Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor 4K po taniości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bl4ck napisał:

Sony chyba zdaje się dużo łatwiej kupić? 55 jest dużo gorszy od 65? u mnie temat projektora do sypialni na jakieś odosobnione projekcje na razie uśpiony 🙂 ale chyba będzie to kiedyś właśnie sony, dodatkowo podobno ciche.

@KotSylwester zdaje się też używa w sypialni i koloru ścian nie ma zamiaru robić pod norę do kina proszę potwierdź bo może coś podkręciłem, chyba trzeba to też brać pod uwagę przy zmianie;)

Tak jest biala. Uzywany tez jest w dzien. Moj obecny ma 2 tys lumenów ale daje rade.

4 godziny temu, max720 napisał:

Tani teraz , bo używany . Mówię tutaj o HW 55 , 65 .

Plazma Panasonic VG (?) będzie lepsza od podstawowego LCD 4K .

Tylko co ma plazma do projektora? 

13 minutes ago, KotSylwester said:

Tak jest biala. Uzywany tez jest w dzien. Moj obecny ma 2 tys lumenów ale daje rade.

No to w takim razie nie potrzebujesz mega kontrastu bo i tak go nie zobaczysz podczas dziennej projekcji. Z drugiej strony projektor ktory "daje rade" w dzien, musi zapewne nieźle dawac po oczach w nocy, nawet w trybie eko.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

8 minut temu, brewka87 napisał:

No to w takim razie nie potrzebujesz mega kontrastu bo i tak go nie zobaczysz podczas dziennej projekcji. Z drugiej strony projektor ktory "daje rade" w dzien, musi zapewne nieźle dawac po oczach w nocy, nawet w trybie eko.

Nie zauwazam zeny dawal po oczach.  Napisałem ze daje rade a nie ze jest ekstra. 

Ten JVC ze Szwecji za 1700zl- nie wiadomo o nic wiecej. Gość da napisal tylko ze lampa do wymiany. Zamiennik 850 a oryginal 2300 😉

Edytowane przez KotSylwester
Gość

(Konto usunięte)

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/jvc-dla-x30-full-hd-3d-projektor-beamer-3d-brillen-10m-hdmi-decke/1944142681-175-1970?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/super-high-end-beamer-jvc-x30-be-homecinema-projektor/2233165454-175-2318?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/jvc-dla-x500rwe-4k-eshift-3d-brillen-high-end-beamer-ovp/2251209615-175-6481?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/highend-3d-beamer-jvc-dla-x9-2-aktive-3d-brillen/2261974889-175-3436?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/jvc-dla-x35-projektor-beamer-mit-ovp/2265161675-175-3460?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/jvc-dla-x30w-highend-heimkino-beamer-gebraucht-/2273812438-175-2918?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/4k-uhd-beamer-jvc-d-ila-x-55-lampen-betrieb-850h/2279960913-172-8707?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/beamer-jvc-x75/2281906442-175-7129?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/full-hd-highend-beamer-jvc-dla-x30-schwarz-d-ila-3d/2284233400-175-2327?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/beamer-jvc-x-35/2287354201-175-9489?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

6 minutes ago, KotSylwester said:

Nie zauwazam zeny dawal po oczach.  Napisałem ze daje rade a nie ze jest ekstra.

No ale pisząc ze "daje rade" w dzien to chyba miałeś na mysli jasność. Jeśli projektor w niezaciemnionym (tak przypuszczam) pomieszczeniu daje dosc jasny obraz, to raczej pewnym jest ze w nocy musi być bardzo jasny. Projektory dedykowane do KD zazwyczaj nie mają duzych jadności. Te nowsze z HDR są jasniejsze. Jesli chcesz oglądac w dzien, to szukaj w modelach prezentacyjnych. Tam oczywiscie szału z jakoscią obrazu nie będzie ale za to jasnosc wysoka

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

28 minut temu, KotSylwester napisał:

Tylko co ma plazma do projektora? 

Dwie różne technologie , możliwości , jakość , głębia , czerń

Porównanie SRXD do LCD 

1 minute ago, max720 said:

Porównanie SRXD do LCD

Czyli Lcos w JVC ☺ kto nie widział, ten nie zrozumie 😉 

Gość

(Konto usunięte)
6 minutes ago, długi89 said:

U rodziców gdy był zainstalowany RS1000 w jasnym pomieszczeniu ( białe ściany, sufit ) to nie było praktycznie nic widać.

Dlatego nie ma jednego rozwiązania idealnego do kazdego pomieszczenia.

Autor tematu napisał:

43 minutes ago, KotSylwester said:

Czyli albo brunetki albo blondynki 😉

Polecałem JVC bo myslałem, ze to do wieczornych projekcji. W dzien X30 będzie zbyt ciemny.

Sypialnia jakoś tak kojarzy się ze spaniem, a spanie z nocą 😊

23 minuty temu, brewka87 napisał:

No też trochę bez sensu porównywać ceny polskie z cenami szwedzkimi. Jesli doliczysz przesyłkę ze Szwecji juz wcale nie będzie tak tanio a jechac (płynąć) po niego to juz niezła wyprawa. Takim sposobem szukając to mozna znaleźć tez duzo ofert z niemieckiego Ebaya.

To wcale nie jest bez sensu. Jak wielu forumowiczów kupuję setki rzeczy w europie jak i na świecie a płyty winylowe w zasadzie wyłącznie przez dicogs.com

Ostatnio była nawet tu na forum fajna akcja kupna projektora JVC z Wysp Brytyjskich.

Co do cen sprzętów audio-video to hifishark.com prawdę Ci powie.

Wracając do tego nieszczęsnego JVC X30 to powinienem dodać, że cena za 10 latka jest po prostu za wysoka i nie byłoby bicia piany.

Nie mam nic przeciwko sprzętom 10 letnim bądź starszym, wręcz przeciwnie. Sam posiadam kilka sprzętów z tzw. epoki.

Pozdro.

12 minutes ago, farti said:

płyty winylowe w zasadzie wyłącznie przez dicogs.com

Ok, tylko zakup projektora to trochę inny kaliber, podobnie jak wysyłka. W razie uszkodzenia paczki w transporcie o wiele większy problem w przypadku projektora. O ile ryzyko, ze Szwed czy Niemiec wysle uszkodzone urządzenie jest nieduze, to juz uszkodzenie sprzętu przez naszych kurierów juz bardzo duze prawdopodobienstwo, bo paczki często są wręcz rzucane podczas przeładunku.

Gość

(Konto usunięte)

Jeżeli kolega by się zdecydował na kupno z Niemiec mogę służyć pomocą z tym że nie wyłożę kasy bo nie mam. Przywieść do Polski też przywiozę akurat 16/17 grudnia będę jechał na urlop świąteczny. 

No i taka forma zakupu jest bezpieczniejsza 👍 Kolega @kivlov tak kupił swojego JVC z Irlandii..

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, brewka87 napisał:

No i taka forma zakupu jest bezpieczniejsza 👍 Kolega @kivlov tak kupił swojego JVC z Irlandii..

Gdybym wtedy także dysponował gotówka to miałby go szybciej, ale tydzień wcześniej zapłaciłem za całe nagłośnienie do swojej salki… 

Dwum użytkownikom tego forum już w taki sposób pomogłem. Ale zrobione to było poprzez Allegro bo jak twierdzili mieli w taki sposób gwarancje… Raz przywoziłem nówkę Klipsch R-115SW za 480€ i raz Procesor Yamaha CX5100 za 800€ 

3 minutes ago, max720 said:

Tak , aby kurier widział z  czym ma do  czynienia 

Tylko, ze to przechodzi przez wiele rąk.. wystarczy jedna nieodpowiedzialna osoba po drodze, zeby do odbiorcy dotarł złom. Co więcej paczka nie zawsze nosi slady uszkodzenia. Jak karton upadnie na płasko, a nie na róg to moze nawet się nie wgniesc, a urządzenie będzie już zdewastowane.

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, max720 napisał:

Jak wysyłam elektronikę , nie owijam czarną folią. Tylko taśma na zamknięciu.

Tak , aby kurier widział z  czym ma do  czynienia 

Ja przywożę jeżeli coś sprzedaje za ponad 6 tys zł, a jeżeli poniżej tej ceny to pakuje to pancernie, @RAF77 może potwierdzić przy Heco GT302 również jeden z użytkowników już nie obecny na tym forum… 

7 minut temu, brewka87 napisał:

Tylko, ze to przechodzi przez wiele rąk.. wystarczy jedna nieodpowiedzialna osoba po drodze, zeby do odbiorcy dotarł złom. Co więcej paczka nie zawsze nosi slady uszkodzenia. Jak karton upadnie na płasko, a nie na róg to moze nawet się nie wgniesc, a urządzenie będzie już zdewastowane.

Takie rzeczy tylko w Polsce🤦‍♂️😞

Oba moje projektory kupowałem wysyłkowo. To samo kolumny surround i poprzednie fronty. Nigdy nic się nie stało, więc trochę panikujecie z tymi przesyłkami. Podejście firm kurierskich już trochę się zmienia 😉 

Edytowane przez qbakos

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Co innego gdy się kupuje nowy sprzęt z jakiegoś mediaexpert, a co innego od osoby prywatnej. Mam na mysli sytuację w ktorej jednak paczka zostanie uszkodzona. Ja mam niemiłe doswiadczenia z wysyłkami dlatego po wartosciowe przedmioty wolę pojechać osobiście (zazwyczaj kupuje uzywany sprzęt). Odbior osobisty ze sprawdzeniem na miejscu to najlepsza opcja, chociaz wiadomo, ze na szybko przy odbiorze wszystkiego sprawdzic się nie da. Jednak jesli przy zakupie sprzęt się włącza i działa - mam pewność, ze dojedzie do domu w stanie niepogorszonym.

Dodam jeszcze, ze sprzęt zapakowany fabrycznie w oryginalne styropiany itp jest duzo bezpieczniejszy niz sprzęt pakowany w przypadkowe pudełko wypełnione scinkami gazet..

To model z 2011 roku, w dodatku o słabych parametrach. Uwazaj na tęcze 😉 tak z ciekawości ile za niego zapłaciłeś? Rozumiem, ze skoro taki wybór to chociaz nowy?

Wcześniej 4,5 roku wisiał tam HD131X. Wczoraj zamontowałem HD33. Jest cichszy, ostrzejszy obraz, lepsze kolory. Chociaż poprzedni mi pasował ten jest zauważalnie lepszy. Obraz z niego jest jednak 5cm węższy od poprzedniego ale to detal. Zapłaciłem szalone 800zł 😄 Stwierdziłem że skoro nie warto kupować 4k za 4k zł to kupię tanie HD skoro mówicie że tanie 4k nie mają sensu. 

Gość

(Konto usunięte)

Szkoda czasu poświęconego na szukanie ofert, pomoc itd. 

Z mojej strony już nikt nie otrzyma pomocy w sprawie kupna czegokolwiek z Niemiec lub w naszym biednym kraju. 

🤬🤬🤬

• Pokaż nowe odpowiedzi