Skocz do zawartości
IGNORED

Klocki Car Audio do domu.

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukałem w archiwum i co nieco się dowiedziałem. Jednak proszę osoby z forum o opinie i poradę. Jestem miłośnikiem dobrej muzyki. Aktualnie w domu posiadam Denona 3800 i DVD MKII 2800. Głośniki to B&W 604 + B&W 602 + LCR600 + AWS675. Wszystko gra ale kino domowe mi się znudziło i jakoś dźwięku też nie za bardzo mi odpowiada. Może to wina pokoju (48m2, posadzka płytki), może ustawienia kolumn. Jesetm miłośnikiem Car Audio i planuje budowe nowego systemu w moim aucie, ale ( i tu właśnie pojawia się ale ) Kilka dni temu znajomemu na PODWÓRKU obrobili auto z dość drogich klocków. Mi urodziła się córeczka i w aucie to raczej muzyki nie posłucham. Tak samo z kinem domowym. Mam jednak pokój w którym planuje stworzyć sobie oaze :) dobrej muzyki. Jednak nie wiem czy lepiej pozostać przy B&W czy może pokombinować coś z klockami Car Audio. Mam Pionera DEQ P9 (leży też w szafie Clarion VRX928), wzmacniacz Genesis Four Chanel lub dokupię Dual Mono, dwie pary Gorlichów 16cm, sobwoofer Górlicha i parę 10cm Górlichów. Do tego planuje kupić wysokie tony Scan Speaka lub Neo29. To wszystko miało iść do auta, ale może lepiej zbudować na tych komponetach system domowy. Nie wiem co wybrać. Nie wiem czy budować car audio (żona troche mi odradza bo drogie klocki a w naszym kraju to łatwo się z auta pozbyć) czy da radę zbudować z tego dobre domowe stereo. Prosze o wszystkie rady, sugestie itd.

pozdr. dawmac

https://www.audiostereo.pl/topic/16102-klocki-car-audio-do-domu/

Super!!!

To się może udać, pod warunkiem, że wszystko o czym piszesz wsadzisz do samochodu który na stałe będzie w salonie. Taka oaza muzyki na kołach. Car audio to car audio i trudno z tego zrobić home audio.

Pozdrawiam :-)

Te przetworniki bez problemu można wykorzystać w domowych warunkach. Dziwi mnie twierdzenie - że lepiej nie ... Tym bardziej że w przypadku gorlich'ów można bez problemu zrobić rewelacyjne kolumny - niekoniecznie łącząc je ze scan speak. Osobiście widziałbym w tym zestawieniu jakąś dobrą wstęgę...

Jezeli ktos ma ochote posluchac jak pracuja klocki CA w "pokojowych" warunka zapraszam do Krynicy 2-3 kwietnia na odsluch. Mysle ze zmienicie zdanie o CA w HA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jak wygląda sprawa np. odtwarzacza CD. Czy samochodowe CD może służyć jako domowy odtwarzacz? W wielu firmach CA jest zbudowany taki systemik ale nie wiem jak by to się sprawdziło w codziennym użytkowaniu. Tak samo sprawa ze wzmacniaczem.

pozdr. dawmac

Jak ma leżec i sie marnować to oczywiście można. Genesisy sa naprawdę super, głośniki również zacne. Pewne obiekcje miałbym jedynie do tego Pionka. Słuchałem go kiedyś u znajomego i wcale mnie nie zachwycił ... może dlatego że wsadziliśmy go bezpośrednio po F1.

W Bemocarze na bemowie można porównać sobie końcówkę Jeffa Rowlanda vs samochodowy STEG (za ok. 10tys zł). Wynik niejednego może zaskoczyć.

Yeah, I'm a believer :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dzięki za odpowiedzi.

Ustalone: Pionek idzie w świat :) Jednak czy ktoś się podejmie zbudowania kolumny w skład której wchodzić będzie 2 x 16cm Górlich + 10cm Górlich i wysokotonowy (wstęga). Jak w takim systemie wykorzystać subwoofer Gorlicha? Będzie czym go zasilić ? Może jednak kupić bardzo dobrą końcówkę 5.1 ? (nie wiem czy to dobry pomysł). Czy bardzo B&W 604 odstawają od Gorlichów ? (słucham swoich 604 codziennie, a Górlichów słuchałem tylko w aucie) tak więc trudno mi porównywać.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, sugestie to proszę pisać.

pozdr. dawmac

"Jednak czy ktoś się podejmie zbudowania kolumny w skład której wchodzić będzie 2 x 16cm Górlich + 10cm Górlich i wysokotonowy (wstęga). Jak w takim systemie wykorzystać subwoofer Gorlicha? Będzie czym go zasilić ? "

Jesli interesuje Cię i jesteś przygotowany na bezkompromisowe rozwiązanie to skontaktuj się z Arkadiuszem Pruszyńskim.

A suby Gorlicha widziałem piękne (do domu), aktywne z wbudowanym monoblockiem Genesisa...

"Czy bardzo B&W 604 odstawają od Gorlichów ?"

Delikatnie mówiąc - bardzo.

Dzięki Tomkowi F. i Arkowi Pruszyńskiemu mam te Gorlichy i jestem im bardzo wdzięczny. Na pewno będę rozmawiał o budowie kolum z Arkiem ale chciałem co nie co się dowiedzieć aby blado nie wypaść podczas rozmowy z Arkiem :)

pozdr. dawmac

• Redaktorzy

dawmac - pooglądaj produkty PROA Systems (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Może takie wzornictwo będzie Ci pasowało ?

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.