Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale z Macintosha to wyższe modele. Absurdalnie drogie do bowersa serii 7. No ale wówczas gra to przyjemnie to fakt.

Vincent i unison to też ciekawe kierunki. Osobiście do bowers stawiał bym na Vincenta .

Piotr 

Bardzo dobry pomysł wlanie ja Twoim ciosem poszedłem w lampę i dopiero rozumiem magie Bowersami jako głośniki a takim zesrawieniu, do tego BluOS i jest idealnie 

3 minuty temu, Mikolaj1212 napisał:

Bardzo dobry pomysł wlanie ja Twoim ciosem poszedłem w lampę i dopiero rozumiem magie Bowersami jako głośniki a takim zesrawieniu, do tego BluOS i jest idealnie 

Miałem możliwość słuchania cieplejszych głośników co z słabsza elektronika grały lepiej muzykalnej ale brakowało im tego powietrza Bowersa i dopiero na lampie na tranzyzstor to rozumem 

9 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Bardzo dobry pomysł wlanie ja Twoim ciosem poszedłem w

Jaki posiadasz wzmacniacz lampowy ?

35 minut temu, mdavis napisał:

Jaki posiadasz wzmacniacz lampowy ?

Był Taga harmony teraz na stanie pathos one clasic i z tym 2 jest lepiej. W nowym roku będę sprawdzał unisona 

4 minuty temu, Mikolaj1212 napisał:

pathos one clasic i z tym 2 jest lepiej

świetne połączenie. Gratuluję ;) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

4 minuty temu, Mikolaj1212 napisał:

Był Taga harmony teraz na stanie pathos one clasic i z tym 2 jest lepiej. W nowym roku będę sprawdzał unisona 

Pathos i Unison dobre firmy 👍Przyjemnych odsłuchów i potem zakupu 👌

3 minuty temu, mdavis napisał:

Pathos i Unison dobre firmy 👍Przyjemnych odsłuchów i potem zakupu 👌

byle nie za ciemno grające kolumny do nich i efekt super 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 1 miesiąc później...

Dawno mnie tu nie było 🙂 Akustykę poprawiam - jak skończe pokaże efekty.

Tak jak mi brakowało Wattów, tak brakuje także robie chwilowo tanim kosztem mały "tunning".

Dla przypomnienia gram na 704S2 + Nad C368.

Wybór jeden z dwóch:

1. Dokładam końcówkę mocy Nad C268 i przełączam całośc w tryb Bridge co daje mi osobno na każdy kanał do dyspozycji 300W

2. Wymieniam Nad C368 na Rotel Ra 1572 mkII

Co będzie lepszym wyborem według Was brzmieniowo. Myślicie, że Nad C368 + 268 dorównuje klasie brzmienia tego Rotela ?

Dzięki 

Michał

Edytowane przez micmus
24 minuty temu, micmus napisał:

Co będzie lepszym wyborem według Was brzmieniowo. Myślicie, że Nad C368 + 268 dorównuje klasie brzmienia tego Rotela ?

tutaj bardziej preferencje własne. Nad zagra potężniej i bardziej napompowanym dźwiękiem. Na Rotelu będzie szlachetniej znowu, bliżej prawdy 😉

www.tophifi.pl

3 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

tutaj bardziej preferencje własne. Nad zagra potężniej i bardziej napompowanym dźwiękiem. Na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) będzie szlachetniej znowu, bliżej prawdy 😉

Dzieki za info. To zapytam tak - który zagra "gęściej".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
24 minuty temu, micmus napisał:

Zdecydowanie Rotel.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

12 minut temu, micmus napisał:

Nad zagra gęściej jednak mimo wszystko posłuchaj obu 😉 Większe wow dla laika robi Nad, jednak czym dłużej słuchasz Rotela, tym bardziej pokazuje swoją naturalność 😉

www.tophifi.pl

39 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nad zagra gęściej

Klasa D nie gra gęsto. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Kw202

(Konto usunięte)

I tak będziesz kupować nowy, więc pożycz na testy. 

Byle nie z @S4Home bo możesz się w ładować na minę. 

1 minutę temu, Piopio napisał:

Klasa D nie gra gęsto. 

Mi też się tak wydaje, przynajmniej te które ja słuchałem. 

Dziekuje Ci za podpowiedzi 🙂

Mimo wszystko chyba tym razem kupię bez odłuchów - po prostu ma to być szybki upgrade i troche nie mam czasu na dłuższe kombinowanie. Nie ma co tu żałowac złego wyboru bo na pewno każdy wybór bedzie nie gorszy niż to jak mam teraz.

Pewnie to kwestia mojego dużego pomieszczenia do nie takz nowu dużych kolumn, ale to co bym zmienił w  brzmieniu to:

- gęstrzy dźwiek

- potężniejszy

Muzykalności itp mi nie brakuje. Z ciekawosci Bowersy 704 mają taki mały wychył membran nawet przy głośnym odsluchu czy to po prostu za słaby wzmacniacz mocowo ? Poprzednie (seria na kevlarowych) przy większym rozkręceniu potencjometru pracowały jak szalone obecne 704 membrana wychyla się max 3 mm

22 minuty temu, Kw202 napisał:

Heh czym więcej informacji tym mniej wiem 😄 ... rzuce monetą

OK moze wypożyczę. Zdarzyło mi się wypozyczać w różnych firmach i nigdy nie było z tego tytułu nieprzyjemnosci - przynajmnije mi się nie zdarzyło. Z S4Home nie mam doświadczenia.

Edytowane przez micmus
25 minut temu, Piopio napisał:

Klasa D nie gra gęsto. 

24 minuty temu, Kw202 napisał:

aha, no to powiedzcie to Nadowi jak posłuchać obok Rotela w klasie AB 😉

Teraz, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

aha, no to powiedzcie to Nadowi jak posłuchać obok Rotela w klasie AB 😉

Stereotypy 😉

12 minut temu, micmus napisał:

- gęstrzy dźwiek

- potężniejszy

do B&W Copland mi tu pasuje, jednak pierwszy model to CSA-70 i budżet trochę większy niestety

www.tophifi.pl

Ja jeszcze pewnie do końca roku wymienię to co teraz kupie. Docelowo rozważam Uniona, Vincenta lub Coplanda, ale to trochę później i wtedy na pewno poświęcę czas na odsłuchy.

Tak jak pisałem to ma być szybki upgrade. Jakby to dziwnie nie zabrzmiało mnie ta obecna zmiana (Rotel lub końcówka NAD 268) nie będzie nic kosztowała. 

4 minuty temu, micmus napisał:

Ja jeszcze pewnie do końca roku wymienię to co teraz kupie. Docelowo rozważam Uniona, Vincenta lub Coplanda, ale to trochę później i wtedy na pewno poświęcę czas na odsłuchy.

Tak jak pisałem to ma być szybki upgrade. Jakby to dziwnie nie zabrzmiało mnie ta obecna zmiana (Rotel lub końcówka NAD 268) nie będzie nic kosztowała. 

jak pasuje Ci dźwięk Nada, to dołożenie końcówki i w tym wypadku praca w trybie dual mono da Ci oczywiście znacząco lepsze panowanie nad kolumnami oraz lepszą selektywność. Zmiana na Rotel RA-1572 mkII zmieni dźwięk na bardziej napowietrzony.

www.tophifi.pl

1 godzinę temu, Kw202 napisał:

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Klasa D nie gra gęsto. 

A doświadczył Pan jakiś nieprzyjemności z naszej strony? Bo widzę bezpodstawne szkalowanie nas przy czym rozpowszechnia Pan dziwne informację które nijak nie maja pokrycia z żadnymi dowodami...

Godzinę temu, micmus napisał:

Heh czym więcej informacji tym mniej wiem 😄 ... rzuce monetą

OK moze wypożyczę. Zdarzyło mi się wypozyczać w różnych firmach i nigdy nie było z tego tytułu nieprzyjemnosci - przynajmnije mi się nie zdarzyło. Z S4Home nie mam doświadczenia.

Ze swojej strony pragnę zaprosić do wypożyczenia oraz kontaktu prywatnego. Wypożyczamy sprzęt od prawie 10lat i praktykujemy ten sposób zakupów cały czas.

20 minut temu, S4Home napisał:

Bo widzę bezpodstawne szkalowanie nas przy czym rozpowszechnia Pan dziwne informację które nijak nie maja pokrycia z żadnymi dowodami...

Był o tym cały temat. Kto nie chciał zwrócić kaucji ? 

2 godziny temu, micmus napisał:

Jeśli i tak w planach masz zmianę to wziąłbym Rotela. Rotel współpracuje z B&W, więc dopasowanie brzmienia już jakieś jest. Poza tym poznał byś brzmienie innego klocka. Do tego kable głośnikowe VdH 352 lub Wind i będzie ok.

5 godzin temu, S4Home napisał:

Ze swojej strony pragnę zaprosić do wypożyczenia oraz kontaktu prywatnego. Wypożyczamy sprzęt od prawie 10lat i praktykujemy ten sposób zakupów cały czas.

Dzięki widzę, że macie w ofercie Vincenta i inne marki co mnie będą interesowały także z pewnością się w przyszłości odezwę. Mimo wątku tu na forum jakoś nie bałbym się u Was wypożyczyć - nie przewiduje żadnych problemów, a nawet jakby coś się wydarzyło poradziłbym sobie sam 🙂

18 godzin temu, Piopio napisał:

Był o tym cały temat. Kto nie chciał zwrócić kaucji ? 

Kaucja została zwrócona więc również nie rozumiem dalszych dywagacji w tym temacie.

18 godzin temu, Kw202 napisał:

@S4Homei jeszcze straszył sądem?

Proszę Pana zachęcam do czytania ze zrozumieniem, ponieważ Pan interpretuje naszą odpowiedź po prostu po swojemu. Proszę postawić się w naszej sytuacji gdzie wrzucane są w internet informację, które nie do końca pokrywają się z prawdą. Działamy w wypożyczeniach sprzętu audio już prawie 10 lat i kontynuujemy tą metodę sprzedaży dla Was klientów by zakupy były robione z pełną świadomością. 

"Pragniemy zaznaczyć, że nie żądamy usunięcia negatywnej opinii, jedynie wystosowaliśmy wniosek do usunięcia i sprostowania nieprawdziwych informacji, które godzą w dobre imię firmy." 

Oprócz tego zaznaczyliśmy w końcowej treści naszego oświadczenia że:

"Chcielibyśmy zaznaczyć, że rozpowszechnianie fałszywych informacji podlega odpowiedzialności karnej."

Proszę o wyrozumiałość, bo już na innym forum pisaliśmy że z owym Panem nie tylko nasz salon miał problem, a i inne. Jeszcze raz podkreślam my nie szukamy problemu i chcemy w spokoju działać i pracować dlatego proszę przestać nas szkalować.

Pracownik S4Home.

12 godzin temu, micmus napisał:

Dzięki widzę, że macie w ofercie Vincenta i inne marki co mnie będą interesowały także z pewnością się w przyszłości odezwę. Mimo wątku tu na forum jakoś nie bałbym się u Was wypożyczyć - nie przewiduje żadnych problemów, a nawet jakby coś się wydarzyło poradziłbym sobie sam 🙂

Tak mamy Vincenta w ofercie, mamy również kilka modeli na półce, także zapraszam do kontaktu, a w późniejszym czasie do odsłuchów 🙂 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
15 minut temu, S4Home napisał:

Proszę Pana zachęcam do czytania ze zrozumieniem

Jak najbardziej potrafię czytać ze zrozumieniem. 

15 minut temu, S4Home napisał:

Proszę postawić się w naszej sytuacji gdzie wrzucane są w internet informację, które nie do końca pokrywają się z prawdą

Proszę się postawić w sytuacji konsumenta któremu wysyłacie zdezolowany kilkuletni sprzęt z latającymi luźno elementami wewnątrz. Gdyby taki wzmacniacz uszkodził kolumny czyja była by to wina i kto pokrył by koszty? 

Później odebraliście paczkę od kuriera która walała się u was przez kilka dni zamiast otworzyć ją w jego obecności. 

Mogło się w tym czasie z tą paczką wiele wydarzyć. 

A teraz proszę się postawić w sytuacji kuriera na którego przerzuciliście całą odpowiedzialność. 

Po ilu dniach od dostarczenia wam paczki? 

3 minuty temu, Kw202 napisał:

Proszę się postawić w sytuacji konsumenta któremu wysyłacie zdezolowany kilkuletni sprzęt z latającymi luźno elementami wewnątrz. Gdyby taki wzmacniacz uszkodził kolumny czyja była by to wina i kto pokrył by koszty? 

A skąd Pan niby wie jaki sprzęt był wysyłany? Bo na razie widzę że bazujemy na jakichś wyimaginowanych domniemaniach. Sprzęt był sprawny w 100%. Pana "gdyby" to nadal jakieś wymyślone rzeczy, które nie miały miejsca w świecie rzeczywistym. Ja też mogę napisać że gdyby Pana nie było na tym forum to nie było by żadnego problemu, który Pan na siłę stwarza.

10 minut temu, Kw202 napisał:

Od nas wyszedł sprawny i nic nie latało, a informacji że coś lata niestety nie dostaliśmy gdy wzmacniacz był u klienta tylko w momencie jak już do nas wrócił z powrotem a sytuacja była napięta, co jak później się okazało jednak już u klienta coś latało.

12 minut temu, Kw202 napisał:

Później odebraliście paczkę od kuriera która walała się u was przez kilka dni zamiast otworzyć ją w jego obecności. 

Paczka była sprawdzona od razu i nie walała się kilka dni, kolejna informacja z Pana strony która nie pokrywa się z rzeczywistością.

13 minut temu, Kw202 napisał:

Mogło się w tym czasie z tą paczką wiele wydarzyć. 

Nie mogło ponieważ jest pod monitoringiem 8 kamer.

14 minut temu, Kw202 napisał:

A teraz proszę się postawić w sytuacji kuriera na którego przerzuciliście całą odpowiedzialność. 

Prawo przewozowe wskazuje że jeśli paczka została uszkodzona w transporcie to mamy prawo rościć się o odszkodowanie, ponieważ zostało opłacone ubezpieczenie przesyłki. W momencie kiedy nasz przełożony dowiedział się iż klient powiadomił nas że problem był już u niego wycofaliśmy wniosek o reklamacje ponieważ była bezpodstawna.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
7 minut temu, S4Home napisał:

Bo na razie widzę że bazujemy na jakichś wyimaginowanych domniemaniach

W takim razie proponuję przeczytać ze zrozumieniem wątek o S4Home i jego praktykach. 

8 minut temu, S4Home napisał:

Prawo przewozowe wskazuje że jeśli paczka została uszkodzona w transporcie to mamy prawo rościć się o odszkodowanie

Co nie zmienia faktu że ta paczka walała się gdzieś u was przez kilka dni w nie wiadomo jakich warunkach 

Ciekawe też czemu zgłosiliście uszkodzenie przesyłki po kilku dniach. 

A co jeszcze ciekawsze to najpierw próbowaliście zatrzymać kaucję klienta, zrobił się ferment i całą odpowiedzialnością obarczyliście kuriera. 

19 minut temu, S4Home napisał:

W momencie kiedy nasz przełożony dowiedział się iż klient powiadomił nas że problem był już u niego wycofaliśmy wniosek o reklamacje ponieważ była bezpodstawna.

Ten wasz przełożony was powiadomił listownie, czy dawał jakieś znaki dymne z innego kontynentu bo z tego co pamiętam zajęło wam to wiele czasu. 

To że się "walała" to również Pana domniemanie, które nie ma pokrycia z rzeczywistością. Paczka leżała u nas w salonie w bezpiecznym miejscu pod monitoringiem, gdzie również jest miejsce na inne paczki 😄 

56 minut temu, Kw202 napisał:

W takim razie proponuję przeczytać ze zrozumieniem wątek o S4Home i jego praktykach. 

Pan żyje swoim światem i własnymi przekonaniami i jakichkolwiek argumentów bym tutaj nie użył i tak w dalszym stopni będzie nas Pan szkalował. Ta rozmowa nie ma sensu, ponieważ jest Pan osobą trzecią i nie jest Pan stroną w tej sprawie co jednoznacznie sprawia, że nie ma Pan żadnych dowodów przez co wprowadza Pan tutejsze grono w błąd pisząc informację, które finalnie nie pokrywają się z rzeczywistością. Jeszcze raz uprzejmie proszę o wyrozumiałość i nie szkalowanie nas.

Edytowane przez S4Home
Gość Kw202

(Konto usunięte)
3 minuty temu, S4Home napisał:

To że się "walała" to również Pana domniemanie, które nie ma pokrycia z rzeczywistością. Paczka leżała u nas w salonie w bezpiecznym miejscu pod monitoringiem

I przez ile dni nikt nie sprawdził w jakim jest stanie?  

To naprawdę tak wiele otworzyć przesyłkę wartą kilka tysięcy przy kurierze? 

I dalej nie odpisaliście na pytanie.

Jeśli uszkodzony wzmacniacz spali kolumny kto będzie za to odpowiadał? 

Ktoś w tamtym wątku pisał że zdarza wam się takie wysyłać i pisaliście w mailu do niego żeby mimo wszystko użytkować go. 

• Moderatorzy
20 godzin temu, Kw202 napisał:

@S4Homei jeszcze straszył sądem?

Panowie,

Nikt z nas (prócz stron), nie może wiedzieć jak było naprawdę.

Dlatego dalsze wpisy tego typu będą uznane za trolling! (co za tym idzie, będzie odpowiednio "nagrodzone" 😞 )

Trzymajmy się tematyki wątku.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi