Skocz do zawartości
IGNORED

Topping E30 II PRZETESTUJ I WYGRAJ !

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Napisać, że nic nie wniesie, będzie wiadomo przełamaniem. Topping ma przecież jakiś tam swój charakter. Ale domyślamy się, że chodzi o oczekiwany progres i tutaj intuicyjnie należy się spodziewać, że będzie to krok w bok a nie w przód. Zagra nieco inaczej, ale nie zrobi przełomu czy przepasci. Nie znam tego Cambridge. Widzę że w środku siedzi przetwornik Wolfson. Myślę, że to będzie zbliżone granie Cambridge vs Cambridge jako transport do Toppinga. Zbliżone w sensie ta sama liga z tymi samymi ułomnościami i brakami. Miałem jakiś czas temu CD Onkyo 7355- pewien życzliwy forumowicz w imię dobrych relacji i wzajemnych uprzejmości dał mi go za free, bo kupił sobie dużo droższy model za kilka koła. To Onkyo też było na Wolfsonie (ale innej kości niż Twój Cambridge ). Pamiętam tamto granie jako detaliczne, dosyć precyzyjne, ale takie nieco suche, mało muzykalne, trochę wyprane z barw. Podłączałem Onkyo jako transport do Toppinga i tak jak napisałem na początku, to był krok w bok. Może ciut cieplej, ale do cedeka na kości R2R sporo brakowało. A tak w ogóle to czego Ci brakuje w graniu tego Cambridge? Co się nie podoba?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 minuty temu, Wito76 napisał:

@WiktorS Napisać, że nic nie wniesie, będzie wiadomo przełamaniem. Topping ma przecież jakiś tam swój charakter. Ale domyślamy się, że chodzi o oczekiwany progres i tutaj intuicyjnie należy się spodziewać, że będzie to krok w bok a nie w przód. Zagra nieco inaczej, ale nie zrobi przełomu czy przepasci. Nie znam tego Cambridge. Widzę że w środku siedzi przetwornik Wolfson. Myślę, że to będzie zbliżone granie Cambridge vs Cambridge jako transport do Toppinga. Zbliżone w sensie ta sama liga z tymi samymi ułomnościami i brakami. Miałem jakiś czas temu CD Onkyo 7355- pewien życzliwy forumowicz w imię dobrych relacji i wzajemnych uprzejmości dał mi go za free, bo kupił sobie dużo droższy model za kilka koła. To Onkyo też było na Wolfsonie (ale innej kości niż Twój Cambridge ). Pamiętam tamto granie jako detaliczne, dosyć precyzyjne, ale takie nieco suche, mało muzykalne, trochę wyprane z barw. Podłączałem Onkyo jako transport do Toppinga i tak jak napisałem na początku, to był krok w bok. Może ciut cieplej, ale do cedeka na kości R2R sporo brakowało. A tak w ogóle to czego Ci brakuje w graniu tego Cambridge? Co się nie podoba?

Dzięki za odpowiedź. NIe mam porównania dlatego nie wiem czego mi brakuje. Chcę trochę poeksperymentować. Np kupić jakiegoś DACa  podłączyć pod CD czy streamer i zobaczyć jak zagra. Lepiej? To zostanie. Nie będzie przeskoku jakościowego to odeślę. Ot tak po prostu. Wzmacniacz mam AXR100D. Też ma wolfsona. Gra to ok ale jak miałby zagrać lepiej gdyby zainwestował do 1000zł w oddzielny DAC to dlaczego nie!? 
To może FiiO K11 R2R ?  Albo MUSICAL FIDELITY V90 Dac  ?  
Oczywiście rozumiem że najlepiej posłuchać itp. Ale żeby posłuchać trzeba zamówic. A chcę uniknąc zamawiania czegoś co prawie na pewno nie wniesie żadnej poprawy. Patrzyłem też własnie na E30 II i na DX3 pro +.

Masz wzmacniacz z DACiem więc masz jakieś porównanie, co i w jakim stopniu się zmieniło. Myślę że w tym budżecie ciężko będzie znaleźć coś, co zadziała jako game changer. Oczywiście można pobawić się, poszukać alternatyw, zawsze jest szansa że coś spodoba się. Odrzuciłbym tego Musicala, a spróbował tego Fiio R2R. To może być inny charakter grania, nastawienie na muzykalność aczkolwiek w tej cenie też trzeba spodziewać się kompromisów.

• Pokaż nowe odpowiedzi