzo do tego. 

Ukryta Zawartość

20230701_215543.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
13 minut temu, EmilioE napisał:

Gambrinus rządzi! Kolega zna się na piwie.[...]

Dziękuję, aczkolwiek to bardziej szwagier niż ja. Szwagier mi przywiózł. Pracuje w Czechach, czasami wracając do domu wpadnie, przenocuje, zostawi piwo.

@EmilioE wypiję zaraz za Twój nowy nabytek i Twoje kkm nim robione. A może nawet jakiś "limeryk" napiszę? Jakby co założyłem dzisiaj swój BLOG - jeśli wierszyk powstanie, to tam go wkleję.

21 minut temu, Wera666 napisał:

Polecam tekst do "Psycho Holiday". Jest bardzo głęboki. 

No, to w takim razie trzeba będzie się zapoznać z tekstem.

Ukryta Zawartość

IMG_20230701_222122797~3.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, kangie napisał:

No, to w takim razie trzeba będzie się zapoznać z tekstem.

To chyba jakaś wizja Phila Anselmo z niezłej imprezy. Nie wiem czy warto na takiej być🤣

Edytowane przez Wera666

Słucham aktualnie Queens of the Stone Age. To jest moja największa inspiracja po wczorajszym Open’er Festival. Załapałam się na 3 wykonawców: Daria Zawiałow, Queens of the Stone Age, i chyba największa gwiazda: Arctic Monkeys.

Polecam "Go with the Flow" Queens of the Stone Age. Czy ktoś zna cały album? Ja z pewnością sięgnę po całość i może uda się go zaliczyć do wyjątkowo udanych metalowych albumów. QotSA są reprezentantami stoner rocka/stoner metalu? Nazwa jak nazwa, ja lubię teksty piosenek. I tu miła niespodzianka. Tekst jest całkiem niezły do tego flagowego kawałka QotSA, który ma chyba najwięcej wyświetleń na YouTube. A do tego te riffy i melodyjne wstawki! Cóż może być lepszego...no może więcej elektrycznej gitary mogli dać🙂

Ukryta Zawartość

20230701_164143.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wera666
  • Pokaż nowe odpowiedzi