Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nic ale to absolutnie nic się nie stanie jeśli ich nie zrealizuje 🙂

To ile on kosztuje, że to tylko marzenie? Marzenia czasami się materializują, a więc głowa do góry Piotrze.

39 minut temu, J4Z napisał:

Jaki on, jak mowa o kolumnach? 

Tak jest głowa do góry i czytać o czym się pisze. xD

Che, che faktycznie to o kolumnach. Dobrze, że rewizor czuwa 😀

Nie ma wyjścia to gram na jednym C368. Człowiek przyzwyczaja się do lepszego - ale masakra teraz 😁

Dźwięk płaski, suchy, bas słabo kontrolowany.

spacer.png

Edytowane przez micmus

Nareszcie doczekaliśmy się rzetelnej, bo nie opłaconej recenzji B&W 702 S3 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Haha bo one ze zle dobrana elektronika grają fatalnie - sucho i natarczywie. 

Stad później stereotypowe opinie ze Bowers jest analityczny i nie muzykalny. A to nie jest prawda 😉 Pewnie, że to nie dźwięk Proac jeśli chodzi o ciepłotę, ale Bowersy mają swoich fanów. Ja np. nie dogaduje się z dźwiękiem Proac. 

56 minut temu, micmus napisał:

Nie ma wyjścia to gram na jednym C368. Człowiek przyzwyczaja się do lepszego - ale masakra teraz 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wreszcie ktoś prawdę napisał jak te Nady grają, a tak je wychwalają.😉

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Wreszcie ktoś prawdę napisał jak te Nady grają, a tak je wychwalają.

Czyli ci, ktorzy krytykuja, pisza prawde, a ci co zachwalaja, pisza nieprawde?

Kazdy, kto ma zdanie zgodne z moim, pisze prawde, a kto ma inne, pisze nieprawde. Czyli to ja decyduje, co jest prawda!

Co za bzdurna logika
Nareszcie doczekaliśmy się rzetelnej, bo nie opłaconej recenzji B&W 702 S3  

A gdyby tego NADa ocenil pozytywnie, czy to tez byla by rzetelna ocena (przeciez tez nie oplacona).

To jest choroba tego forum, kazda pozytywna ocena wiaze sie automatycznie z insynuacjami przeplaconej reklamy
9 minut temu, J4Z napisał:

lol, przecież audioburak żartował... 

@dedal75 kiedy wpadasz na telelelefunkenen?

Od piątku na baletach jestem . Wracam wieczorem 

W tygodniu może 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Też dałem😉 na końcu zdania, ale czułem że zaraz wywołam lekką wojnę.

Co do Arcama SA30 nadal uważam , że to bardzo dobry klocek, szczególnie jako all in one, a dla tych którzy mogą Dirackiem poprawić niedociągnięcia akustyki swojego pomieszczenia, to wręcz świetny sprzęcior.

Ale jeśli chodzi o jego możliwości soniczne wyłącznie jako wzmacniacz to w stosunku do Qudrala ,który go zastąpił jest sporo w tyle.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Eeeee to nie gra - no trochę gra, ale niedosyt straszny. 

Wiem ! Kliknę Unisona w innym sklepie (znalazłem za 8), kiedyś dostanę zwrot za uszkodzonego, kiedyś sprzedam Nada i kiedyś odzyskam pieniądze 😁 Ale będzie grać już 🙂

46 minut temu, dedal75 napisał:

Pamiętam jak się Arcama sa30 zachwalalo ale już teraz nie jest super😂

Bo to jest tak masz wzmak za 3 tys i zmieniasz na taki za 6 i jej wow (bo jest). A później kupujesz kolejny, ale za 12 i ten pierwszy Wow już jest low 😁

A skoro słuchałem masę innych i wybrałem właśnie Unisona to myślicie, że napisze, że jest słaby 😉 Chyba, że wyjdzie, że jednak mi na dłuższą metę nie pasuje i będę żałował wyboru - tak też czasem się zdarza. 

Bo dla mnie taki Copland CSA 100/150 i Unison to wybitne połączenie z Bowersami. A że Unisony rozdają za pół darmo to wybór oczywisty heh

Edytowane przez micmus

Dlatego ja nie zachwalam , mam i tyle 😋 

Przynajmniej nie muszę się tłumaczyć jak zmieniam .

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

A ja sobie robię co mi się podoba i co w danym momencie czuje, moje pieniądze moje wybory 🤣 Ale kultura musi być - nie lubię nagonki na forum. 

Edytowane przez micmus
3 godziny temu, treinerek napisał:

Wreszcie ktoś prawdę napisał jak te Nady grają, a tak je wychwalają.😉

NAD NADowi nierówny 😉 Wyższe NADy grają bardzo dobrze. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Bo w swoich pułapach cenowych to bardzo dobre wzmacniacze. Np. ja byłem zdziwiony jak dobrze grał duet Nad C658 + C298. Ogromne możliwości prądowe, rozdzielczość, kontrola i całkiem muzykalne połączenie. 

Słuchałem w TOP-Hifi dokładnie tego zestawu NADa z Bowersami 703S3 i to była totalna porażka. Tępy, suchy dźwięk, bez blasku, barwy, zachowawczy bas i ucięta góra. Naprawdę nie mogłem uwierzyć, że to mogło tak fatalnie grać - brzmiało jakby coś było popsute.

Potem zamiast NADa podłączony został Copland CSA-150 z BS Node i po raz drugi nie mogłem uwierzyć co się dzieje - tak dobrze grających Bowersów nigdy wcześniej nie słyszałem, zmiana była kosmiczna.

Wierzę, że i z Unisonem będzie pięknie - trzymam kciuki, żeby tym razem wzmiacniacz dotarł w pełni sprawny.

Edytowane przez memphissto

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

10 minut temu, memphissto napisał:

Potem zamiast NADa podłączony został Copland CSA-150 z BS Node i po raz drugi nie mogłem uwierzyć co się dzieje - tak dobrze grających Bowersów nigdy wcześniej nie słyszałem, zmiana była kosmiczna.

I to połączenie mnie kupiło totalnie - w pełni się zgadzam. Po tym połączeniu już z niczym innym nie chciałem słuchać Bowersow 🙂

Z tym Nadem nie było tak źle, ale ja może nauczony do połączenia Nad + Bowersy. 

W pełni się jednak zgadzam, że nikt nie jest świadom jak mogą zagrać Bowersy jak nie posłucha ich z lampą 🙂

Nastała ta chwila - no prawie. 

Jutro przyjeżdża nowy Unison Due… oby w jednym kawałku 🙂 Jestem mega ciekawy jak to u mnie na miejscu zagra. 

W dniu 27.07.2024 o 10:49, MarkM napisał:

To ile on kosztuje, że to tylko marzenie? Marzenia czasami się materializują, a więc głowa do góry Piotrze.

No to są paczki z przedziału 60-100 000.

Szczerze powiedziawszy jeżeli miałbym taką kwotę to mocno bym się zastanowił czy wydawać ją na audio. 

Na same kolumny. Gdzie reszta 

W dniu 28.07.2024 o 09:56, micmus napisał:

Ukryta Zawartość

Ale kiedy mówiłem tak o połączeniu bowersa z nowymi nadami to bardzo broniłeś jednak tego połączenia.

A teraz z biegiem czasu jestem w stanie się założyć że użyłem dokładnie takich słów 🙂

11 godzin temu, micmus napisał:

Nastała ta chwila - no prawie. 

Jutro przyjeżdża nowy Unison Due… oby w jednym kawałku 🙂 Jestem mega ciekawy jak to u mnie na miejscu zagra. 

A czyli finalnie go wymienili jednak, naprawili czy kupiłeś z innego źródła?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi