Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do 14-16 tyś

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Gabaryton napisał:

O nowych Arcamach SA widziałem gdzieś wątek chyba na tym forum, że mają błąd w projekcie, przez który jakiś układ pracuje w temperaturze dużo wyższej niż optymalna,

Problem dotyczył raczej starych. Czyli A28. Tam ten problem faktycznie występował. Co do nowych. Jedyny problem o którym słyszałem dotyczył raczej oprogramowania. O ile wiem, został rozwiązany wraz z aktualizacją oprogramowania 

Godzinę temu, Gabaryton napisał:

Ale dlaczego słabe?

Głośniki tak grają ile kosztują. "Zdają się słyszalnie zawoalowane, nie tak klarowne i detaliczne, jak wiele (z reguły droższych) kolumn."

To już w moim odczuciu je dyskwalifikuje. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 godzin temu, Gabaryton napisał:

A co z Lintonami jest nie tak?

Szukam zestawu w podobnej kasie o podobnych wymaganiach co do dźwięku, wolę zadać pytanie tutaj niż zaczynać nowy wątek, mam nadzieję, że @Mikołaj1212 wybaczy.

Oczywiście ! Pytaj o wszystko tutaj😁 tym bardziej ze jak już jest do wydania większa kwota to warto sprawdzić wszystkie opcje. Z ciekawości podłączyłem również te Dali do tego Arcama i różnica względem tego Denona jest kosmiczna jak chodzi o przyjemność z słuchania muzyki😅 oby tylko działał jak najdłużej 🙈

17 hours ago, Piopio said:

"Zdają się słyszalnie zawoalowane, nie tak klarowne i detaliczne, jak wiele (z reguły droższych) kolumn."

Nie fair jest porównywać jakiekolwiek kolumny do droższych i dyskwalifikować te tańsze na tej podstawie.

Takie porównanie nie uprawnia do stwierdzenia, że te tańsze są słabe. Bo w porównaniu do marketowych kolumn za 2000 Lintony to high-end, prawda?

A może w takim razie Lintony okazałyby się idealnym partnerem do "rozjaśnionego"  wzmaka Yamahy, Marantaza czy Cambridge Audio i powstałaby wspaniała "synergia"? I co wtedy, nadal Lintony byłyby "słabe"???

9 minut temu, Gabaryton napisał:

Nie fair jest porównywać jakiekolwiek kolumny do droższych i dyskwalifikować te tańsze na tej podstawie.

Takie porównanie nie uprawnia do stwierdzenia, że te tańsze są słabe. Bo w porównaniu do marketowych kolumn za 2000 Lintony to high-end, prawda?

A może w takim razie Lintony okazałyby się idealnym partnerem do "rozjaśnionego"  wzmaka Yamahy, Marantaza czy Cambridge Audio i powstałaby wspaniała "synergia"? I co wtedy, nadal Lintony byłyby "słabe"???

Lintony nie mają wystarczająco rozdzielczego wysokotonowca. Nic im nie pomoże. Za tą cenę ciekawsze są KEF LS50 Meta. Tylko tak nisko nie schodzą. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

20 godzin temu, piotrek7 napisał:

Problem dotyczył raczej starych. Czyli A28. Tam ten problem faktycznie występował. Co do nowych. Jedyny problem o którym słyszałem dotyczył raczej oprogramowania. O ile wiem, został rozwiązany wraz z aktualizacją oprogramowania 

Dokładnie, oprogramowanie. Ale to również nie rozwiązuje problemu gdyż urządzenia się zacinają, wieszają. Nie wiem dlaczego jest to niedopracowane za taką kasę.

W dniu 16.08.2022 o 16:35, piotrek7 napisał:

Dokładnie tak. Nowe wyszły już z pod innych rak. Poza tym to jedna z tych marek która słucha klientów.

W dniu 17.08.2022 o 12:45, Tonnii99 napisał:

Dokładnie, oprogramowanie. Ale to również nie rozwiązuje problemu gdyż urządzenia się zacinają, wieszają. Nie wiem dlaczego jest to niedopracowane za taką kasę.

Ale teraz? 

Teraz już właśnie nie.

Piotr 

W dniu 19.08.2022 o 20:51, Piotr Sonido napisał:

Dokładnie tak. Nowe wyszły już z pod innych rak. Poza tym to jedna z tych marek która słucha klientów.

Ale teraz? 

Teraz już właśnie nie.

Piotr 

W sensie poprawiło się coś? Ludzie się zmienili w zarządzie tej firmy czy jak?

W sumie, to mi to koło nosa i tak Arcama nigdy nie kupię.

W dniu 21.08.2022 o 20:35, Tonnii99 napisał:

W sensie poprawiło się coś? Ludzie się zmienili w zarządzie tej firmy czy jak?

W sumie, to mi to koło nosa i tak Arcama nigdy nie kupię.

No Arcam jest częścią teraz dużej grupy razem z harmanem, JBL, Mark levinson. A nad wszystkim czuwa Samsung. 

A u nich działać ma.

Ale rozumiem. Tez mam takie marki do których nam awersję 🙂 nie wiem dlaczego ale mam 🙂

Piotr 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

No Arcam jest częścią teraz dużej grupy razem z harmanem, JBL, Mark levinson. A nad wszystkim czuwa Samsung. 

A u nich działać ma.

Ale rozumiem. Tez mam takie marki do których nam awersję 🙂 nie wiem dlaczego ale mam 🙂

Piotr 

Arcam, już się dawno skończył proszę Pana. Teraz niech się męczy z tym grupa Samsunga. Moje zaufanie do marki jest dalekie i w sumie nie zamierzam niczego od nich kupować. Temat wyczerpany 🙂

20 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Arcam, już się dawno skończył proszę Pana. Teraz niech się męczy z tym grupa Samsunga. Moje zaufanie do marki jest dalekie i w sumie nie zamierzam niczego od nich kupować. Temat wyczerpany 🙂

Ale ja cię nie próbuje przekonać . Jak mówię też mam takie swoje i jest mi z tym dobrze.

Jesteśmy za dojrzali na to aby ktoś nas przekonywał. 

Ale akurat obiektywnie nie uważam żeby się skończył. Moim zdaniem to był dobry ruch, to przejęcie wyjdzie im na dobre.

Piotr 

• Pokaż nowe odpowiedzi