Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, micmus napisał:

Piotr, ale ja mimo wszystko nie szukam ocieplenia

Ok ale nie pisz, że są ciepłe 😉 Obiektywnie nie są. 

13 minut temu, micmus napisał:

W przyszłości jednak nie wykluczam zakupu zupełnie innej integry w cenie około 10 tys. 

Zanim wydasz 10k zł spróbuj Sabaja A30A za ok.2350 PLN. Naprawdę warto spróbować. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mogę się mylić, czy to będzie lepszy wybór do tych kolumn, ale Musical Fidelity M6si da Ci 220W na kanał i zagra znacznie lepiej niż te NADy z bridge lub bez. 

A może nie wiesz że chcesz?

Może panowie stopa tak cię zakręcili że uważasz że to jest najlepsze połączenie?

Nie wiem pytam się tylko czy faktycznie sprawdziłeś przynajmniej 6 innych wzmacniaczy?

Bułesy akurat mają to do siebie że robią bardzo dobre pierwsze wrażenie dlatego możesz być wciąż pod ich wpływem.

Niby chcesz więcej mocy a tak naprawdę zapewne nie wykorzystujesz obecnej.

Piotr 

1 minutę temu, Cameyo napisał:

Mogę się mylić, czy to będzie lepszy wybór do tych kolumn, ale Musical Fidelity M6si da Ci 220W na kanał i zagra znacznie lepiej niż te NADy z bridge lub bez. 

Mimo że ja nie jestem jakimś fanem musicala to tutaj się zgadzam on po prostu dźwiękowo pasuje do tych kolumn.

Piotr 

3 minuty temu, Piopio napisał:

Ok ale nie pisz, że są ciepłe 😉 Obiektywnie nie są.

Ok masz racje. Ale będę pisał, że nie są zimne 😉

Nie mówcie na sile, że mi się nie podoba jak mi się podoba heh. Słuchałem Rotela, Hegla, Yamaha, Nad w top. Poza Top już u siebie Musical Fidelity i wysoki model Denona.

Mówię Wam, że potrzebuje mocy bo rozwijają wtedy skrzydła - nie chodzi wcale o skale dźwięku. 

1 minutę temu, micmus napisał:

Nie mówcie na sile, że mi się nie podoba jak mi się podoba heh. Słuchałem Rotela, Hegla, Yamaha, Nad w top. Poza Top już u siebie Musical Fidelity i wysoki model Denona.

Mówię Wam, że potrzebuje mocy bo rozwijają wtedy skrzydła - nie chodzi wcale o skale dźwięku. 

Okm niech będzie 

Dokup końcówkę nad. 

Bo zakładając ten wątek oczekiwałeś od nas chyba tylko poparcia 🙂

a skoro tak bardzo ci się podoba to ja swoje daje. 

a to wiele znaczy 🙂

pozdrawiam

Piotr 

22 godziny temu, micmus napisał:

Pracownik z Top Hifi napisał mi, że żeby to działało muszę dołożyć 2 końcówki mocy C268. Może mi sprzedać 1 Szt, ale to podobno nie będzie to

jedna wystarczy, kto tak powiedział? Tak jak pisałem; końcówka z wzmacniacza napędza jeden kanał, a dodatkowo kupiona druga napędza drugi kanał. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

26 minut temu, Piotr Sonido napisał:

O widzisz już ci się może problem rozwiązał bo jednak wychodzi na to że musisz mieć dwie te końcówki 🙂

Źle zrozumiałeś. Wystarczy jedna końcówka C268.

31 minut temu, Kw202 napisał:

Taaa aa zjada..... 

Spróbuj. A wtedy komentuj. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Piopio napisał:

Źle zrozumiałeś. Wystarczy jedna końcówka C268.

Spróbuj. A wtedy komentuj. 

Bo ty próbowałeś prawda? 

Ja ostatnio miałem okazję posłuchać jak gra Rose rs 520 i nie kupiłbym go nawet za 8 tyś. Dźwięk jak dla mnie zbyt cyfrowy. Wątpię żeby Sabaj zagrał lepiej. 

Zresztą w domu mam od kilku tygodni minidsp shd power i tu też jest cyfrowo, dlatego używam go głównie jako źródła 😉

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Okm niech będzie 

Dokup końcówkę nad. 

Bo zakładając ten wątek oczekiwałeś od nas chyba tylko poparcia 🙂

a skoro tak bardzo ci się podoba to ja swoje daje. 

a to wiele znaczy 🙂

pozdrawiam

Piotr 

Haha coś w tym jest. Tylko jakikolwiek inny wzmacniacz muszę mieć na uwadze jeszcze Bluesonde Node - koszty koszty i kolejne stojące „gówienko” we wnęce komody. 

Dobre kupię sobie ta końcówkę, posłucham z półroku i zacznę się bawić w inne wzmacniacze … albo i nie 😁

52 minuty temu, Piopio napisał:

Zanim wydasz 10k zł spróbuj Sabaja A30A za ok.2350 PLN. Naprawdę warto spróbować. 

Ale ja z natury jestem strasznie zepsuty i nie lubię jak coś jest tanie - tak twierdzi Żona 😆 

35 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

jedna wystarczy, kto tak powiedział? Tak jak pisałem; końcówka z wzmacniacza napędza jeden kanał, a dodatkowo kupiona druga napędza drugi kanał. 

Niewiadomego pochodzenia Pan Bartek, ale okazuje się, że on może jednak tylko dużo mówił, a nie jest od Was. Także muszę edytować info, że to człowiek od Was tak podpowiadał 😉

18 minut temu, Kw202 napisał:

Dźwięk jak dla mnie zbyt cyfrowy. Wątpię żeby Sabaj zagrał lepiej. 

Cała moc Sabaja tkwi w nie w końcówkach w klasie D ale w przetwarzaniu sygnału cyfrowego. Tu nie ma KOŚCI DAC i cyfrowego nalotu. Paradoksalnie Sabaj gra bardzo analogowo 😉 A z Hi-Res to już poezja. 

@micmus

Pan Bartek miał rację. Dlaczego nie poszukałeś w necie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

14 minut temu, micmus napisał:

Piopio: 

1. Nie miał racji

2. A kto wstawił ten link i zdjęcie podłączenia na poprzedniej stronie jak nie ja 😉

A co powiedział Pan Bartek ? Bo mi się już myli 😉 

Edytowane przez Piopio

Gość Kw202

(Konto usunięte)
26 minut temu, micmus napisał:

Ale ja z natury jestem strasznie zepsuty i nie lubię jak coś jest tanie - tak twierdzi Żona 

Tym się nie przejmuj dużo ludzi ma takie kompleksy jak ty 😉

Byle byś nie kupował tego wszystkiego na kredyt. 

Do tego jestem niski, gruby i jakiś taki koślawy 🤣

12 minut temu, Piopio napisał:

A co powiedział Pan Bartek ? Bo mi się już myli 😉 

MR. Bartek jest nieistotny bo głupoty gadał. 

Michal z TopHifi dobrze podpowiadał. 

Jedna końcówka C268 i koniec tematu z podłączeniem technicznym. 

20 minut temu, Kw202 napisał:

Byle byś nie kupował tego wszystkiego na kredyt. 

Spokojnie … bogato się ożeniłem: piękna i bestia 😏

Edytowane przez micmus
1 godzinę temu, Kw202 napisał:

Bo ty próbowałeś prawda? 

Ja ostatnio miałem okazję posłuchać jak gra Rose rs 520 i nie kupiłbym go nawet za 8 tyś. Dźwięk jak dla mnie zbyt cyfrowy. Wątpię żeby Sabaj zagrał lepiej. 

Zresztą w domu mam od kilku tygodni minidsp shd power i tu też jest cyfrowo, dlatego używam go głównie jako źródła 😉

Ale to jest chyba kwestia że nam taki dźwięk nigdy nie spasuje. A innym tak 

1 godzinę temu, micmus napisał:

Ale ja z natury jestem strasznie zepsuty i nie lubię jak coś jest tanie - tak twierdzi Żona 😆 

Boom. Jeb.. biedę 🙂

45 minut temu, micmus napisał:

Spokojnie … bogato się ożeniłem: piękna i bestia 😏

Hehehe

Polubił bym Cię 🙂

Piotrek 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja 700 nie uważam za ciepłe.

A ktoś pisał, że są?

3 godziny temu, micmus napisał:

...mi pasuje charakter brzmienia idealnie...

To nic nie zmieniaj, zmienisz jak przestanie Ci pasować.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Jeszcze odnośnie brzmienia: plyta Tiamat Wildhoney. Nie ma zbitego dźwięku w jedna kulkę, ciężki materiał a bardzo fajnie odtwarzany. 

Nie potrafię tego przełożyć lepiej na słowa, ale nie ma bałaganu w brzmieniu. 

Aha i … nie jest zimno ! 😜

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

To nic nie zmieniaj, zmienisz jak przestanie Ci pasować.

Dokładnie tak. Dlatego testy w gazetach są bez większego sensu. Fajnie sobie czytać jako hobby i wiedzieć co jest na rynku. Ale przy docelowym zakupie wszystkie kropeczko gwiazdeczki i wyróżnienia nic nie dają.

Chyba tez żaden obecnie producent, który ma jakaś tam renomę marki nie wypuści jakiegoś mega gniota. W sumie trochę szkoda bo ostatnio wszelkie testy audio to same rekomendacje i monotonia. 

Edytowane przez micmus
5 godzin temu, micmus napisał:

Do tego jestem niski, gruby i jakiś taki koślawy 🤣

Przynajmniej nie jesteś łysy jak ja...

Końcówki mocy są super, dopóki nie okaże się, że preampy też dużo wnoszą. Wpadniesz i popłyniesz, wiem co mówię :D

7 minut temu, iFi Audio napisał:

Przynajmniej nie jesteś łysy jak ja...

Ja to jestem łysy i do tego rudy … 😆

A co masz za system ?

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, micmus napisał:

Ja to jestem łysy i do tego rudy … 😆

A co masz za system ?

Obecnie to już żaden, musiałem zmniejszyć niestety. Ale miałem zarówno kolumny aktywne Sveda Blipo, jak i końcówki mocy, np. Naim NAP100.

Super - uwielbiam Naima i tą jego dyskretna luksusową formę. Krótko kiedyś miałem pożyczony wzmacniacz Naim 5 - ależ to miało werwę do grania !

Ogólnie zawsze chciałem mieć system na osobnych końcówkach mocy (po prostu jakieś tam marzenie). Może dlatego tak mnie ciągnie do dołożenia końcówki Nada zamiast nowy zintegrowany lepszy w podobnych pieniądzach czyli około 8-10 tys. 

Edytowane przez micmus

Też uważam, że końcówka + pre jest lepszym rozwiązaniem. Ja gram z pre lampowym WBA i końcówką Purifi Eval 1 i bardzo sobie chwalę.

11 godzin temu, micmus napisał:

...tak pięknie gra 🙂 I to coraz lepiej - chyba się wygrzało heh

Nie wygrzewa się - Ty się przyzwyczajasz. Wkrótce "się przegrzeje", a Ty zaczniesz dostrzegać wady, które chciałbyś poprawić i wtedy zapytaj. Bo na razie kilku kolegów nie zważając na to co piszesz, usiłuje przekonać Cię do zrealizowania ich pomysłu.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Pokaż nowe odpowiedzi