Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

To już trzeba rozmawiać z naszym marketingiem 😉

A co, nie macie z nimi kontaktu? xD

.

21 minut temu, J4Z napisał:

A co, nie macie z nimi kontaktu? xD

Kontakt mamy, ale to już nie nasza działka 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

A mówiłem o tym wielokrotnie. 

Że w pewnym momencie wchodzimy w audio po to aby przypodobać się innym. 

A to tego nie rozumiem. I kontekstu i czynów ludzi jeśli tak jest 😂

14 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

To już trzeba rozmawiać z naszym marketingiem 😉
A nóż szukają ludzi 😜

Do pracy to pewnie nie.

Ale taki zdalnie doceniony. 

9 godzin temu, micmus napisał:

A to tego nie rozumiem. I kontekstu i czynów ludzi jeśli tak jest 😂

Obracasz się w pewnych kręgach. Żeby nie odstawać i robić biznesy musisz inwestować w pewne dziwne rzeczy.

Nie mówię o tobie ale miałem znajomego którego znajomy tak miał. 

Zapraszali się wzajemnie jakieś biznesy razem robili a tamci wszyscy jakieś sprzętu mieli więc ten też kupował chodź generalnie wcale nie potrzebował. Taka inwestycja.

Kompletnie nie rozumiem tej fascynacji dywanami w świecie audio, ile można.
[mention=38461]micmus[/mention] wielokrotnie pisał, że nie zamierza go umieszczać i całkowicie to rozumiem. Bez tego da się żyć a ciągłe wypisywanie o dywanach i kwiatkach niewiele ma wspólnego z jakąkolwiek adaptacją.
Z resztą nie po to wybrał Bowersy, żeby sobie teraz wysokie zredukować dywanem

Dywan mozna optycznie lubiec albo nie lubiec, ale na pewno ma cos wspolnego z adaptacja.

De facto jest jednym z nalbardziej praktycznych i efektywnych elementow. Pokrywa olbrzymia powierzchnie, ma takze funkcje uzytkowa i nie masakruje optyki pomieszczenia (nie jest rozpoznawany jako dodatkowy element „akustyczny“)
29 minut temu, xajas napisał:

nie masakruje optyki pomieszczenia

Nie potwierdzam 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Do pracy to pewnie nie.

Ale taki zdalnie doceniony. 

Obracasz się w pewnych kręgach. Żeby nie odstawać i robić biznesy musisz inwestować w pewne dziwne rzeczy.

Nie mówię o tobie ale miałem znajomego którego znajomy tak miał. 

Zapraszali się wzajemnie jakieś biznesy razem robili a tamci wszyscy jakieś sprzętu mieli więc ten też kupował chodź generalnie wcale nie potrzebował. Taka inwestycja.

Aaaa czyli korporacyjni krawaciarze - dużo mówią dużo pokazują (podobno na face - nie mam to nie sprawdzę) mało mogą 😏

U mnie była trochę inna sytuacja. Pan okazał się muzykiem (nie wiedziałem tego) włączyłem mu ulubiony album i po sprawie było 🙂

Nie był to jednak żaden audiofil. 

Edytowane przez micmus

Znaczy ja nie oceniam. Jak chcesz się przypodobać bo się obracasz i robisz w pewnym kręgach interesy to..... No nie wiem ja takiego problemu nie mam. 

Z natury jestem zbyt zbuntowany i złośliwy żeby tak robić 😏 A to czym się zajmuje zawodowo to moja pasja czyli nie pracuje nigdy 🙂

Nie jest tajemnicą. 

Kojarzysz zapach świeżo ściętego drewna luz żywicy ? To ja to czuję codziennie. Z wykształcenia jestem informatykiem i technologiem drewna. Połączyłem jedno i drugie o to moja praca 😉 

I naprawdę na moją drewnianą podłogę mam położyć dywan … zrozumcie. Ta podłogą to moje życie.
Podłoga to oczywiście lite deski dębowe olejowane - nie żaden lakier czy inny plastik fantastik 😁

Edytowane przez micmus
30 minut temu, micmus napisał:

I naprawdę na moją drewnianą podłogę mam położyć dywan … zrozumcie. Ta podłogą to moje życie.
Podłoga to oczywiście lite deski dębowe olejowane - nie żaden lakier czy inny plastik fantastik 😁

Ja to rozumiem.

