Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-2500NE czy Arcam SA30

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
22 godziny temu, Piopio napisał:

W KEF LS60 siedzą dwa potężne subwoofery ! 

Z opisu wynika, że nie dwa, a cztery, ale nie takie potężne, bo tylko 13,5 cm.

13 godzin temu, Piopio napisał:

Widać to Ty nie masz pojęcia o produktach KEFa. Wszystkie ich kolumny bazują na Uni-Q. To znakomity głośnik współosiowy. LS50 Meta, LS60 mają Uni-Q Meta. Seria Blade i Reference ma bardziej zaawansowaną wersję.

Generalnie wszystkie ich głośniki prezentują podobną szkołę brzmienia. Im wyższa seria tym są bardziej wyrafinowane. 

KEF brzmię niezwykle realistycznie i naturalnie. Budują świetną scenę i znikają z pomieszczenia. Zszycie wszystkich zakresów pasma jest perfekcyjne. Mają dużo szerszy sweet spot niż inne kolumny. 

Nie ma złych recenzji kolumn KEFa. To po prostu genialne kolumny w swojej cenie.

Daruj więc sobie wypisywanie bzdur. Oszczędź sobie wstydu.

z tą znakomitością głośnika współosiowego w Kefie to bym nie przesadzał...

Posłucham niebawem modelu LS60, ale nie wiem czy ta cena (za KEF-a) 25 tysięcy za parę jest zachęcająca...

41 minut temu, Tonnii99 napisał:

Posłucham niebawem modelu LS60, ale nie wiem czy ta cena (za KEF-a) 25 tysięcy za parę jest zachęcająca...

Ok. proszę o zakończenie dyskusji na temat najlepszego i najdroższego na świcie zestawu typu soundbar i powrót do tematu 🙂

Edytowane przez Radek1977
W dniu 14.08.2022 o 08:56, Radek1977 napisał:

... chociaż boje się takich sytuacji jak z Denon PMA-1700NE gdzie pomimo bardzo dobrych parametrów na papierze ze względu na niską jakość komponentów (problemy na rynku z dostępem do części) jest wtopa z jakością dźwięku z DACa 

A więcej szczegółów ? To już wielcy jak Denon mają problemy z selekcją i jakością komponentów ?

7 godzin temu, Allmr napisał:

Różnica jest taka, że ty coś tam poczytasz w internecie i powtarzasz te marketingowe bzdury, a ja słucham.

A skąd wiesz co ja robię ? Już taka konfabulacja świadczy o tym, że jesteś w 100% niewiarygodny. Jesteś kłamcą po prostu.

3 godziny temu, Marcinus napisał:

Z opisu wynika, że nie dwa, a cztery, ale nie takie potężne, bo tylko 13,5 cm.

"Tylko" daje radę bo grają dwa głośniki. Technika wzięta z subwoofera KC62. 

2 godziny temu, Tonnii99 napisał:

Fakt, mogłaby być niższa. Tak 20K. Ale weź pod uwagę, że praktycznie te kolumny mają w sobie dwa subwoofery. 

1 godzinę temu, Radek1977 napisał:

Ok. proszę o zakończenie dyskusji na temat najlepszego i najdroższego na świcie zestawu typu soundbar i powrót do tematu 🙂

Głupie przekonania to jedna z najgorszych rzeczy w życiu. Sami siebie ograniczamy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, Radek1977 napisał:

przecież dyskutujemy o wspomnianym właśnie Kef-ie a nie soundbardze Sony proszę Pana...

Wyraziłem swoje subiektywne zdanie o tych głośnikach (głośniku szczególnie)

3 godziny temu, Tonnii99 napisał:

przecież dyskutujemy o wspomnianym właśnie Kef-ie a nie soundbardze Sony proszę Pana...

Wyraziłem swoje subiektywne zdanie o tych głośnikach (głośniku szczególnie)

Dla kolegi @Radek1977 KEF LS60 to jest właśnie soundbar ... dziwne ma podejście do audio.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 15.08.2022 o 13:32, Piopio napisał:

"Tylko" daje radę bo grają dwa głośniki. Technika wzięta z subwoofera KC62. 

