Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, micmus napisał:

eeeee tam ja kawy nie dostałem 😜

Bo w Poznaniu nie byłeś. 

W Krakowie cię patem zbiją.

6 godzin temu, Piopio napisał:

Jeśli to kolega na S. to nie robiłbym sobie wstydu powołując się na niego 😉

Ja tak samo.

6 godzin temu, micmus napisał:

Tak to ten - ja nie jestem tak obeznany z tutejszą społecznością 😉 

Nie znam nie wiem nie komentuje. Pamietam tylko, że ma suba z Bowersami. 

I nie ma kabli 😛

23 minuty temu, micmus napisał:

Nie wiem dlaczego, ale mi z sub’ami automatycznie kojarzą się dwie marki Velodyne i Rel. 

Ja jednak na Twoim miejscu kupiłbym Bowersa do kompletu. 

Ja rela lub velodyne nawet do bowersa:)

2 hours ago, Piotr Sonido said:

W Krakowie cię patem zbiją.

We Wrocławiu chcesz posłuchać i pogadać o sprzęcie to obsługa milczy i tylko przytakuje. Jak ktoś jest fanem prowadzenia monologu to świetne miejsce.

Wychodzi na to, że do Poznania trzeba jeździć a resztę oddziałów można zredukować :)

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Bo w Poznaniu nie byłeś. 

No ja właśnie z Poznania 😁

5 minut temu, ferszcik napisał:

We Wrocławiu chcesz posłuchać i pogadać o sprzęcie to obsługa milczy i tylko przytakuje. Jak ktoś jest fanem prowadzenia monologu to świetne miejsce.

Naprawdę taka tragedia ?

W Poznaniu byłem zarówno w Top jak i konkurencyjnych typu Audio Plaza, Koris itp. Wszędzie jest conajmniej przyzwoicie. Nigdy tez nie miałem problemu z wypożyczeniem na odsłuch.

Zreszta ja sam nie jestem lepszy. Czasem potrafię się wkurzyć i nie przyjąć zlecenia od moich potencjalnych klientów bo uważam, że złe wybory dokonują 😁 I wtedy jest kaplica - nie i koniec. 

Edytowane przez micmus
2 minutes ago, micmus said:

Naprawdę taka tragedia ?

Może miałem pecha i trafiłem na gorszy dzień pracowników. Byłem raz i mi wystarczy :)

Bo to musisz jak mój murarz. Prosty ale pozytywny i bardzo w porządku człowiek. 

Historia prawdziwa: Pan Stanisław budował bardzo dobrze, a w ostatnim czasie jak dawali kredyty każdemu budował bardzo duzo i bardzo duzo zarabiał. Stwierdził ze kupi sobie mowy samochod za gotówkę nie inaczej. Wziął papierowa torbę włożył tam 150 tys i pojechał do salonu samochodowego kupić auto. Pojechał zaraz po pracy bez przebierania się. Stał biedak z 30 min i nikt go bie chciał obsłużyć, a torba mu ciążyła w końcu gotówka trochę wazy. Wkurzył się i wyszedł. Udał się do salonu obok Renault. Tam go obsłużyli bez problemu i w krotce stał się właścicielem nowego Renault Koleos czerwonego. Przyjeżdżał czasem w sobotę nim właśnie dogladnac budowę. 
Gdy odebrał nowe Renault podjechał ponownie do pierwszego salonu. Ubrany był ładnie podszedł do niego sprzedawca z marszu. Poprosił z kierownikiem. Pokazał mu nowe Renault i zapytał czy u nich można również kupić nowy samochod za gotówkę. Po czym opisał sytuacje i wyszedł. Podobno zwolnili 2 pracowników co w ten dzień byli w salonie 😁

Kiedyś jak będzie mi się chciało opisać opisze druga część historii co zrobił jak w nowym właśnie Renault popsuł mu się silnik nie z jego winy Haha Jeszcze większy hit !

Nie zadzieraj z murarzem !

P.S. Mój kierownik budowy stwierdził, że on jeszcze nie widział tak wymurowanych ścian i wykonanego stanu surowego. 

Edytowane przez micmus
Gość Kw202

(Konto usunięte)
W dniu 16.02.2023 o 11:14, S4Home napisał:

Prawo przewozowe wskazuje że jeśli paczka została uszkodzona w transporcie to mamy prawo rościć się o odszkodowanie, ponieważ zostało opłacone ubezpieczenie przesyłki. W momencie kiedy nasz przełożony dowiedział się iż klient powiadomił nas że problem był już u niego wycofaliśmy wniosek o reklamacje ponieważ była bezpodstawna.

Skoro klient zgłosił problem już u siebie to jakim prawem zablokowaliście jego pieniądze? 

I dlaczego trwało to tak długo? 

Dajcie spokój to już nic nie zmieni. 