Ale wtedy nie rozumiem, po co ten margines z tych kafelek dookola? 

Moim zdaniem zupelnie zbedne w porownaniu z tym ladnym drewnem

I bez porownania z "kulturalnym dywanikiem" 🙂

Edytowane przez xajas

To nawiązanie do reszty podłogi w całym domu. Dodatkowo przy wyjściu na taras drewniana podłoga się nie sprawdza i ten „margines” jest pociągnięty pod każde okno tarasowe (każde otwierane) tam gdzie nieotwierane fixy drewno dochodzi pod same okna.  

A drewno w całym domu jest najważniejszym akcentem. 

Jak zrobiłem projekt domu i był na to plan to się go trzymam i nie zmieniam - po to były jakieś założenia wizualne i praktyczne.  Także mam szarość, czerń i drewno dębowe + ogrom dziennego światła  … i Bowersy heh.  

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez micmus

Wszystko ładnie, ale w takim pomieszczeniu nie uzyskasz dobrego dźwięku... nigdy!

Akustyka jest zbyt żywa, a jak Ci koledzy radzą chociaż mały dywan, to Ty o estetyce... Idź na forum wnętrzarskie, bo tu tylko głowę zawracasz. Nie chcesz korzystać z rad, to nie korzystaj i olejuj drewienka. A kolumny B&W (skądinąd porządne) w takim pomieszczeniu to już jest zabójstwo uszu.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Najlepszego z możliwych nie uzyskam ale skąd wiesz, że nie uzyskam dobrego ?. A co jeśli moje założenie będzie uzyskać jak najlepszy dźwięk z takich warunków jak mam ? 😉

A głowy na pewno nie chce Ci zawracać.  Olejowanie drewienek relaksuje mnie tak samo jak muzyka 🙂 A upartość mam w genach haha

Pozdrawiam 

Michał

Edytowane przez micmus
To nawiązanie do reszty podłogi w całym domu. Dodatkowo przy wyjściu na taras drewniana podłoga się nie sprawdza i ten „margines” jest pociągnięty pod każde okno tarasowe (każde otwierane) tam gdzie nieotwierane fixy drewno dochodzi pod same okna.  

Eeee tam, tez mialem takie „nawiazania“. Ale z czasem stwierdzilem ze parkiet jest nie do pobicia i wywalilem wszystkie „nawiazania“. Wszystkie! Nawet w kuchni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4896.thumb.jpg.f1ecddcc15af3093cce3afb5eb4c1993.jpg

I to bylo najgenialniejsze, co moglem dla optyki zrobic.
I wbrew pozorom wcale nie jest takie delikatne i wrazliwe.
Tez dab, tylko olejony i od lat mimo intensywnego uzywania nic sie nie dzieje.

Nawet mimo ciaglej bieganiny ogrod-pokoj nic sie nie dzieje.

IMG_4898.thumb.jpg.669515ad9c5902710e8fc1e7d9cfeb65.jpg

A nawet jesli, parkiet to nie „oltarzyk“. Nawet zuzyty wyglada 100 razy lepiej niz nieskazitelne kafelki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ekspres super ! 🤭

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Bardzo ładna Jodełka 👌

A gdzie dywany 😁Drewno zawsze ponadczasowe. Masz tam podłogówkę ?

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, EmilioE napisał:

Wszystko ładnie, ale w takim pomieszczeniu nie uzyskasz dobrego dźwięku... nigdy!

Akustyka jest zbyt żywa, a jak Ci koledzy radzą chociaż mały dywan, to Ty o estetyce... Idź na forum wnętrzarskie, bo tu tylko głowę zawracasz. Nie chcesz korzystać z rad, to nie korzystaj i olejuj drewienka. A kolumny B&W (skądinąd porządne) w takim pomieszczeniu to już jest zabójstwo uszu.

