Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Diamond 18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od paru dni jestem posiadaczem Diamond Monitor 18.Grają wraz z Yamahą R-N803D. Jestem bardzo zadowolony z głośników,z każdym dniem grają lepiej a ja już widzę,że moja przygoda zaczyna się rozkręcać. Czas chyba najwyższy rozglądnąć się za wzmacniaczem bo domyślam się,że Yamaha nie wyciągnie wszystkiego z Diamondów.Ogólnie zależy mi najbardziej na potężnym basie,już teraz jest bardzo dobrze a także na poprawie ogólnej jakości dźwięku.Muzyki słucham w 100% z Tidala i tak też chcę,żeby zostało.Zależy mi aby urządzenie miało w sobie streamer,wiem że trochę zawężam temat ale budżet mam raczej ograniczony.Muzyka to dużo folku,muzyki instrumentalnej,popu ale lubię też metal.Pokój ma 12m2.Budżet to jakieś 9k na jedno urządzenie,ewentualnie jeśli będzie rozbicie na wzmacniacz+streamer to przyjmijmy że na wzmacniacz do 7k na streamer około 2.5k.Czy bylibyście w stanie coś polecić,gdzie wyraźnie poczuję różnicę do Yamahy w tym budżecie ? Będę bardzo wdzięczny za propozycję.

https://www.audiostereo.pl/topic/161504-wzmacniacz-do-diamond-18/

Posłuchaj koniecznie Rotel RA-1572 mk2, z tymi kolumnami powinny się dogadać świetnie. Do tego Bluesound Node albo Yamaha WXC-50 jako transport do plików i mamy to 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Posłuchaj koniecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , z tymi kolumnami powinny się dogadać świetnie. Do tego Bluesound Node albo Yamaha WXC-50 jako transport do plików i mamy to 😉

Bardzo dziękuję,za propozycję.Obawiam się jednak,że przekracza budżet wraz ze streamerem.Przeczytałem na szybko testy,wiadomo że to nie odsłuch niemniej widzę że propozycja bardzo trafiona.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Alex81

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo dwójka

Ukryta Zawartość

może do któregoś masz blisko ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Może nie dopisałem,tylko i wyłącznie nowy.Akurat mam świetny przykład znajomego,który tyle co kupił roczny amplituner na olx w stanie "idealnym" za kupę kasy.Aby nie zaczynać nowego tematu napiszę w skrócie.Nie chciałbym być na jego miejscu..

Posłuchaj koniecznie zestawu Cambridge CXA61 + Cambridge Audio CXN (v2) 2 jeśli podobało ci się połączenie z Yamahą tu uzyskasz jeszcze lepszy efekt. Druga propozycja to Marantz PM7000N równie popularna marka co Yamaha, jednak postawiła na bardziej dopracowany i lepiej brzmiący od Yamahy wzmacniacz sieciowy - polecamy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

27 minut temu, Q21 napisał:

Posłuchaj koniecznie zestawu Cambridge CXA61 + Cambridge Audio CXN (v2) 2 jeśli podobało ci się połączenie z Yamahą tu uzyskasz jeszcze lepszy efekt. Druga propozycja to Marantz PM7000N równie popularna marka co Yamaha, jednak postawiła na bardziej dopracowany i lepiej brzmiący od Yamahy wzmacniacz sieciowy - polecamy.

Sorki ale to jest krok w bok.

Sprawdź Lyngdorf TDAI-1120 lub NAD M10v2 albo NuPrime Omnia A300.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kolega Piopio chyba nie miał okazji porównywać tych sprzętów ze sobą, ale szanuje jego propozycje choć są nieco droższe od założonego budżetu. 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

24 minuty temu, Q21 napisał:

Kolega Piopio chyba nie miał okazji porównywać tych sprzętów ze sobą, ale szanuje jego propozycje choć są nieco droższe od założonego budżetu. 

Wszystkie można kupić poniżej 10K. Cambridge czy Marantz nie mają staru do moich propozycji. Wszyscy wiedzą, że Cambridge grą V. To kiepski wzmacniacz. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Masz rację grają inaczej, ale to czy coś brzmi lepiej, czy gorzej jest oceną subiektywną każdego kupującego i niejednokrotnie nasze przekonania co do wartości/jakości sprzętu nie pokrywają się z potrzebami kupujących, dlatego warto patrzeć na to zagadnienie z różnych stron. Kupno sprzętu, czy czegokolwiek innego to emocje i niejednokrotnie na odsłuchach klienci wybierają dla nas słabo zestrojone ze sobą elementy, ale to ich wybór i być może komuś lepiej podobać się brzmienie amplitunera za 3 tyś od wzmacniacza za 5 tyś. Gdyby było to takie proste i oczywiste jak to napisałeś nikt nie wybierałby "słabego" sprzętu.

12 minut temu, Q21 napisał:

nikt nie wybierałby "słabego" sprzętu.

Wybierają osoby nieosłuchane. Na szczęście ja mogę proponować to co jest w moim przekonaniu dobre. 

I to jest właściwe podejście "w twoim przekonaniu"👍Ludzie latami zbierają doświadczenie i za nim złapią króliczka popełnią wiele mniej lub bardziej trafionych wyborów.

Arcam sa30 - to połączenie da ci nasycony dźwięk przy niskich rejestrach oraz bogatą średnicę przy tym będzie bardzo muzykalne.

Cambridge cxa81 + cxn tu będzie szybciej , lżej i scena poszerzona w szerz.

Bardzo dziękujęza propozycję.Najbardziej rozważam z podanych propozycji Nada M10 v2 po przeczytaniu chyba wszystkich opinii i recenzji.Chodzi mi jednaj ciekawa rzecz po głowie.Co powiedzielibyście do  tych głośników na Kecesa S125 ?? Jakby to w ogóle mogło zagrać ? Dobrze rozumuję,że w jego wypadku mogę podpiąć streamer ale musi posiadać on przedwzmacniacz ?

W dniu 12.02.2023 o 19:57, Alex81 napisał:

Bardzo dziękujęza propozycję.Najbardziej rozważam z podanych propozycji Nada M10 v2 po przeczytaniu chyba wszystkich opinii i recenzji.Chodzi mi jednaj ciekawa rzecz po głowie.Co powiedzielibyście do  tych głośników na Kecesa S125 ?? Jakby to w ogóle mogło zagrać ? Dobrze rozumuję,że w jego wypadku mogę podpiąć streamer ale musi posiadać on przedwzmacniacz ?

Tak. Bo to jest końcówka mocy.

Ja jej nie znam to o niej się nie wypowiem.

Wówczas na przykład musiałbyś dokupić streamer z wbudowanym przedwzmacniaczem. 

Wspomniany Cambridge cxn albo nad c658.

Nad m10 jako typowy wzmacniacz w klasie D. Tak brzmiący no musiał byś sprawdzić czy to ci odpowiada.