Bądźcie jak Stanisław, miejcie worki pieniędzy i olejcie złą obsługę 😉

Zresztą weekend już mamy ! 🙂

spacer.png

Edytowane przez micmus

@micmus Czy testowałeś różne ustawienia kolumn? Na wprost i do środka? 

Czy obecne ustawienie ma jakiś konkretny kąt czy po prostu oś membran centralnie na miejsce odsłuchowe?

Pewnie, że testowałem na wszystkie sposoby. 

Z moich obserwacji czym szerzej rozstawione kolumny i czym mocniej skręcone do środka tym lepsze efekty przestrzenne i stereofonii bez negatywnych skutków.  Obecnie mam je mocno skręcone także linia przecięcia jest przed moja twarzą. 

Reszta danych:

- odstęp między kolumnami 2,8 metra 

- odstęp od lini kolumn do miejsca odsłuchowego 3,5 metra 

- od tylu ściany do przodu kolumny 90 cm

- od bocznej ściany 1 metr  

Tak jest bardzo dobrze. 
W poprzednim domu nie miałem takich warunków na rozstawienie i bylo około 1,5 metra między kolumnami - pod każdym wzgledem traci na tym przestrzeń i stereofonia z moich obserwacji. 

Dlatego musiałem wybudowac dom 😁

W dniu 1.03.2023 o 20:06, micmus napisał:

Ale słowa dotrzymam i naprawdę kupię Luxmana  lub podobną półkę u Michała z Topa, ale kawa będzie musiała być. To nie są zarty to poważne negocjacje. 

Będzie kawa, tylko trzeba wpaść na Woźną w Poznaniu. Czasem jest ruch i wystarczy zapytać jeśli sami nie zaproponujemy. Na pewno nie odmówię ;) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 2.03.2023 o 21:09, ferszcik napisał:

Wychodzi na to, że do Poznania trzeba jeździć a resztę oddziałów można zredukować 🙂

To nie pierwsza taka opinia. Ale ja się zastanawiam jak to jest możliwe. 

Taki dystrybutor i tacy marni sprzedawcy 

Chyba że osoby zaznajomione z tematem się tak traktuje a jak jesteś zielony to cię chętnie i miło wydoją. 

Nie wiem. Ale i wygląd i oferta zasługuje na sprzedawców premium.

W dniu 2.03.2023 o 21:10, micmus napisał:

No ja właśnie z Poznania 😁

Naprawdę taka tragedia ?

W Poznaniu byłem zarówno w Top jak i konkurencyjnych typu Audio Plaza, Koris itp. Wszędzie jest conajmniej przyzwoicie. Nigdy tez nie miałem problemu z wypożyczeniem na odsłuch.

Zreszta ja sam nie jestem lepszy. Czasem potrafię się wkurzyć i nie przyjąć zlecenia od moich potencjalnych klientów bo uważam, że złe wybory dokonują 😁 I wtedy jest kaplica - nie i koniec. 

A no to byłeś dobrze obsłużony. Tak w innych jest dramat 

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wychodzi na to, że do Poznania trzeba jeździć a resztę oddziałów można zredukować

zapraszamy serdecznie do salonu przy ul. Woźnej w Poznaniu 😉

image.thumb.png.3d230ff997e75a51e5f01614fa9ec562.png

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

12 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

zapraszamy serdecznie do salonu przy ul. Woźnej w Poznaniu 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poznań odwiedzam tylko jak jadę nad morze:)

Jestem z drugiego końca Polski. 

Ale myślę że będziemy mieli ze sobą jeszcze okazję współpracy 🙂

pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

A Ty Piotr nadal w branży Audio czy całkowicie poszedłeś w innym kierunku ? Dobrze kojarze, że Ty wczesniej byłeś w S4home ?

Edytowane przez micmus
W dniu 3.03.2023 o 11:16, micmus napisał:

Z moich obserwacji czym szerzej rozstawione kolumny i czym mocniej skręcone do środka tym lepsze efekty przestrzenne i stereofonii bez negatywnych skutków.  Obecnie mam je mocno skręcone także linia przecięcia jest przed moja twarzą. 

A próbowałeś pochylić je odrobinę do tyłu, dając pod przednie stopki podkładki 0,5-1 cm?

4 godziny temu, micmus napisał:

A Ty Piotr nadal w branży Audio czy całkowicie poszedłeś w innym kierunku ? Dobrze kojarze, że Ty wczesniej byłeś w S4home ?

Takim ja zakładałem S4home z kolegą. Na początku było nas tylko dwóch.

Nie teraz już poza branża. Co prawda nadal mnie ciągnie do niej. Ale staram się znaleźć inne hobby. I zainteresowałem się jak za młodu akwarystyka. 🙂

Piotr to rybki mają dobrze - zawsze przy muzyczce 😉

1 godzinę temu, burz napisał:

A próbowałeś pochylić je odrobinę do tyłu, dając pod przednie stopki podkładki 0,5-1 cm?

