Skocz do zawartości
IGNORED

Primare I21 , Densen B-100, Cyrus 8vs.

Carlo

Rekomendowane odpowiedzi

B-100 + Cd73 uwazam za udane zestawienie - sam uzywam od dluzszego czasu. Gleboka scena densena w polaczeniu ze szczegolowoscia arcama powinny ci sie spodobac. Co do samego wzmaka, to gra raczej wyrownanym pasmem i dosc slabo ujawnia sie w torze. Dobra wydajnosc pradowa (w zasilaniu trafo 360VA) pozwale na dosc swobodny dobor kolumn. Wiele osob bardzo sobie chwali polaczenie z VA Mozart. Natomiast jezeli twoim priorytetem jest dynamika i potezny bas to densen nie bedzie najlepszym kandydatem - to nie jest wzmak z tzw. mocnym wykopem, a niskie tony sa raczej zwarte i konturowe. Jezeli lubisz wysunieta do przodu, ocieplona srednice to tez nie bedzie to. W tym przypadku firmowe placzenie z arcamem A75 bedzie o wiele lepsze. Wez pod uwage jeszcze jedna rzecz - densen wymaga kazdorazowo dosc dlugiej rozgrzewki po wlaczeniu, wiec w praktyce sprowadza sie to do ciaglego trzymania go pod pradem.

Jeszcze jedna uwaga odnosnie cd73. Jezeli sluchasz rocka i pokrewnych gatunkow to nie kupuj jasno brzmiacych kolumn (tych eposow nie znam, wiec pisze to na wszelki wypadek), bo z ten cd jest bardzo szcegolowy i moze byc momentami bolesnie.

=>Gonarek

Czesc. Dzieki za odpowiedz. Ostrego roka i muzyki orkiestrowej slucham raczej rzadko. Przede wszystkim racze swoje uszy lagodniejsza odmiana rock'a i jazz'em. Nie wiem czy chcialbym Arcama 75(plus), bo sam odtwarzacz cd brzmi juz troche cieplo i łagodnie. Nie chcialbym z tym spokojem przesadzac. A Epos'y nie brzmia jasno. Nawet w polaczeniu z kablami Nordost red down. Taka jest moja opinia. W kazdym razie dynamika by sie przydala i jest to cecha, ktorej tez poszukuje. Natomiast rozjasnienia nie sa raczej mile widziane. Dlatego myslalem rowniez o wzmacniaczu Exposure 2010 s, o ktorym nie wspomnialem w tytule. Pozdrawiam.

Widze, ze postanowiles zakupic caly system u jednego dystrybutora, no coz - przynajmniej nie nabiegasz sie z kartonami ;) W pierwszej chwili tez pomyslalem o dodaniu exposure 2010 do twojej listy, ale wydaje mi sie, ze ten wzmak ze wzgledu na duza szczegolowosc i ogolnie ozywiony charakter lepiej wypada z nieco ciemniej brzmiacym odtwarzaczem niz cd73. Zanim sie zdecydujesz na 2010, powinienes tego zestawienia posluchac przynajmniej pare dni na spokojnie. Po szybkim odsluchu w salonie, moze sie faktycznie wydawac, ze to dobre polaczenie, ale pozniej mozesz zauwazyc kilka rzeczy, ktore niespecjalnie ci podejda. Ja wiem, ze decibel niezbyt chetnie daje sprzet do domu, ale w tym wypadku naprawde warto ponegocjowac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.