Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - Łyżka Dziegciu czyli Review by Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Aha ok. Nie śledziłeś mojej wcześniejszej działalności. 

🙂

Pozostańmy przy tym że mamy odmienne zdanie.

aha na filmie masz wyższy model Yamahy. Rn803 nie zauważyłem.wiesz że one brzmią inaczej?

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

🙂

Pozostańmy przy tym że mamy odmienne zdanie.

Nie mialem okazji, nie wiem po co robisz z tego teraz jakas tajemnice. Odmienne zdanie na jakis temat to normalna sprawa.

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

aha na filmie masz wyższy model Yamahy. Rn803 nie zauważyłem.wiesz że one brzmią inaczej?

Nie nagrywam kazdego sprzetu ktory mam w domu. 803 tez byla, gdybym jej nie sluchal to bym sie na jej temat nie wypowiadal.

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

🙂

Nie bardzo wiem o jakiej dzialalnosci piszesz. Z tego co widze jestes na forum od 4 miesiecy wiec gdzie mialem Cie sledzic 🙂

9 godzin temu, BlueDot napisał:

?

Sory, gram na as1100. A od tego Roksana to nawet elex r jest lepszy. 803d to inna liga, atessa moze go w wyjscia pocalowac 🤣

Na koncertach chodzisz do kapeli i sie pytasz czy beda grac romantycznie 🤣 bo jak nie to wychodzisz? 🤣🤣🤣

Chodzi o brzmienie zestawu, głośników. Każdy sprzęt gra inaczej, ja szukam takiego przy którym będę mógł słuchać szerokiego spektrum gatunków i nie będzie mnie atakował jakimiś ostrymi dźwiękami, a będzie je trochę zaookrąglał jak wzmacniacze lampowe, kapisz to?

Na koncerty już nie chodzę, wszędobylskie darcie ryja

Po za tym nie raz biła się bejsbolami muzyków, bo grało za ostro lub mało romantycznie

Ja za jakiś czas chce wypozyczyc sobie wzmacnaicz Fezz audio torus 5060, miał ktoś z nim do czynienia?

Sprzedałbym roksana i cambridge audio i miałbym tylko ponad tysiak do dołożenia do tgego wzmaka. 

Kupując cambridge audio i roksana w "normlanych cenach" dziś móg łbym używane sprzedać w cenie za jakie je kupiłem bo ceny poszły do góry. Cambridge aduio 100 690zł dziś 890 

Godzinę temu, Szkice napisał:

Ja za jakiś czas chce wypozyczyc sobie wzmacnaicz Fezz audio torus 5060, miał ktoś z nim do czynienia?

Sprzedałbym roksana i cambridge audio i miałbym tylko ponad tysiak do dołożenia do tgego wzmaka. 

Kupując cambridge audio i roksana w "normlanych cenach" dziś mógłbym używane sprzedać w cenie za jakie je kupiłem bo ceny poszły do góry. Cambridge aduio 100 690zł dziś 890 

Chcesz tanio a bardzo dobrze to kup sobie Sabaj A30A. To wzmacniacz cyfrowy i nie potrzebuje DAC. Podłączasz tylko źródło cyfrowe i grasz. Bajka !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 godzin temu, Szkice napisał:

Na koncerty już nie chodzę, wszędobylskie darcie ryja

Po za tym nie raz biła się bejsbolami muzyków, bo grało za ostro lub mało romantycznie

Gdzie Ty mieszkasz? 🤣🤣🤣

6 godzin temu, Szkice napisał:

Kupując cambridge audio i roksana w "normlanych cenach" dziś móg łbym używane sprzedać w cenie za jakie je kupiłem bo ceny poszły do góry. Cambridge aduio 100 690zł dziś 890 

Cos Ci sie chyba z zerami pomieszalo.

8 godzin temu, Szkice napisał:

Chodzi o brzmienie zestawu, głośników. Każdy sprzęt gra inaczej, ja szukam takiego przy którym będę mógł słuchać szerokiego spektrum gatunków i nie będzie mnie atakował jakimiś ostrymi dźwiękami, a będzie je trochę zaookrąglał jak wzmacniacze lampowe, kapisz to?

Nie kapie chopie. Kupiles szajs a teraz piszesz o nim w superlatywach zeby bylo latwiej go opchnac.

Pelno tego na aukcjach bo to szajs, wiec latwo nie bedzie.

4 godziny temu, Piopio napisał:

Chcesz tanio a bardzo dobrze to kup sobie Sabaj A30A. To wzmacniacz cyfrowy i nie potrzebuje DAC. Podłączasz tylko źródło cyfrowe i grasz. Bajka !

On tego nie kupi bo to malo audiofilskie tam gdzie mieszka.

Tam gdzie muzykow tluka kijami bejsbolowymi 🤣🤣

5 godzin temu, BlueDot napisał:

Gdzie Ty mieszkasz? 🤣🤣🤣

w Wieprzu niedaleko Wadowic

Cos Ci sie chyba z zerami pomieszalo.

Nie, tam była nazwa daca 100, trzeba umieć czytać. 

Po za tym, można kupić coś nie wiedząc że może nam po czasie się znudzić. W świecie sprzetów dopiero raczkuje.

Nie kapie chopie. Kupiles szajs a teraz piszesz o nim w superlatywach zeby bylo latwiej go opchnac.

Pelno tego na aukcjach bo to szajs, wiec latwo nie bedzie.

On tego nie kupi bo to malo audiofilskie tam gdzie mieszka.

Tam gdzie muzykow tluka kijami bejsbolowymi 🤣🤣

Nie będę kupował nic bez odsłuchu, póki co w nowym roku wypożyczę tego Feeza i zobaczymy jak to zagra 🙂

Lubię  feeza taka moja teza, patrzę nań jakbym zeza miał
Mówię to z serca łał, pisze se wersa tak

Tam gdzie psy h....mi wode pija

Szkice z kolegami gitarzystow bija

Bija mocno bejsbolami

Bo za ostro rocka grali

Wiec dla tego moi drodzy

Z Wieprza kazdy szybko spieprza

😎

Moja teza jest taka ze znowu wtopisz

Haha

Nie ma jak zestaw 5.1 tam nawet mp3 grały tak, że chciało się słuchać. I każdy gatunek, tu u mnie chyba zbyt analitycznje a pokój ten sam. 

Tam gdzie psy h....mi wode pija

Szkice z kolegami gitarzystow bija

Bija mocno bejsbolami

Bo za ostro rocka grali

Wiec dla tego moi drodzy

Z Wieprza kazdy szybko spieprza

😎

Moja teza jest taka ze znowu wtopisz

Haha

No to pochwał się swoim sprzętem?

Może wtopię ale odesłać zawszę mogę

Audio krwawym sportem, zwłaszcza gdy jestem gorszym sortem

Mogę mnożyć sos ten, a i tak nie starcza groszy na... Potem

Roksan+ Cambridge Audio+ Monitor Audio ….hmm od razu powiało romantyzmem 

randka przy muzyce z takiego zestawu raczej nie zakończy się śniadaniem 

natomiast do wypędzania insektów z domu nada się  jak najbardziej .

W dniu 8.11.2022 o 22:32, Szkice napisał:

W dniu 5.11.2022 o 22:20, Szkice napisał:

roksan attes + monitor audio też znane marki ale teraz szukam pasjoinatów.  Znalazłem dwa lub 3 manufaktury Polskie i chciałbym od jednej kupic wzmacnaicz lampowy bo blisko mnie mają sklpe 🙂

Ciekawa motywacja 

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Panowie ale trzymajmy się bardziej wątku.

I temat który wzmacniacz jest lepszy uważam za zamknięty jak powiedziałem wcześniej teraz chyba zmienię tylko ilości jesteś jedną na 100 osób która tak twierdzi masz do tego pełne prawo i nic tylko się cieszyć że po prostu ci to wystarczy.

Trzymajmy się wątku audio video show

Piotr 

Ponarzekaliśmy troszkę, wszak obiektywne oceny w audio są niemożliwe i ile osób, tyle opinii. I dobrze, bo to czyni nasz świat bardziej kolorowym i zróżnicowanym... Gdyby tak wszystkim podobało się to samo, to byłoby chyba szaro i nudno 🤔

Fajnie jednak było się spotkać zobaczyć trochę nowości i posłuchać muzyki. Nie wiem, czy za rok pojadę do stolycy, ale to dobrze, że mamy tego typu wydarzenie i możliwość w nim uczestniczyć. 

W dniu 12.11.2022 o 13:26, Piotr Sonido napisał:

masz do tego pełne prawo i nic tylko się cieszyć że po prostu ci to wystarczy.

Piotr 

Co to ma byc? Co znaczy ze mi to wystarczy?

Ty czytasz posty czy tylko wystepujesz tutaj zeby glosic audiofilskie tezy?

Ten temat swiadczy o tym ze nic Ci sie nie podoba a na dodatek myslisz ze jak tobie cos nie podchodzi to innym tez.

W dniu 19.11.2022 o 08:40, Łukasz_62438 napisał:

Ponarzekaliśmy troszkę, wszak obiektywne oceny w audio są niemożliwe i ile osób, tyle opinii. I dobrze, bo to czyni nasz świat bardziej kolorowym i zróżnicowanym... Gdyby tak wszystkim podobało się to samo, to byłoby chyba szaro i nudno 🤔

Fajnie jednak było się spotkać zobaczyć trochę nowości i posłuchać muzyki. Nie wiem, czy za rok pojadę do stolycy, ale to dobrze, że mamy tego typu wydarzenie i możliwość w nim uczestniczyć. 

Nie chodzi aby podburzyć nikogo tylko żeby nie było tak słodko. Koniec narzekania j będzie dobrze w przyszłym roku.

Jak naprawia narodowy

11 minut temu, BlueDot napisał:

Co to ma byc? Co znaczy ze mi to wystarczy?

Ty czytasz posty czy tylko wystepujesz tutaj zeby glosic audiofilskie tezy?

Ten temat swiadczy o tym ze nic Ci sie nie podoba a na dodatek myslisz ze jak tobie cos nie podchodzi to innym tez.

Podoba mi się bardzo dużo sprzętu. 

Pisząc tak oznacza że nie przeczytałeś pierwszego. Głównego postu....

Pozdrawiam

Piotr 

• Pokaż nowe odpowiedzi