Nie, ale szczerze mówiąc nie zamierzam. Moje poczucie estetyki tego nie zniesie 😁 Wybaczcie. 

Co innego jakbym miał Audio Physic, ale tam jest to przewidziane konstrukcyjnie. 

Ja mimo ze uwielbiam tematykę Audio i jest to moje hobby mam takie dość twardo stąpające podejście. Audio ma być dla mnie nie odwrotnie. Nie będę przez Audio burzył sobie zycia i mojej wygody w domu. W poprzednim domu nie mogłem przeżyć braku możliwości stad się „wściekłem” po swojemu i uczyniłem jak uczyniłem. 

Mam tez osobne pomieszczenie, w zamyśle pod pokój odsluchowy, ale jednak nie chce iść w tym kierunku - tam będzie siłownia 😁.

Chce mieć możliwość wygodnego słuchania muzyki na codzień tu gdzie żyje i jestem najczęściej czy po prostu salon w domu. 

Edytowane przez micmus
12 minut temu, micmus napisał:

Moje poczucie estetyki tego nie zniesie

Krążek o grubości 5 mm nie zaburzy estetyki, bo pochylenie będzie nieznaczne - ale może mieć wpływ na dźwięk.
Ja bym na twoim miejscu jednak spróbował, przecież nie będziesz ich spawał na stałe 😉
W marketach budowlanych w dziale hydraulicznym są takie gumowe podkładki (np. uszczelka pod grzybek 1") za grosze...

28 minut temu, burz napisał:

Krążek o grubości 5 mm nie zaburzy estetyki, bo pochylenie będzie nieznaczne - ale może mieć wpływ na dźwięk.
Ja bym na twoim miejscu jednak spróbował, przecież nie będziesz ich spawał na stałe 😉
W marketach budowlanych w dziale hydraulicznym są takie gumowe podkładki (np. uszczelka pod grzybek 1") za grosze...

Dzięki za podpowiedź - wole jednak nie sprawdzać bo czasem jeszcze lepiej zagra 😉

Siedząc w jadalni widzę po skosie kolumny + dużo innych pionowych elementów architektonicznych w tym filary tarasu, wnęke okienną. Wszystkie pionowe widoczne kręski idealnie mi się przecinają (zapytaj Pana Stanisława dlaczego było trzeba rozbierać postawiony już szalunek na wylanie filarów.... załatwiałem to z flaszką Whisky w ręku) wówczas bedzie mnie w oczy kłuło pochylenie kolumn, że nie idzie kreska w kreskę. Dodatkowo górne blaty co najgorsze nie bedą w poziomie bedzie to widać.  Ostrzegałem .... wariat wariat i psychopata 😁

Ale za to powstaje taki duży regał na książki na przeciwległej ściani niż audio. W założeniu będzie korzystniej akustycznie. Do końca marca powinien wisieć, zapełnimy książkami i zobaczymy.

Oficjalnie to ta biblioteczka pod Żony ksiązki ... akurat 😁

Ukryta Zawartość

2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

Teraz wszystko jasne heh

Zobaczymy jakie przyniesie zmiany z akustyka. Ale poczyniłem już pewne eksperymenty  (nie chodzi tylko o tą biblioteczkę) i widzę, że opanuje to w stopniu zadowalającym. 

Potrafiłby mi ktoś z praktyki odpowiedzieć na pytanie:

- czy strumieniowej (uwzgledniajac, że  za każdym razem korzystamy z tego samego zewnetrznego Dac’a) ma jakiś znaczący wpływ na brzmienie ?

Ja póki co korzystam cały czas z Pro Link 1 podpięty optykiem pod Nad C368.

Czy po zmianie na Bluos dedykowany do tego Nada zauważę poprawę brzmienia ?

Edytowane przez micmus

Można powiesić nawet dwie takie biblioteczki i zapełnić płytami granitowymi. 

Uwierz mi 😉

Ale zdaje sobie sprawę z ogromnego ciężaru papieru w postaci takiej ilości książek. 

W projektach często mamy szafki kuchenne głębokie na 60 cm z blatami granitowymi, które również maja wisieć. Tam jest dużo gorzej bo pojawiają się już znaczne siły na wyrywanie. Tu praktycznie tylko na ścinanie. 

Przyznaje jednak, że odpowiedzialność duża. 

P.S. Stojąca nie przejdzie. Komoda wisi wiec to tez musi wisieć 😁

Edytowane przez micmus
24 minuty temu, EmilioE napisał:

Powinna stać na podłodze.

Stojąca nie przejdzie. Komoda wisi wiec to tez musi wisieć 😁

edit. coś się zdublowało przypadkowo. 

Edytowane przez micmus
2 godziny temu, micmus napisał:

Czy po zmianie na Bluos dedykowany do tego Nada zauważę poprawę brzmienia ?

Moim zdaniem tak. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi