Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  518 członków

Marantz Klub
IGNORED

Połączenie kablem: USB A laptop - USB B w odtwarzaczu SA - 14S1

Rekomendowane odpowiedzi

W intrukcji użytkowania jest zamieszczona następująca uwaga : ...W celu podłączenia do komputera należy użyć kabla o maksymalnej długości 3 m...Niestety dla akceptowalnej wygody obsługi urządzenia muszę użyć kabla o dlugości 5 m. Konsultowałem sprawę w DENON Shop (Wawa) i tam powiedziano mi że nie przewidują problemów z odsłuchem po zastosowaniu dłuższego kabla a jeśli już to różnicy nie usłyszę. Pytanie dla "uczonych w piśmie": dlaczego akurat max 3m kabla jest "koszerne" a już np 3.5m nie jest, producent tego nie wyjaśnia w intrukcji, rozumiem że najczęściej im mniej kabla tym lepiej ale...w angielskiej instrukcji do SA 10 była uwaga że kabel powinien mieć maksymalnie 5m. 

Chyba znalazłem częściową odpowiedź na moje pytanie:

[...ordered a 3m  A-B USB cable to connect my laptop and DAC  because I have found that shorter cables do not necessarily sound the best where USB is concerned. In truth, in many tests, listeners and I have significantly preferred 5m cables to 1m varieties: so despite the fact that signal transmission down a wire is an analogue process – digital signal being just wide bandwidth, square waves – so-called digital signals can appear far less fussy than their analogue counterparts, possibly because of the high frequency content they contain...]

Ciekawe spostrzeżenia...kupię sobie kabelek 5 metrowy i zobaczymy.😎

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.