Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

Ja słucham z Qobuza i nie jest ostro z tym, że strumieniuję go z Roona co podobno jest najlepszym wyjściem dla każdego streamera.

@Ronaldo9 - u kolegi graliście z Roona czy z ich własnych aplikacji?

59 minutes ago, trueman said:

Faktycznie sprawdź czy jest dobrze podlaczony bo u mnie nigdy nie było problemu. 

Tutaj może być wina qobuza bo np. Tidal brzmi na nim zdecydowanie łagodniej. Nie jest to jakaś wielka różnica ale jednak jest. 

Wszystko  było dobrze  podłączone i  w końcu odpalił. Nie mam jak porównywać tidal  bo jest jakiś problem, ale jak już naprawią  to co trzeba a ja się nie pozbędę do tego czasu M1T  to porównam. 

57 minutes ago, zn21 said:

Ja słucham z Qobuza i nie jest ostro z tym, że strumieniuję go z Roona co podobno jest najlepszym wyjściem dla każdego streamera.

@Ronaldo9 - u kolegi graliście z Roona czy z ich własnych aplikacji?

Bez roona.

1 minute ago, Ronaldo9 said:

Wszystko  było dobrze  podłączone i  w końcu odpalił. Nie mam jak porównywać tidal  bo jest jakiś problem, ale jak już naprawią  to co trzeba a ja się nie pozbędę do tego czasu M1T  to porównam. 

Bez roona.

Wiesz to też  chyba zależy od reszty sprzętu. Kumpel ma integre w klasie A ,moja integracja to ab.dac tez mamy inne .pogram kilka dni  i zadecyduje co dalej

Ale chyba faktycznie ROON na ustawieniach domyślnych podbija bas. W stosunku do dźwięku z aplikacji SA jest go tak jakby więcej. Może się to podobać bo stwarza złudzenie oddania większej przestrzeni w nagraniu. Ja wolę rzeźbę niż masę. Na pewno w pierwszej kolejności trzeba wyłączyć w Roon normalizację głośności  

śr., 10 maj 2023, 11:30 użytkownik Chorus Chuang <[email protected]> napisał:

Hi Piotr,

We just released a new firmware for M1 and M1T that support Tidal Connect. For your information.

Best regards,
Chorus Chuang

Thunder Data Co. Ltd.
E-Mail: [email protected], [email protected]
Web Site:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taką informację znalazłem dziś na skrzynce mailowej. Streamer jeszcze nie pokazuje możliwości pobrania aktualizacji ale to pewnie kwestia konieczności przeprowadzenia ostatnich testów przez producenta. Tak więc niedługo problem zostanie (miejmy nadzieję) ostatecznie rozwiązany. Przynajmniej z Tidalem bo Amazon okazał się jeszcze większym problemem. Wina (zdaje się) po stronie Amazona. 

Ukryta Zawartość

Pojawiła się aktualizacja. Działa Tidal Connect. Zobaczymy co będzie dalej. Ale jak na razie Roon jest bezkonkurencyjny. Nie wiem czy nie zostanę na stałe, choć tani nie jest.

Jeśli chodzi o kable, to sporo się zmieniło. Jako cyfrowy interkonekt gra Ricable Invictus. Dalej się wygrzewa, ale pokazuje potencjał, a ten jest ogromny. Niesamowita scena, detale, plany, holografia i potęga brzmienia. A głośnikowy - zamiast Magnusa wpadł Ricable Dedalus Elitę. Już wygrzany. Jest genialny. Po prostu gamę changer!

Edytowane przez Marcin Hebda
Teraz, piotrek7 napisał:

Gdzie? U mnie nie pokazuje możliwości pobrania

W aplikacji Vitos orbiter. Na samym dole chyba przy zakładce "About" jest pomarańczowa kropka. Informuje o możliwości pobrania aktualizacji. Poszło bezproblemowo.

Nie było a teraz jest. Działa. Tidal poprzez Tidal Connect jak na razie bez zastrzeżeń jeśli chodzi o jakość dźwięku. Ale Tidal Connect nie jest gapeless!!!!

Co trzeba zrobić żeby odpalić Spotify na M1T???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ronaldo9

A wiec tak

Mam roona, mam tidal connect i wniosek mój jest taki że wolę jednak tidala natywnego. Connect nie pasuje mi, mam wrażenie że bass jest podbity, średnie i wysokie mniej wyraźne, mniej perliste. Brak im blasku. Roon jest fajny ale nie chce ciągle włączać kompa i płacić za roona. Nie chce też inwestować w lepszego kompa, choc ten którego mam jest ok bo jest fanless. Czekam na natywnego tidal, a do tego czasu roon. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Jakie 2 tysiaki.

Za tysiaka już kupi dobry sprzęt. Spokojnie można wydać resztę na obudowę fanless jak jest taka potrzeba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Mikelas76 napisał:

A wiec tak

Mam roona, mam tidal connect i wniosek mój jest taki że wolę jednak tidala natywnego. Connect nie pasuje mi, mam wrażenie że bass jest podbity, średnie i wysokie mniej wyraźne, mniej perliste. Brak im blasku. Roon jest fajny ale nie chce ciągle włączać kompa i płacić za roona. Nie chce też inwestować w lepszego kompa, choc ten którego mam jest ok bo jest fanless. Czekam na natywnego tidal, a do tego czasu roon. 

