Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

a co aktualnie cieszy Twoje uszy?

i czy w małym pokoju czy już w salonie?

Czesc Sławku 🙂

Aktualnie mam detox od audio. Sprzedalem wszystko co mialem zostawiajac jedynie wzmacniacz Audio Note. 

Jestem na etapie czytania recenzji i opinii zadowolonych uzytkownikow. Pewnie docelowo pojde w monitory plus suby

Pozdrawiam Cie

Edytowane przez biniek
Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, biniek napisał:

Czesc Sławku 🙂

Aktualnie mam detox od audio. Sprzedalem wszystko co mialem zostawiajac jedynie wzmacniacz Audio Note. 

Jestem na etapie czytania recenzji i opinii zadowolonych uzytkownikow. Pewnie docelowo pojde w monitory plus suby

Pozdrawiam Cie

Bardzo dziękuję za miłe słowa

i życzę Ci nowego entuzjazmu do audio

również pozdrawiam serdecznie

Również pozdrawiam Sławka 🙂

Aaa ja sprzedałem Akkusy na SS węglowej 18 i d970000…

hmmm teraz trochę żałuje, bo za tyle ile wziąłem nie ma co kupić. Nie na takich przetwornikach ☹️

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

43 minuty temu, Tajitsu napisał:

hmmm teraz trochę żałuje, bo za tyle ile wziąłem nie ma co kupić. Nie na takich przetwornikach ☹️

Też mam wzór grania na tych przetwornikach zapisany w pamięci, i choć minęło kilka lat, to nie mogę sobie dogodzić z kolumnami.

Gość

(Konto usunięte)
42 minuty temu, Tajitsu napisał:

i ja pozdrawiam 🙂

jeśli ktoś pokocha węglówki to nie znajdzie odpowiednika

niemniej jest droga dla cierpliwych i oszczędnych by wznieść sie ponad przeciętność

ale minimum to np gotowce

https://akustyk.com.pl/p/40/262/akustyk-elm

albo przy wkładzie własnej pracy

http://www.troelsgravesen.dk/Ellipticor-1.htm

to tak poza tematem 🙂

nie bijcie 🙂

32 minuty temu, slawek.xm napisał:

tak poza tematem 🙂

A które lepiej sprawdzą się w rocku, mają dynamiczny, konturowy dół pasma i mocny atak blach? 

Droższe :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy tańsze:

AkustyK CCMR? 

Ukryta Zawartość

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

32 minuty temu, slawek.xm napisał:

i ja pozdrawiam 🙂

jeśli ktoś pokocha węglówki to nie znajdzie odpowiednika

niemniej jest droga dla cierpliwych i oszczędnych by wznieść sie ponad przeciętność

ale minimum to np gotowce

Ukryta Zawartość

albo przy wkładzie własnej pracy

Ukryta Zawartość

to tak poza tematem 🙂

nie bijcie 🙂

Bardzo ładne Ellipticory 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość

(Konto usunięte)
55 minut temu, Adam 38 napisał:

A które lepiej sprawdzą się w rocku, mają dynamiczny, konturowy dół pasma i mocny atak blach? 

Droższe :

https://akustyk.com.pl/p/40/262/akustyk-elm

czy tańsze:

AkustyK CCMR? 

zdecydowanie elipticory

można też próbować u chłopaków z YB

IMG_9419a.thumb.jpg.45654e7135b42bb352bb711bfb54111e.jpg

18 godzin temu, Piopio napisał:

Znów zaczynasz ? A w moim odczuciu jesteś słabym i niekompetentnym branżystą.  Spotkać takiego sprzedawcę to tragedia !

Ja nic nie sprzedaje. To ty wciskasz wszędzie swoje mądrości.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

To ty wciskasz wszędzie swoje mądrości.

A Ty to dopiero doradzasz na prawo i lewo 😉 W sposób dość ograniczony. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No nie mogę się zgodzić bo to nie ja wszędzie wyjeżdżam z sabajem i kefami. To jedyne co potrafisz doradzić szukającym analitycznego brzmienia a i tym szukającym ciepła i delikatności. Dla ciebie założenia kupującego to jedynie ciąg nieznanych znaków. Finalnie o tak ładuje sabaj i kefy.

Ja na swojej liście polecanych produktów mam wiele różnych i dostosowywuje je w zależności od potrzeb piszącego. 

I zostało to już wielokrotnie ci zgłaszane jednak to także traktujesz jako nieznany ciąg znaków. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja na swojej liście polecanych produktów mam wiele różnych i dostosowywuje je w zależności od potrzeb piszącego. 

Polecasz bardzo przeciętne sprzęty - jak sprzedawca.

Ja polecam to co dobre. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

Polecasz bardzo przeciętne sprzęty - jak sprzedawca.

Ja polecam to co dobre. 

Według twojej, dodajmy bardzo ograniczonej w wiedzę, oceny. 

I znowu macisz. Wybraniasz się rzuceniem innego ataku. 

Jesteś politykiem z zawodu?

27 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Według twojej, dodajmy bardzo ograniczonej w wiedzę, oceny. 

Wg Twojej ograniczonej wiedzy o mnie. Nie znasz mnie. 

"Wiesz że akurat ja jestem ostatni co do kłótni więc absolutnie nie będę podważył twojego słowa czy zdania."

Moje słowa podważasz na każdym kroku.

Straszny z Ciebie hipokryta ... jak można być tak zakłamanym ?

Edytowane przez Piopio

Ty mnie też nie znasz a nie przeszkadza ci w ocenianiu mnie.

Mam dzisiaj dobry dzień więc nie będę wchodził w tą politykę z tobą. 

I mimo wszystko życzę ci dobrego dnia.

17 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ty mnie też nie znasz a nie przeszkadza ci w ocenianiu mnie.

Zauważ, że to nie ja zaczynam. Ty prowokujesz pierwszy kłótnie. Uznajmy, że każdy z Nas ma swoje doświadczenie i uszanujmy to. 

"Ale panowie spokojnie po co tyle agresji.
Tak samo jak z kablami tak samo jak z transportami każdy z nas który ma jakieś doświadczenie w audio ma swoje zdanie i go nie zmieni pod wpływem innej osoby."

Chyba podpiszesz się pod swoimi słowami ? 

Myślę że temat można spokojnie zamknąć. 

Był otworzony przez branżę i teraz czekamy na kolejne odsłony o podobnej tematyce 🙂

• 2 miesiące później...
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 15.09.2023 o 21:27, slawek.xm napisał:

można też próbować u chłopaków z YB

Dzięki Sławku za sugestię😉 postanowiłem skorzystać z ich usług aby mieć coś wyjątkowego i dopasowanego do moich oczekiwań. Bardzo miłe i kompetentne osoby.

W dniu 1.02.2023 o 11:16, Tomek_waw napisał:

Jak dla mnie to na liście brakuje KEF R3 ( a obecnie poniżej 6 tys kosztują ) Triangle bardziej jak dla mnie model Comete a nie Titus. Może Wharfedale Linton / Evo 4.2 ?

Zgadzam się co do KEF i Triangle. W promocji KEF R3 to nawet są z dopiskiem Meta obecnie za 6k zł.

W dniu 15.09.2023 o 17:48, slawek.xm napisał:

ale od siebie dodam , że podrobienie dźwięku węglówek Scan Speaka jest niemożliwe

A jak oceniasz rodzinę głośników Scan Speak Revelator?? Szczególnie interesują mnie te z naciętymi membranami.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Tweeter2016 napisał:

A jak oceniasz rodzinę głośników Scan Speak Revelator?? Szczególnie interesują mnie te z naciętymi membranami.

Tu przykładowo masz w tym  temacie, na str.5 autor podsumował YB m1

https://forum.audio.com.pl/topic/84008-yb-m1-classic-kraftest/page/5/

Taki fajny temat się zapowiadał a szkoda że zdechł.

Burchardt S300, Kef R3, Gato Fm 8.
Ktoś słuchał wszystkich, a może choćby dwóch z nich? Jak wygląda wasz prywatny ranking?

Wnioski z testu porównawczego są

Ukryta Zawartość

A czy temat zdechł czy nie to tylko od nas zależy - przecież można dalej kontynuować dyskusję!

Temat kolumn podstawkowych do 6k jest interesujący, bo jest już w czym wybierać. Liczę że pojawi się w przyszłości test porównawczy pt. "Najlepsze podstawkowe za 7-10k zł" i kolejne testy w wyższych przedziałach 🙂

Godzinę temu, Wito76 napisał:

To są tak różne kolumny, że ile będzie osób tyle będzie rankingów 😉

Ukryta Zawartość

To podsumowanie z linku widziałem już i jakoś żadne mnie nie interesują. A te co pytałem to tak jak piszesz, blondynka, brunetka i ruda. Zresztą sam nie jestem pewien czy podłogowe nie byłyby lepsze do moich upodobań.

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Zgadzam się co do KEF i Triangle. W promocji KEF R3 to nawet są z dopiskiem Meta obecnie za 6k zł.

wolę illuminatory a najlepiej ellipticory

już chyba wszystko jasne? :)

9 minut temu, slawek.xm napisał:

wolę illuminatory a najlepiej ellipticory

Jacy producenci, jakie kolumny korzystają z ich dobrodziejstwa? Szukam raczej tańszych produktów.

Przeszukuję ciocię Google, ale póki co nie wypluła nic ciekawego. Znalazłem Acoustiqe Quality z Czech, polskie YB Audio i właściwie tyle.

Coś niecoś jeszcze znalazłem (jeszcze Troels i Akustyk):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Wito76 napisał:

Taki fajny temat się zapowiadał a szkoda że zdechł.

Ktoś słuchał wszystkich, a może choćby dwóch z nich? Jak wygląda wasz prywatny ranking?

A właśnie miałem pisać że znowu ktoś go odkopał a przecież już ustaliliśmy że nie ma najlepszych kolumn 😛

WAtek jest fajny i niech nadal sobie żyje tylko powinien ulec zmianie jego temat.

A właśnie miałem pisać że znowu ktoś go odkopał a przecież już ustaliliśmy że nie ma najlepszych kolumn
WAtek jest fajny i niech nadal sobie żyje tylko powinien ulec zmianie jego temat.

To może wątek "Najlepsze używane..."?
35 minut temu, Wito76 napisał:
46 minut temu, Piotr Sonido napisał:
A właśnie miałem pisać że znowu ktoś go odkopał a przecież już ustaliliśmy że nie ma najlepszych kolumn

Ukryta Zawartość

To może wątek "Najlepsze używane..."?

Nie może być słowa najlepsze bo nie ma czegoś takiego w audio.

Może byc "ciekawe kolumny/monitory", "polecane", "nasze wybory" tego typu

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi