Skocz do zawartości
IGNORED

Do wszystkich - propozycja

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

No i nikt się tak sam jawnie nie chce zaoferować? Mtslę, że Ci, co tak najbardziej są za moderacją, sami siebie uwazaja za tych godnych i na poziomie. Może jednak lepiej od razu zaproponować, że oto ja (nie chodzi o mnie) chce sie podjąć tego 'trudnego' działania. Tak, czy inaczej - samo się nie zrobi. Może czas skończyć z podejsciem 'trzeba by, 'dobrze by było' 'niech ktoś'. No ochotnicy na moderatorów - pokażcie się.

->pitdog, jesteś chyba chętny?

->ABs

To właśnie pasjonaci i ludzie związani z forum poradzą sobie z próbą wprowadzenia moderatorów a jeśli będzie źle ( w co wątpię) dadzą znać Lukarowi by odpuścił. Chcemy się powygłupiać? No to do zakładki bocznica a treściwie i na temat w pozostałych. Wtedy w trakcie przeszukiwania forum nie będziemy się przekopywać przez plewy by wybrać jedną czy dwie sensowne wypowiedzi/podpowiedzi.

Wtedy w trakcie przeszukiwania forum nie

>będziemy się przekopywać przez plewy by wybrać jedną czy dwie sensowne wypowiedzi/podpowiedzi

To może zaczniemy od definicji 'plewu', która będzie akceptowalna przez większość?

annawroc - chodzi o to, ze snujesz teorie spiskowe wg ktorych moderatorzy beda tu siedziec calymi dniami i zlosliwie wycinac wypowiedzi osob, ktorych akurat nie lubia. No wiec tlumacze, ze gdyby tak sie zdarzylo to biedny, pokrzywdzony, wyciety forumowicz bedzie mogl zwrocic sie z tym problemem do Lukasza, ktory bedzie wladny wyciac paskudnego moderatora :)

Cała ta dyskusja zaczyna być mocno humorystyczna. Od początku było jasno powiedziane że moderatorzy nie będą mogli samodzielnie usuwać wpisów, a tu w kólko "cenzura, cenzura, cenzura... ". Proszę nie przeinaczać ani nie nadinterpretować tego co było napisane. Poza tym jak zaczyna brakować argumentów zaczynają się ataki personalne (kto ma ochotę czym być i "porządzić sobie"). Następna rzecz: czy forum będzie upadać czy nie to sprawa odrębna. Dla mnie pytanie brzmi czy forum w tej chwili jest w stanie "świetności" i czy się "dynamicznie rozwija" ;-) Wg mnie nie. Raczej mamy do czynienia z powolną jazdą w dól. Pomijam już najazdy handlarzy z Allegro czy też mentalność forumowiczów którą tak trafnie scharakteryzował soso w jednym z wątków obok. Jest dużo ludzi którzy mieliby wiele ciekawego do powiedzenia ale nie wejdą na to forum bo za bardzo się szanują. Przepraszam ale człowiek który coś wie i do czegoś doszedł ma generalnie w głębokim poważaniu dyskusje w których nie zachowuje się podstawowych zasad (w dodatku przez osoby nie posiadające przyzwoitej wiedzy).

Poza tym tym którzy pamiętają chciałbym przypomnieć dyskusje o logowaniu sprzed mniej więcej dwóch lat. Forum miało zniknąć i umrzeć. I co zniknęło? Przepraszam, ale takie przepowiednie są dla mnie całkowicie niewiarygodne.

Szczerze mówiąc mam już dosyć tej dyskusji bo więcej tutaj demagogi i emocji niż rzetelnych argumentów.

Tylko bez obrazy :-)

• Redaktorzy

wnioski:

moderatorzy zostaną wybrani przeze mnie, jeśli wyrażą chęć dostaną dostęp do odpowiednich narzędzi, minie troche czasu i sprawdzę jak to działą - jeśli będzie źle - system wroci do stanu obecnego.

Moderatorzy beda mogli "wyrzucac" wpisy - nie bede one kasowane! Domyslnie bedzie pojawiac sie lista wpisów

PO moderacji, na dole link "pokaz wszystkie" gdzie pokaza sie wszystkie wpisy (bez wzgledu na moderacje). Ja bede przegladal wpisy i jesli te "nie na temat" beda kwalifikowaly sie do usuniecia to JA je bede usuwal.

postaram sie w niedlugim czasie zrobic narzędzia i porozmawiac z moderatorami.

L.

Moderowanie, obawiam sie, wcale nie przyciągnie tu 'tych mądrych ludzi'. Tak jak ich nie przyciagaja inne moderowane fora. Ten argument, jak dla mnie, możemy sobie darować.

Jak na razie jest jedna konkretna propozycja - Lukara. Reszta to pobozne zyczenia. Jak dla mnie możemy spróbować.

Mam jednak propozycje, aby Bocznica bła nietykalna.

Czy wiecie jaka jest naczelna zasada internetu??

Czy znacie takie przyklady w internecie, gdzie grono osob modelujacych temat mialo towarzystwo?,

czy moze zostali sami ze swoimi pragnieniami...

ABs, 23 Lut 2005, 15:51

>Czy wiecie jaka jest naczelna zasada internetu??

>Czy znacie takie przyklady w internecie, gdzie grono osob modelujacych temat mialo towarzystwo?,

>czy moze zostali sami ze swoimi pragnieniami...

Cóż Folwark zwierzęcy, to dzieło ponadczasowe...

osobiscie wolalbym zostac sam z moim pragnieniem odrobiny kultury niz taplac sie w szambie z setka osob.

PS. moderatorzy sa na wiekszosci boardow ktore znam - zaden z tych boardow jeszcze nie upadł przez to, ze stal sie bardziej kulturalny.

Lukar, 23 Lut 2005, 15:57

>jeszcze dodam, najwieksze emocje i strach wywoluje slowo "MODERATOR", a ja chce po prostu kogos do

>pomocy w porządkach, i tyle.

Pewno lepsze będzie INKWIZYTOR :-)

pal55 no właśnie o tym mówię.

No wiec tlumacze, ze gdyby tak sie zdarzylo to biedny, pokrzywdzony, wyciety forumowicz bedzie mogl zwrocic sie z tym problemem do Lukasza, ktory bedzie wladny wyciac paskudnego moderatora :)

czym to się będzie różniło od tego co jest teraz???:)))

właśnie Lukar,właśnie.niech będzie po prostu mozliwość przęgnądnięcia wszystkiego-tego co moderator wywali też.to chyba najlepsze rozwiązanie.nie podoba się-nie przeglądam i już,ale jak chcę zobaczyć wszystko widzę.

23 Lut 2005, 15:56

osobiscie wolalbym zostac sam z moim pragnieniem odrobiny kultury niz taplac sie w szambie z setka osob.

PS. moderatorzy sa na wiekszosci boardow ktore znam - zaden z tych boardow jeszcze nie upadł przez to, ze stal sie bardziej kulturalny.

pal wiem,że wygląda na to,że się uwzięłam,ale biorąc powyższy wpis pod uwagę pytam!!!?

jakim sposobem tu nadal jesteś?

Soso napisał:

"Moim skromnym zdaniem forum nie wymaga moderacji. Obscesy i sekscesy zdarzaja sie rzadko i oby tak dalej. Wystarczy moze tylko ingerencja od czasu do czasu w rzeczy ewidentnie ponizej poziomu zero. Moze tylko jakas skrzynka do powiadamiania o naduzyciu. To wszystko."

Popieram w 100% - rozwiązanie najbardziej rozsądne, najmniej "kosztowne" i każdy niech się pilnuje :)

Pozdrawiam wszystkich i nie zapominajcie o innych tematach na forum :)

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Po przeanalizowaniu wszystkich wypowiedzi w tym wątku oraz wątkach pokrewnych (patrz bocznica), dochodzę do wniosku , że tomek11 ma rację : jedyną zmianą powinna być skrzynka do powiadamiania Admina o ewidentnych przegięciach . Pozwoliłoby Mu to , szybko zorientować się , w których wątkach zaistniał problem , bez konieczności czytania wszystkiego.No ale Lukar napisał , że już podjął decyzję , więc pewnie te moje przemyślenia niczego nie zmienią...

Jestem bardzj za nowa zakladka "high-end" niz za moderacja. Problemem tego forum jest to ze obejmuje zbyt szeroki zakres ogolnie pojetego "stereo". Jesli zakladki takie jak "analog" czy "DIY" sa dokladnie okreslone to zakladka "stereo" to mieszanina bez ladu i skladu czesto nawet nie ocierajaca sie o "stereo". Tylko czasem trafi sie tu cos dla tych, ktorzy rzeczywiscie interesuja sie "stereo" ale w wersji high-end.

Uwazam tez, ze wieksza moc powinien miec przycisk "nie na temat". Uztkownik powinien miec szanse tylko raz go przycisnac przy danym temacie. Gdyby dany temat uzyskal powiedzmy 100 glosow "nie na temat" to automatycznie bez ingerencji Lukara ladowalby w nowej zakladce "nie na temat".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.