Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Panowie @iro III i @soundchaser jesteście ode mnie starsi i również z racji Waszego osłuchania oraz wiedzy muzycznej - mam do Was szacunek i w polemiki nie wejdę. Mowa jest srebrem, milczenie zaś - złotem. 😉

A Kosza nie było. ("Chmury nie było" Kobong). 😉

10 minut temu, iro III napisał:

Cześć koleżanko metalówko!

To @Wera666 to dziewczyna???

Ja pitolę, ale jaja!!! Myślałem w "łykend" że z facetem gadam. 😄 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

6 minut temu, kangie napisał:

To @Wera666 to dziewczyna???

Nick to nie wszystko, ale też coś znaczy, czytaj uważniej, koncówki - miałam, słuchałam itd.

Ale, teraz to już zostałeś w blokach, byłem pierwszy. 😁

Edytowane przez iro III
  • Redaktorzy

Staram się nie zjadać końcówek i dbać o dykcję.

Jednak tamtych końcówek nie doczytałem.

To dobrze, że już wiem, bo lada moment przeszlibyśmy na tematy gramofoniarskie typu gra na 2-3 baty. 😄 😉

Panowie, zachowujecie się jak dzieci, a już trochę lat macie 😉🤦🏻‍♂️

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

5 minut temu, Drizzt napisał:

Panowie, zachowujecie się jak dzieci, a już trochę lat macie 😉🤦🏻‍♂️

Ty mi tu z "latami"" nie wyskakuj ...Wera(diablica) może doczytać 🤫

1 godzinę temu, Wera666 napisał:

Ja wczoraj zamówiłam na winylu. Na co mam zwrócić uwagę? Jestem tu tylko uczniem 😉

Co za kręcioła używasz..."uczennico 666diablico"?

Oraz wkładka, igła itp.

Reszta toru?

Sam nie kupię tej M na winylu, ale ciekawy jestem jak z winyla zabrzmi sekcja, głównie sam Lars, bo już z Tidala słychać, że jest tym razem zajebiście nagrana.

No dobra, dość tego dobrego, bo się jeszcze (mimo że 666) metalówka nam spłoszy i tyle z tego będzie.

Koledzy metalurdzy, ponawiam (prowokację?) - jak znajdujecie w tym zgiełku RATM???

Przede wszystkim debiut.

8 minut temu, iro III napisał:

No dobra, dość tego dobrego, bo się jeszcze (mimo że 666) metalówka nam spłoszy i tyle z tego będzie.

Koledzy metalurdzy, ponawiam (prowokację?) - jak znajdujecie w tym zgiełku RATM???

Przede wszystkim debiut.

Mimo, że formalnie to rap-metal, to trudno mi uznawać RATM za kapelę metalową. Wyznawane wartości i sposób prezentacji scenicznej to przecież wypisz wymaluj czysty punk, tylko zagrany na wysokim poziomie technicznym. Debiut uwielbiam, podobnie jak drugą płytę. A gra Morello największe wrażenie zrobiła na mnie tu:

Co on tam wyprawia to się w głowie nie mieści 😃

Fajnie też śpiewa.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

.

Edytowane przez Drizzt

Teraz, soundchaser napisał:

Irek - nie podrywaj dziewczyny. 😜

Ależ mi chodzi o ogólne złagodzenie niedobrych obyczajów.

Płeć żenska (choć metalowa), zawsze wpływa balsamująco na niedobrych urwisow.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

O, następny podrywacz. 😉

Po prostu jesteś wkurzony bo się spóźniłeś 😉

Teraz, Drizzt napisał:

Po prostu jesteś wkurzony bo się spóźniłeś 😉

Masz rację. 😄

Panowie - to teraz bądźmy grzeczni i bez brzydkich słów.

Ja przepraszam za "napie*dalankę". 😉

2 minuty temu, iro III napisał:

Ależ mi chodzi o ogólne złagodzenie niedobrych obyczajów.

Płeć żenska (choć metalowa), zawsze wpływa balsamująco na niedobrych urwisow.

Iro na starość postanowił zostać metalowcem 😉

13 minut temu, Drizzt napisał:

Mimo, że formalnie to rap-metal, to trudno mi uznawać RATM za kapelę metalową. Wyznawane wartości i sposób prezentacji scenicznej to przecież wypisz wymaluj czysty punk, tylko zagrany na wysokim poziomie technicznym. Debiut uwielbiam, podobnie jak drugą płytę. A gra Morello największe wrażenie zrobiła na mnie tu:

Taki jeden numer i wykonanie, wart jest więcej niż całe dyskografie kapel death metalowych.

