Skocz do zawartości
IGNORED

Brumienie, szum zestaw stereo

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Szkice napisał:

Brumiło za to jak dac i kabel od wzmaka były w jednej listwie

Zakup listwę filtrującą.

Do Filtred wpinasz DAC, a do Direct lub do gniazda w ścianie, wzmacniacz. 

Poprawi się dźwięk i zniknie te brumienie

Jak masz wzmacniacz za 7000 koła, to raczej stać Cię na zakup listwy za 500zl?

4 minuty temu, Bukaj napisał:

Zakup listwę filtrującą.

Do Filtred wpinasz DAC, a do Direct lub do gniazda w ścianie, wzmacniacz. 

Poprawi się dźwięk i zniknie te brumienie

Póki co brumienie znikło bo wzmak wpiąłem do gniazda w ścianie.

A listwę zapisałem sobie ale póki co środki moje są na minusie 😛

23 minuty temu, przmor napisał:

To zostaw tak jak jest, ciesz się muzyką i nic nie kupuj 🙂

Nie no, jak sie już ma taki sprzęt, ta listwa to podstawa. 

Niekoniecznie z firmy Taga 😀

6 minut temu, Bukaj napisał:

Nie no, jak sie już ma taki sprzęt, ta listwa to podstawa. 

Niekoniecznie z firmy Taga 😀

ale ona nie ma bolca uziemienia? 

3 godziny temu, Szkice napisał:

tylko co mi to da? Skoro szum jest nawet jak są inne urządzenia odłączone

Sprawdzić podłączenie DAC z Roksanem po optyku, jak dalej brumi, to ten izlotator USB nic nie da, ponieważ to nie od DACa.

Jaki masz komputer, jeżeli PC z kiepskim zasilaczem, to na 100% sieje zakłóceniami do sieci, spróbuj przedłużaczem podpiąć kompa do gniazdka z innego pokoju dla testu.

37 minut temu, Prewwit napisał:

Sprawdzić podłączenie DAC z Roksanem po optyku, jak dalej brumi, to ten izlotator USB nic nie da, ponieważ to nie od DACa.

Jaki masz komputer, jeżeli PC z kiepskim zasilaczem, to na 100% sieje zakłóceniami do sieci, spróbuj przedłużaczem podpiąć kompa do gniazdka z innego pokoju dla testu.

nie mogę daca optykiem podpiąc bo dac ma tylko wejście optyczne to samo roksan. 

Pc dell. Ja ogólnioe wsyzstkow ypiąłem, wyłączyłem lsitweę itd

A czy jak masz podpięte wszystko w jedną listwę i wyłączysz DACa to brumienie ustaje?

Spróbuj z listy wypiąć Della i podłączyć go do gniazdka z innego pokoju przedłużaczem testowo, aby znaleźć źródłu brumu.

Osobiście też mam podpięty  wzmak do jednego gniazdka, a resztę sprzętu do listy (DAC, CD, preamp) do drugiego, włącznie z kompem. Gniazdka są na tej samej linii zasilania, brumu brak.

12 minut temu, Szkice napisał:

Pc dell.

jaki model?

21 godzin temu, Bukaj napisał:

I najlepiej kompa podłącz do innej listwy lub gniazda w ścianie, najlepiej daleko od sprzętu audio. Bo może być tak, że to przez miego są te szumy.

Po co kupować, nie masz gdzieś schowanych w domu? Pozostałych po sprzętach?

Jak nie masz to pożycz od sąsiada.  Weźmiesz tylko do testów, sprawdzisz czy to wina kabli czy nie ..

To wypnij go na moment z DAC i sprawdź czy dalej są szumy

Dużo jest możliwości jak widać.

2 minuty temu, Prewwit napisał:

A czy jak masz podpięte wszystko w jedną listwę i wyłączysz DACa to brumienie ustaje?

Spróbuj z listy wypiąć Della i podłączyć go do gniazdka z innego pokoju przedłużaczem testowo, aby znaleźć źródłu brumu.

Osobiście też mam podpięty  wzmak do jednego gniazdka, a resztę sprzętu do listy (DAC, CD, preamp) do drugiego, włącznie z kompem. Gniazdka są na tej samej linii zasilania, brumu brak.

jaki model?

Sprawdź każdą opcję, może znajdzie się przyczyna.

Powodzenia! 

tak jak psisałem już wczesniej, brum ustał po wypięciu kabla zasilającego z liustwy i wpięciu go do gniazda w ścianie.  Jest tylko cichy szum.

Dell 600 jakiś użwayny 

Wypada także przejrzeć instalację elektryczną (może gdzieś zaśniedziały lub przypiekły się przewody) i brak prawidłowego połączenia może powodować brum... 

Jeżeli mieszkasz w nowszym budownictwie, to wypada także przejrzeć złączki wago. Często są stosowane do połączeń w puszkach... 

• Pokaż nowe odpowiedzi