A kim Ty jesteś żeby stąd wyganiać? Nie zapędziłeś się koleżko? Najważniejsze jest to, że użytkownikowi się podoba, a nie Twoje zdanie.  

Edytowane przez J4Z

.

Do profesjonalnej adaptacji u mnie baaardzo daleko, ale nie potwierdzam, że akustyka w salonie jest tak bardzo żywa jak tu wspominają. 

Ukryta Zawartość

IMG_8892.jpeg

IMG_8895.jpeg

IMG_8894.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

A gdzie dywany

Dywany tez sa. I tez przezyly bieganine do ogrodu

Ukryta Zawartość

Bez podlogowki.

Genialna ksiazka

IMG_4899.thumb.jpg.599013a5b7df87ecb751728b3c6c2a76.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie podlogowka na całości i te plytki pod oknami (przewodzenie ciepła) tu naprawdę robią robotę. 

Zdjęcia z etapu układania bez dywanów bardziej do mnie przemawiają haha Nawet Pan majster załapał się na fotkę 😉

Tak książkę świetnie napisana, z kolei film straszna porażka. Taka hollywoodzka opowiastka - ale pewnie taki był plan odnośnie filmu. 

11 godzin temu, micmus napisał:

Do profesjonalnej adaptacji u mnie baaardzo daleko, ale nie potwierdzam, że akustyka w salonie jest tak bardzo żywa jak tu wspominają. 

Ukryta Zawartość

IMG_8892.jpeg

IMG_8895.jpeg

IMG_8894.jpeg

Weźmy też pod uwagę że większość osób słucha w pomieszczeniu gdzie ma panele a nie drewno to tam dywan bardziej jej potrzebny. Sam jak zmieniłem podłogi z paneli na drewno dźwięk się bardzo mocno zmienił. Świetna aranżacja i najważniejsze że użytkownik zadowolony. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No powiem Ci, że te kolumny bardzo ładnie się prezentują. Nie tylko z wyglądu są ciekawe, ale podobno też z charakterystyki. Słuchałem kiedyś 703s2 i bass był bardzo przyjemny.

Dzięki. Bas był mały (za mały) z Nadem, a jest potężny z Unisonem. Ale zgadza się potencjał mają ogromny zapewne nadal u mnie nie wykorzystany 😉 Ale dla mnie i tak najbardziej charakterystyczna jest średnica i ogólna czystość brzmienia i przejrzystość. To jest krótka piłka albo to lubisz albo nienawidzisz. 

Miałem poprzednią wersje S2 słuchałem również 702S2 i były mniej kulturalne także przeskok duży. 

Edytowane przez micmus

Bo B&W lubią wydajne wzmacniacze z miękkim i rozciągniętym basem 😉

Z resztą miałeś też Coplanda 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Bo B&W lubią wydajne wzmacniacze z miękkim i rozciągniętym basem 😉

Z resztą miałeś też Coplanda 😉

Top czy posiadacie już u siebie nowego Noda 2024 ? Chyba dodali tam korekcję akustyki Direct Live stąd wpadł mi pomysł zmiany mojego N130. Czy poza nowym Nodem mam jeszcze dodatkowy koszt żeby skorzystać z korekcji - mikrofon, oprogramowanie ??

9 minut temu, micmus napisał:

Top czy posiadacie już u siebie nowego Noda 2024 ? Chyba dodali tam korekcję akustyki Direct Live stąd wpadł mi pomysł zmiany mojego N130. Czy poza nowym Nodem mam jeszcze dodatkowy koszt żeby skorzystać z korekcji - mikrofon, oprogramowanie ??

jeszcze nie ma. Ma być we wrześniu, jednak konkretnej daty na chwilę obecną brak.

Czekamy 😉

P.S.

Node Icon przewidziany na październik

www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi