Skocz do zawartości
IGNORED

INFLACJA - co lub bardziej kto do niej doprowadził.

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Wyjaśnij.

Maatko, naprawdę muszę wyjaśniać tak proste rzeczy?

Jestem Europejczykiem.

No dobrze, spróbuję.

Kiedyś już pisałem o Sykulskim, nie bardzo chce mi się powtarzać.

Gdyby użyć pewnych starych sformułowań to należałoby go zlokalizować w stronnictwie moskiewskim. Antyzachodnia, antyamerykańska, antyeuropejska retoryka, ciągłe stawianie pod znakiem zapytania sensu naszych obecnych sojuszy, dziwne wystąpienia i dziwne powiązania.

W tej chwili w obliczu kolejnych porażek Rosji na wszystkich praktycznie frontach członkowie stronnictwa moskiewskiego robią się nerwowi. Czy to dlatego, że ich koncepcje same się ośmieszają, czy dlatego że ktoś ich o to prosi uaktywniają się z różnymi wystąpieniami i inicjatywami mającymi odwrócić bieg wydarzeń, czyli utratę wpływów Kremla w Polsce.

Te działania i wystąpienia są w oczywistej kontrze do nastrojów społecznych, więc swoja prorosyjskość chowają za troską o Polskę (stały motyw) która niby narażona jest na różne nieszczęścia z powodu wspierania Ukrainy.

Ten motyw wykorzystywali tu na forum Jurij oraz Zyzol i jego klon, na forum publicznym robią to przedstawiciele stronnictwa moskiewskiego pokroju Brałna czy Sykulskiego.

Miało być krótko, wyszło dłużej, ale wrodzona grzeczność zmotywowała mnie do rozwinięcia tematu dla słabiej zorientowanych lub tylko udających niewiedzę.

Jestem Europejczykiem.

Masz obsesję na punkcie ruskich agentów. Wszędzie ich widzisz...tylko nie tam gdzie oni naprawdę są. Z Asurą przybij sobie piątkę. 

Brauna chcą wykończyć bo obnażył cały absurd i bezprawie covidowego szaleństwa, wbrew całej klasie politycznej która to popierała 

Tego mu nie puszczą  na sucho,  juz mu immunitet odebrali m. in. z powodu o zgrozo niezamaskowania, czyli nawet już przedawnione "przestępstwo" bo przepisy się  zmieniły 

Podczas gdy innych swoich chronią nawet przed zarzutami korupcyjnymi 

Tak naprawdę to ten covidowy absurd powinni widzieć wszyscy. Tylko jakiś ciemnogród z zabitej deskami wsi mógł nie zrozumieć tego co się działo od początku 2020 r. Pozostali dzielą się na dwie grupy - przeciwni temu absurdowi i mówiący o tym głośno i płynący z prądem przyjętej narracji, czyli zwyczajnie zindoktrynowani...ze strachu i dla własnego bezpieczeństwa.
Tylko nieliczni są tego nieświadomi.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Masz obsesję na punkcie ruskich agentów. Wszędzie ich widzisz...tylko nie tam gdzie oni naprawdę są. Z Asurą przybij sobie piątkę. 

Grzecznie ci wytłumaczyłem w czym rzecz a ty nadal z siebie robisz idiotę a ze mnie wariata.

Twoja wola, ale następnym razem du...y mi nie zawracaj bo szkoda mojego czasu.

Bez odbioru.

Jestem Europejczykiem.

Nie przejmuj się...wgłębokim PRL-u też z każdego można było zrobić szpiega i wroga narodu. Widocznie jesteś pod wielkim wpływem tamtego czasu i czerpiesz z niego inspirację do pisania bzdur na forum. I jeszcze wydaje Ci się, że niesiesz kaganek oświaty... 😉 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.