Technika technika, ale nazywanie czegos co ma 13.5cm srednicy subwooferem to lekka przesada.

Kolejna sprawa to ich najwieksza zaleta o ktorej pisales a mianowicie wszystko w jednym. Dla mnie to ich najwieksza wada. Pomysl sobie ze padnie ci cos w jednym z zestawow, niewazne co, powiedzmy ze wifi, wzmacniacz albo cos innego i caly sprzet jedzie do naprawy a ty zostajesz z reka w nocniku i nie masz na czym sluchac muzyki a mi jak padnie wzmacniacz czy cd czy cos innego to wyciagam awaryjny z szafki i muzyka gra dalej. Takie to zalety wszystkiego w jednym.

Nie mam nic do KEFa, ich brzmienie mi troche nie lezy. Mialem niedawno LS50 Meta na chacie i niczym specjalnym nie zablysnely. 

4 minuty temu, BlueDot napisał:

Technika technika, ale nazywanie czegos co ma 13.5cm srednicy subwooferem to lekka przesada.

Kolejna sprawa to ich najwieksza zaleta o ktorej pisales a mianowicie wszystko w jednym. Dla mnie to ich najwieksza wada. Pomysl sobie ze padnie ci cos w jednym z zestawow, niewazne co, powiedzmy ze wifi, wzmacniacz albo cos innego i caly sprzet jedzie do naprawy a ty zostajesz z reka w nocniku i nie masz na czym sluchac muzyki a mi jak padnie wzmacniacz czy cd czy cos innego to wyciagam awaryjny z szafki i muzyka gra dalej. Takie to zalety wszystkiego w jednym.

Nie mam nic do KEFa, ich brzmienie mi troche nie lezy. Mialem niedawno LS50 Meta na chacie i niczym specjalnym nie zablysnely. 

Dajcie już spokój z tymi Kefami - ono mogą być ale za 6000 a nie 13 500 zł za sztukę ... chora cena 

Za tą cenę będzie Klipsch rf III 7 + Atoll 100      i pozamiatane 

Edytowane przez Radek1977
6 minut temu, Radek1977 napisał:

Za tą cenę będzie Klipsch rf III 7 + Atoll 100      i pozamiatane 

I tu się mylisz. Dla mnie to słabe głośniki. A Atoll 100 to już w ogóle.

4 minuty temu, Piopio napisał:

I tu się mylisz. Dla mnie to słabe głośniki. A Atoll 100 to już w ogóle.

Czy Ty czasami nie pracujesz dla KEFa ? :))))

12 minut temu, Radek1977 napisał:

Czy Ty czasami nie pracujesz dla KEFa ? :))))

I dla Toppinga !

W dniu 14.08.2022 o 14:05, Piopio napisał:

Jako fachowiec z branży powinieneś być bardziej obiektywny. Nie słuchałeś LS50, LS50 Meta czy KEF Rx ? Zadaj sobie trud i posłuchaj LS60.

Ale ja zupełnie o czymś innym pisałem 🙂

kefy o których piszesz raczej nie są neutralnie oceniane. 

W dniu 14.08.2022 o 21:25, Radek1977 napisał:

A jak byście ocenili w towarzystwie Denona PMA-2500NE i Arcama SA30 - Hegla H190 ?

Kosztuje tyle samo co dwa pierwsze ...

Hegel jest moim zdaniem surowy. Mniej melodyjny od obu poprzednich. Ale do niektórych kolumn będzie ok. Z tym że chyba nie do muzyki filmowej.

W dniu 14.08.2022 o 21:54, Piopio napisał:

Bzdury opowiadasz. Widać nigdy nie słyszałeś nic KEFa. To wstyd pisać takie głupoty. 

Ale poczekaj bo pytanie było całkiem trafne. Słuchałeś ls60?

Nie wiem które RF 7 miałeś na myśli. Ale ja akurat nie widziałem w tych kolumnach jakoś specjalnie nic. Oprócz tego że kiedyś, nie wiem jak teraz, była dumna plakieta made on USA to w zasadzie tyle.

Piotr 

Edytowane przez Piotr Sonido
  • Pokaż nowe odpowiedzi