26 minut temu, iro III napisał:

Przede wszystkim debiut.

PS jak dla mnie to muzyka RATM wyrasta i najwięcej zawdzięcza nowojorskiemu hardcore (NYHC), czyli stylowi, który tak naprawdę zaczął się w Waszyngtonie w latach 80’tych i był ekstremalną muzyką punk tylko zagraną bardzo ciężko i dobrze technicznie. Czyli zespołom takim jak Bad Brains, Minor Threat czy Agnostic Front, a z drugiej strony Fugazi i No Means No. Ubierali się jak punki, śpiewali o tych samych rzeczach co punki, wierzyli w to co punki tylko muzykę grali trochę inną. Punk też ewoluował. I wynikiem tej ewolucji jest RATM. Imho.

6 minut temu, iro III napisał:

Taki jeden numer i wykonanie, wart jest więcej niż całe dyskografie kapel death metalowych.

Czyli po namyśle postanowiłeś jednak zostać punkiem 😉

Edytowane przez Drizzt

8 minut temu, Drizzt napisał:

Iro na starość postanowił zostać metalowcem 😉

No, następny ze staroscią...

Przypominam, mamy (zupełnie niespodziewanie) juz XXI w.

Jeszcze w XVIIw. Statystycznie, ludzie nie dożywali, Twojego (a jakże! młodego, w domyśle) wieku. 🤣

2 minuty temu, Drizzt napisał:

Czyli postanowiłeś jednak zostać punkiem 😉

Od czasu do czasu lubię przyłoić, nawet i punknąć, przecież kiedyś trzeba wytrzepać i dywany i membrany ( kurła, rymuję 🙃)

9 minut temu, iro III napisał:

Od czasu do czasu lubię przyłoić, nawet i punknąć, przecież kiedyś trzeba wytrzepać i dywany i membrany ( kurła, rymuję 🙃)

No widzisz, i RATM tak właśnie zaczęło rymować i rapować… taka ewolucja też się u nich zadziała 😉 

• Redaktorzy

RATM kultowy. Liceum, prywatki i skakanie do rytmu. Tak zapamiętałem.

No i nauczyłem się grać na gitarze "Killing in the name" i "Bullet in your head".

Z pewnością wystawię się na pośmiewisko ale akurat najmniej mnie to interesuję a dlaczego? ano dlatego że moje upodobania metalowe powędrowały w kierunku metalcore'a 😝 w którym uwielbiam cięte zróżnicowane riffy i to zawrotne tempo 😋 kluczowe zespoły tego typu łojenia to dla mnie As I Lay Dying i Parkway Drive którego album Killing With A Smile to najlepszejsze dzieło tego gatunku w mojej opinii.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

5 minut temu, kangie napisał:

RATM kultowy. Liceum, prywatki i skakanie do rytmu. Tak zapamiętałem.

No i nauczyłem się grać na gitarze "Killing in the name" i "Bullet in your head".

Dokładnie tak to zapamiętałem, też przy tym skakałem w liceum i jeszcze trochę po 😉 

Wykonanie z najlepszych czasów. A w studyjnej wersji „Know Your Enemy” drugi głos śpiewał… nie kto inny tylko Maynard James Keenan, kiedy jeszcze nazwa Tool nic nikomu nie mówiła… a na drugiej perkusji grał Stephen Perkins z Jane’s Addiction.

@Drizzt czy posiadasz wiedzę, na jakim nośniku (tytuł płyty/bootlegu)

można znależć tą Balladę o Tomie G. w duecie z Tomem M.?

16 minut temu, iro III napisał:

@Drizzt czy posiadasz wiedzę, na jakim nośniku (tytuł płyty/bootlegu)

można znależć tą Balladę o Tomie G. w duecie z Tomem M.?

Na tej EP.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Drizzt

Wielkie dzięki.

Mam któryś z serii bootlegów koncertowych Bruca z E Street Band, na którym jest 11 minutowa wersja. I tylko na tym jednym koncercie, w ogóle ten numer gra.

Ale ta z w duecie Tomem też jest świetna.

• Pokaż nowe odpowiedzi