Mam podobne odczucia. Tidal Connect jest zamulony. Jakby na głośnikach był kocyk. Te same utwory grane z Roona zyskują ogromnie. JEstem ciekawy jak będzie przez aplikację VitOs Orbiter. Jak na razie wszystko przemawia za Roonem i pewnie zostanie na stałe, ale jeszcze 43 dni darmowego dostępu.

Muszę jeszcze porównać z Apple Music, ale jestem dzisiaj tak padnięty, że zostawiam to na później. Ale tak czy inaczej - Tidal Connect szału nie robi. Tak czy inaczej plus dla firmy, bo naprawdę dba o użytkowników.

Ale w Tidal connect dostajecie to co daje natywnie Tidal. Komórka czy tablet staje się tylko pilotem a strumień danych idzie bezpośrednio z netu do urządzenia.
Chyba że mowa o porównaniu Tidal vs Roon no to inna bajka. Już ktoś opisywał skąd biorą się różnice

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hmm mój telefon  nie widzi M1T 

Musisz mieć i komórkę i urządzenie w tej samej lokalnej sieci . Jak nie widzi to reset M1T i zobaczy chyba że nadal coś w firmware jest nie ok

22 minutes ago, Marcin Wielgus said:

Ale w Tidal connect dostajecie to co daje natywnie Tidal. Komórka czy tablet staje się tylko pilotem a strumień danych idzie bezpośrednio z netu do urządzenia.
Chyba że mowa o porównaniu Tidal vs Roon no to inna bajka. Już ktoś opisywał skąd biorą się różnice

Musisz mieć i komórkę i urządzenie w tej samej lokalnej sieci . Jak nie widzi to reset M1T i zobaczy chyba że nadal coś w firmware jest nie ok

W sobotę  zaskoczył Spotify. Cały czas się zastanawiam czy zostawić  m1t czy go wystawić  na eBay i  kupic BS 2i.

Przynajmniej 3 osoby z tego forum zmieniły BS na M1 i wszystkie odebrały zmianę jako bardzo wyraźną poprawę. Ale może w tym przypadku zadziała prawo Kopernika ? 😁

21 minutes ago, piotrek7 said:

Przynajmniej 3 osoby z tego forum zmieniły BS na M1 i wszystkie odebrały zmianę jako bardzo wyraźną poprawę. Ale może w tym przypadku zadziała prawo Kopernika ? 😁

Jak nie  BS to używany  innous. Walczę na różne sposoby  żeby zatrzymać m1t ale   jego dźwięk mi nie leży  jest za ostry  ,kiedy slucham muzyki to po 15 min zaczynam  przyciszać  bo głowa zaczyna boleć. Wczoraj zamieniłem kabel coux na USB  i wydaje mi się że  jest troszkę lepiej ale w ciąż nie czuje się  komfortowo  słuchając muzyki.Zastanawiam się czy EBU coś zmieni?.być może to wina mojego dac w integrze, ale kiedy byłem u kolegi  to na jego  sprzęcie  m1t też był ostrzejszy od innousa   podpietego pod dac chorda.zmienialismy kable cyfrowe i analogowe przy dac i zawsze  wychodziło że  m1t jest ostrzejszy na górze. Z jego A klasowym luxman az takiej tragedii nie było jak u mnie ale oboje stwierdziliśmy że innous  jest łagodniejszy  i przyjemniejszy.

56 minut temu, Ronaldo9 napisał:

W sobotę  zaskoczył Spotify. Cały czas się zastanawiam czy zostawić  m1t czy go wystawić  na eBay i  kupic BS 2i.

Tylko nie BS2i, stary sprzęt. Teraz pojawił się nowy BS X. Może być wart grzechu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minutes ago, TomekB166 said:

Tylko nie BS2i, stary sprzęt. Teraz pojawił się nowy BS X. Może być wart grzechu.

Ukryta Zawartość

Tak wiem ze wychodzi model x,jednak wydaje mi się  że bede celował  w  innous mk3 mini  które można wyrwać za 700£ używany .

Ukryta Zawartość

10 minutes ago, piotrek7 said:

To zainwestuj w tego MOGAMI. Przekonasz się dlaczego 

Zastanawiam się nad kupnem kabla ebu tylko ze jak to połączenie nie złagodzi góry  i zdecyduje się  na sprzedaż m1t to co ja zrobię z tym kablem?.

TIDAL Connect jest OK.  Jest ciemniejszy niż wcześniej z Orbitra, ale przyjemnie bez przymulenia, może zbawienny dla pewnych systemów. Dla mnie zmiana na lepsze.

2 godziny temu, piotrek7 napisał:

A ja odnoszę wrażenie, że bardziej konturowo

Właśnie nie odnotowałem podbicia góry, ale w międzyczasie zmieniłem piec na lampowy to mogę mieć zaburzenie pamięci:) 

Nie chodzi o podbicie wysokich tonów a wyraźniejsze rysowanie konturów w całym paśmie . Ale bez przesady . Bez wykraczania poza komfort słuchania 

• Pokaż nowe odpowiedzi