Skocz do zawartości

Kable ankieta  

242 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy JAKIEKOLWIEK kable mogą mieć wpływ na brzmienie systemu?

2. 2. Jak SŁOWNIE określiłbyś wpływ kabli na brzmienie systemu?

3. 3. Jak PROCENTOWO określiłbyś udział kabli w brzmienie systemu?

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Dla Ciebie maiła mieć sens bo spodziewałeś się czegoś innego...

Ankieta w 100% potwierdza moje posty, pisałem nawet jakie przewiduję wyniki i dlaczego takie 🙂 Ta ankieta dla Was i dla wspólnej zabawy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja się cały czas bawię, audio nie jest dla mnie sprawą życia i śmierci.

Ale jak już wydawało mi się, że możemy się bawić nawet z TOBĄ ( na tym wątku ) to w ostateczności rozwiałeś wszelkie wątpliwości.

Zawsze znajdziesz sposób by kogoś, kogokolwiek obrazić. Nawet wyimaginowanych kablofili.

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
audiofil - kablofil
7 minut temu, szymon1977 napisał:

Ankieta w 100% potwierdza moje posty, pisałem nawet jakie przewiduję wyniki i dlaczego takie 🙂 Ta ankieta dla Was i dla wspólnej zabawy.

Logiczne myślenie level Master. 

Twierdzisz wielokrotnie, że większość audiofili nie usłyszy wpływu kabli więc zamieszczasz ankietę której celowym zamysłem jest wykazanie, że nie masz racji w tym twierdzeniu ponieważ ankieta potwierdzi twoje późniejsze twierdzenia, że jednak większość ankietowanych zaznaczy, że usłyszy 🤯 

Ale czego się spodziewać po gościu który żeby się czegoś dowiedzieć wali publicznie na forum jakieś głupie stwierdzenie specjalnie po to żeby ktoś go wyprowadził z błędu (o ile wcześniej nie straci cierpliwości ) 😵💫

19 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

A ja twierdzę, że taka ankieta jest bez sensu.

Ja też, bo jej pytania są skonstruowane na takiej zasadzie, że w zasadzie nie da się uzyskać miarodajnych wyników.

Kluczem jest określenie "jakikolwiek". Jeden pewny wyjątek potwierdzić ma zasadę, że "przewody są słyszalne"? To tak, jakby zadać pytanie, czy się kiedyś wypieprzyleś na skutek potkniecia, a z tego wyciągnąć wnioski, że wszyscy chodzą posiniaczeni.

4 minuty temu, Sznup napisał:

...zamieszczasz ankietę której celowym zamysłem jest wykazanie, że...

Podałem kilka razy co jest celem Ankiety, a jaki wniosek i dlaczego jest błędny - Ty nadal swoje.

15 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Zawsze znajdziesz sposób by kogoś, kogokolwiek obrazić.

Jak nazwać kogoś, kogo obraża merytoryczna i rzeczowa odpowiedź?

6 minut temu, porlick napisał:

...pytania są skonstruowane na takiej zasadzie, że w zasadzie nie da się uzyskać miarodajnych wyników.

To nie mój problem, że oczekujesz odpowiedzi na inne pytania niz zadałem.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

To nie mój problem, że oczekujesz odpowiedzi na inne pytania niz zadałem.

Twoim problemem jest, że pytania które zadajesz nie są pytaniami które myślisz, że zadajesz. Dlatego odpowiedzi na te pytania nie pokrywają się z odpowiedziami które chciałbyś otrzymać. 

1 minutę temu, Sznup napisał:

...odpowiedzi na te pytania nie pokrywają się z odpowiedziami które chciałbyś otrzymać. 

Powtórzę:

36 minut temu, szymon1977 napisał:

Ankieta w 100% potwierdza moje posty, pisałem nawet jakie przewiduję wyniki i dlaczego takie

2 minuty temu, Sznup napisał:

...pytania które zadajesz nie są pytaniami które myślisz, że zadajesz

Kable słyszysz... w myślach czytasz?

39 minut temu, szymon1977 napisał:

W tym rozumowaniu i działaniu nie ma za kszty logiki. 

Kto pyta, nie błądzi! O!

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Zależy kogo zapytamy 😉

W tej ankiecie głównie kablofili 🙂

39 minut temu, Ajothe napisał:

Trochę mnie dziwi, że nikt nie zaznaczył 100% udziału kabli  w systemie audio...

Zważywszy, że są nieodzowne i bez nich na 100% żaden sprzęt nie zagra. Choćby kawałek druta do gniazdka 230V musi być.

Choć to też można obalić bo np. taki telefon chyba nie potrzebuje a też coś tam zagra 🤔

Może nie drążmy tematu 😁

Drut, drutowi nierówny.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

6 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Choć to też można obalić bo np. taki telefon chyba nie potrzebuje a też coś tam zagra 🤔

Pewnie nawet źródło pozorne potrafi wytworzyć jak laptop. 

7 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Może nie drążmy tematu 😁

Masz rację może lepiej nie drążyć.

16 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Zależy kogo zapytamy 😉

I o co zapytamy. 
Są pytania, których lepiej nie zadawać i nie poznać odpowiedzi.

