Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilający Mcintosh ma12000

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Po co wydałeś 450, w komplecie kabli nie było ?

Był tylko w cd-ku i końcówce. Nie było w pre. audioclassics sprzedaje sprzęt używany.

2 godziny temu, Genesis napisał:

Nie wiem nic na temat kabli z Media Markt i poprawności ich konstrukcji. Mój kabel zrobił znajomy inżynier elektryk. Kosztował, jeśli dobrze pamiętam, 450 zł. A tak na marginesie, kabel zasilający znajduje się poza torem audio. To samo powiedział Gow.

Kable z Media Markt to kable zasilające VIVANKO, HAMA itd. w kwocie 19zł. a 40zł. Kable zasilające mają istotny wpływ na tor audio.

• 1 miesiąc później...

w mojej ocenie propozycje warte rozważenia :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 26.02.2023 o 16:03, .:Gerard:. napisał:

Po co wydałeś 450, w komplecie kabli nie było ?

No to dowaliles...

Jeszcze nikt w historii tego forum, a może i w historii świata audio tego pytania nie zadał.

Dlaczego kupując wzmacniacz czy źródło za 50-100kzł nie mamy prawa używać kabli sprzedawanych przez producenta i znajdujących się w komplecie, tylko musimy sami kupić inne lepsze bo te które proponuje producent wzmacniacza za taką kasę to badziew. Nie żebym był przeciwnikiem kabli czy szczepień ( to podobno idzie w parze), chodzi mi tylko i wyłącznie o kasę która muszę dwa razy wydać...

no może dlatego, że zazwyczaj producenci dokładają (bo wypada ) kiepskiej jakości "komputerowe" sieciówki....no może nie licząc andromedy vitusa ale to potwierdza tendencje 

A moze uwazaja, ze takie kiepskie komputerowe sieciowki wystarczaja? Bo gdyby stwierdzili ze dodanie 50€ na sieciowke do klocka za 10.000€ pozwolilo by dzwiekowo poprawic jakosc i odbic sie od konkurencji, to na pewno by to zrobili

Tylko nie wyjezdzajcie z argumenem ksiegowej oszczedzajacej 0,5% albo ze taka sieciowka kosztuje (dla producenta w zakupie bez Highendowskiego narzutu) wiecej niz 50€, bo to bzdury.

Gdyby to funkcjonowalo, to by to zrobili, w reklamie/marketingu 100x podkreslili, a w co drugim kolorowym magazynie AV czytal bys w recenzjach o tym, jak to nowa genialna, specjalnie dobrana sieciowka wyniosla najnowsza wersje tego klocka nad obloki swiata highend

moim zdaniem kolejna propozycja warta uwagi Furutech PS-950-18E - Piezo Powerflux Power Cord

Ukryta Zawartość

jakiś czas tamu kolega nabył cd accuphase zdaje się model 570 i do niego był dołączony kabelek rca sygnowany logiem accu (końcówki) klotza (napisy na kabelku).....pewnie to wystarczy aby zagrało....tylko jak ?

skoro producent to dostarcza :)

Ukryta Zawartość

W dniu 26.02.2023 o 14:02, klepek1 napisał:

Miałem ma12000 i grało to z AQ Hurricane hc. Grało to zacnie (nie będę podawał przymiotników bo nie jestem bajkopisarzem) . Teraz mam c2700+2xmc611+ 2xRel S/812 i wszystko gra od Mcintosha na AQ Hurricane a Rel’e na AQ Tornado. 
Zauważ, że ile osób tyle opinii, a co najlepsze większość tych osób nie miało Mcintosha w domu. Fakt słyszeli na jakieś tam zestawienie na AV na Narodowym czy youtube i jak typowy Polak na wszystkim się znają. Proszę nie odbierać mojego wpisu jako „wkładanie kija w mrowisko”, ale przeglądnijcie cały wątek i postawcie się w roli osoby , która zadała pytanie.  Ja jestem „głupi” po przeczytaniu komentarzy i porad i kompletnie nie wiedziałbym w którym iść kierunku. 
Podsumowując, miałem Ma12000 i z kablem AQ Hurricane i uważam z dużą dozą prawdopodobieństwa, że też będziesz z niego mega zadowolony. 

AC Hurricane są miedziane, więc jak by się zgadzało z tym co pisał kolega Gerard.

PS. Posiadałem ten przewód i do McIntosha też bym go polecił.

W dniu 23.02.2023 o 10:26, Adam04 napisał:

Teraz mam wireworld electre. A będę szukał w okolicach 4-5k

Electra sieciowa jest naprawdę super kablem mimo, że tanim. Właściwie ciężko znaleźć urządzenie z jakim się nie sprawdzi. U mnie cały czas super gra na pre MBL-a. Co do głośnikowych to najlepsze kable jakie mialem to VdH Revelation i Wireworld Eclipse ( na ostatnim AS MBL okablowywał nawet tymi Eclipse MBL Extreme - wersją zwykłą, nie żadnym Gold ani Platinum) . U mnie Eclipse 6 naprawdę grają super. Jedyna wada to dosyć ciepły i tłustawy bas, wiec na sekcje niskotonowa można dać coś z bardziej spreżystym. 

• Pokaż nowe odpowiedzi