Skocz do zawartości
IGNORED

Fabryczne zworki z jakiegoś tam stopu, łączące Pre-out z Main-in. Mit czy hit? Zamieniać na odcinki przewodu z lepszymi wtykami RCA lutowane cyną z dodatkiem złota?

Rekomendowane odpowiedzi

Te zworki natychmiast do kosza. Połączyć potem złotem, rodowanym, palladowanym i nakońcu jeszcze raz złocconym. Wykąpać w płynnej miedzi 100%, potem w płynnym srebrze. Na koniec do komory kriogenicznej. Dla pewności obok gniazd we wzmacniaczu położyć stertę mundorfów, v-capów i olejaków. Doprawić piegami akusycznymi f-my harmonix, a wszystko ułożyć na płytkach holfi.

Efekt mundorfowany 😄

Ooo.

Pojawiło się kilka odpowiedzi z sensem 😛

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

9 minut temu, miętowy napisał:

I pyton Pana Tadeusza do tego.

Pyton Pana Edmunda 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

9 godzin temu, Kostucha napisał:

Ja w swoim zworki w ogóle wywaliłem na pysk i podłączyłem DACa z pre odcinając tym samym pre wzmacniacza. Te zworki w 375 to pięta achillesowa. Szumy, burczenie i jazgot. Żartuję. Naprawdę liczyłeś na jakieś efekty? A może kierunek pomyliłeś? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Bez urazy. Żartuję tylko sobie i zastanawiam się czy Ty również żartujesz. Nasłuchałem się o ogromnych zaletach i korektach brzmienia różnymi kablami i zworkami. Są diametralne zmiany u jednego z kolegów, który lubi zmieniać okablowanie i zworki przy terminalach od kolumn, ale ja je słyszę tylko z jego ust. Który by kabel mi nie zaprezentował ze swojej kolekcji wg niego zmieniał brzmienie. Ja słyszałem zawsze tak samo. Może niby coś tam się zmieniało, ale obawiam się, że to bardziej takie słyszenie życzeniowe. Gdybym nie widział, że je zmienia pewnie nic bym nie usłyszał. Może z moim słuchem coś nie tak? 

Tych Audioquest używałem. Ale bez poprawy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bogusław_59825
Godzinę temu, Bogusław_59825 napisał:

Tych Audioquest używałem. Ale bez poprawy.

Domyślam się. Zastanawiałem się tylko co niby miały poprawić, jeśli nawet kawałek aluminiowego druta, bo ten mostek był chyba z aluminium (nie przyjrzałem się) zamienić na zworkę z innego metalu poddanego specjalnej obróbce w specjalnej izolacji. Producent pożałowałby kawałka lepszego przewodnika, gdyby miało zapobiec to jakimś wadom tego wzmacniacza? Na jaką poprawę liczyłeś. Mam ten wzmacniacz i sobie go chwalę. Doprawdy nie wiem co w nim poprawiać, a jeśli nawet złagodzić, przyciemnić, rozjaśnić jak niektórzy próbują, to czy wymianą mostka? 

Edytowane przez Kostucha
  • Pokaż nowe odpowiedzi