3 minuty temu, Sznup napisał:

Pewnie nawet źródło pozorne potrafi wytworzyć jak laptop. 

Ale z dac czy bez? 

😉

Edytowane przez Tajitsu

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Trochę mnie dziwi, że nikt nie zaznaczył 100% udziału kabli  w systemie audio...

Na zasadzie: powypinasz wszystkie kable, to sprzęt nie zagra, nawet nie zaświeci- to ok. 👍

Dlatego twierdzę, że pytania ankiety były bez sensu.

1 minutę temu, Espectro napisał:

@szymon1977 na desktopie jest ilość 

Dasz radę zrobić na Androidzie?

51 minut temu, porlick napisał:

...twierdzę, że pytania ankiety były bez sensu.

Jeśli kogoś przerasta dostrzeżenie sensu w pytaniach bądź odpowiedziach, to obowiązku udziału w Ankiecie nie ma.

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Jeśli kogoś przerasta dostrzeżenie sensu w pytaniach bądź odpowiedziach, to obowiązku udziału w Ankiecie nie ma.

Gdyby był sens, to można by było go dostrzec.

Obowiązku udziału nie ma, ale można wykazać, że pytania są postawione tak, że nie da się z odpowiedzi wywnioskować miarodajnych wyników.

Zawsze, jeden choćby przykład przewodu, którego parametry w określonej sytuacji czynią wpływ słyszalnym, określają wynik ankiety na tak.

Choćby pozostałe 99,9% przypadków było na nie.

5 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Zastanówmy się ilu tu forumowiczów zna zasadę działania DACa, wzmacniacza audio, switcha i dlaczego niebieskie kable są lepsze od czerwonych.

No to znowu idźmy dalej. Po co są takie fora?

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zaprwne o tym nie wiesz, ale aby ankieta była wiarygodna to musi być wypełniona przez określoną grupę  reprezentatywną.

Zobacz do jakiej odpowiedzi tyczyl się przytoczony tekst. Bo wyrwałeś go kompletnie bez sensu i taka jest też odpowiedź. 

Bo tak jak uważam żeby ankieta miała sens musi być w określonej grupie odbiorców. Ta ma sens.

4 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ankieta Ci nie pasuje i podważasz jej sens?
Przecież nie brali w niej udziału sprzedawcy jabłek...

Yyy... handlujesz jabłkami🤔?

Autor ankiety jest niezadowolony bo rezultat mu nie pasuje. 🙂

Proste pytania, proste odpowiedzi , a wnioski jednoznaczne ...

83% twierdzi , że słyszy wpływ okablowania na brzmienie, do tego ciekawe wyniki z pytania 3 ....  no to mamy bezapelacyjne zwycięstwo kablarzy.

Spodobała mi się idea tworzenia prostych ankiet. Jest wiele ciekawych pytań które by można zadać np. o postrzeganie jakości brzmienia z winyla  ...

pozdrawiam

Arkadix

Edytowane przez Arkadix

Ale to zawsze 10 procent. Niektórym tego właśnie brakuje.

Przyznaję w tym pytaniu sam zaznaczyłem dyszke 🙂

dlatego za kable nie dał bym miliony monet ale też wyleczyłem się z najtańszych allegrowych

6 minut temu, Ajothe napisał:

Tak, warto dodać:

Wpływ mały, około 10% 😁

Bo obiektywnie mają mały wpływ na brzmienie systemu jako całości. Jednak opisując brzmienie konkretnego kabla w odniesieniu do ogólnego wpływu kabli czy też innych kabli do których odnosi się porównanie (nie systemu) wpływ ten może być olbrzymi, kolosalny czy wręcz spektakularny ... 😉

Nie rozumiem dlaczego to Cię dziwi? Jeszcze niedawno pisali na forum "audiofile" którzy twierdzili, że wszystkie wzmacniacze i dace grają tak samo ... 

Przeczytajcie dokładnie odpowiedzi na pytanie 3.  Dodajcie do siebie tych co słyszą na 10%, na 20%, na 30%, na 40%  i na 50% .  To jest zdecydowana większość .

Arkadix

2 minuty temu, szpakowski napisał:

Jeszcze niedawno pisali na forum "audiofile" którzy twierdzili, że wszystkie wzmacniacze i dace grają tak samo ... 

Takich osób było i jest bardzo mało , oni tylko stwarzają wrażenie dużej aktywności , bo dopisują się do większości wątków ze swoim przesłaniem, że wszystko brzmi tak samo .

pozdrawiam

Arkadix

Edytowane przez Arkadix
5 minut temu, szpakowski napisał:

Bo obiektywnie mają mały wpływ na brzmienie systemu jako całości. Jednak opisując brzmienie konkretnego kabla w odniesieniu do ogólnego wpływu kabli czy też innych kabli do których odnosi się porównanie (nie systemu) wpływ ten może być olbrzymi, kolosalny czy wręcz spektakularny ... 😉

"Nie rozumiem dlaczego to Cię dziwi? Jeszcze niedawno pisali na forum "audiofile" którzy twierdzili, że wszystkie wzmacniacze i dace grają tak samo ... "                                                                                             To może kolejna ankieta ?       

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi