Skocz do zawartości
IGNORED

Producenci, dealerzy itp

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Prosze o zglaszanie się, wskazywanie osób będących przedstawicielami firm lub prowadzącymi "bardziej lub mniej ukrytą" działalność handlową na forum, proponuje oznaczyć takie nicki specjalnymi znaczkami, żeby nie było wątpliwości kto pisze.

https://www.audiostereo.pl/topic/16186-producenci-dealerzy-itp/

Lukasz -> to dobry pomysl. Tyle, ze wiekszosc producentow (np. Minima Audio, Delta Studio itp.) wystepuje pod swoimi nazwami handlowymi. Dla mnie wiekszy problem to osoby prowadzace ukryta dzialalnosc - wydajace opinie na temat danego sprzetu a potem oferujace jego sprzedaz. To jest zupelnie ok. pod warunkiem, ze odbywa sie jawnie i w sposob (oznakowany).

Pozdr.

gorek666

Takie oznakowanie bardzo by pomogło promocji Twoich wyrobów.

Wydłubujesz dużo ciekawsze wyroby niż fabryczne ,w przyzwoitych cenach i być może pomysł Lukara bardzo by pomógł w dalszym rozwoju.

Zresztą dotyczy to pozostałych,często szukamy tuningowców,przeróżnych firm(krajowych),takie oznakowanie tylko skróciłoby takie poszukiwania.

Oczywiście dużą korzyscią jest również uzyskiwanie pomocnych informacji.

Legalność proponowana przez Lukara to dobra propozycja i ucina wszelkie dyskusje o ukrytej reklamie.

pomysł dobry.

tylko jak wychwycić przedstawicieli handlowych? przecież nikt sie nie przyzna że robi "podprogową" kampanię i bierze za to kasę.

po miesiącach na forum można wychwycić kto, co i dlaczego zachwala, ale często ra sztuka nie jest zbyt prosta.

..

pójdźmy dalej za ciosem i "oflagujmy" też dziennikarzy audio.

pzdr

k.

Szczerze mówiąc nie wiem o co tyle hałasu... i co jest w tym takiego bulwersującego, że ten czy inny człowieczek który cośtam sobie dłubie w komórce czy innym garażu i zaoferuje na forum swój wyrób. Osobiście ciesze się, że takie posty się pojawiają bo można trafić cos ciekawego ... cos niespotykanego, a czego akurat ludzie szukaja ... A kwestia szczególnego oznaczania ich znaczkami?? Hmm... wydaje mi się to niepotrzebne... pozdrawiam

Luxmany i winyle 

Viniu, ja mysle ze to dla ulatwienia dla tych ktorzy szukaja walsnie danego producenta albo przestawiciela...

Inaczej sprawa sie ma, jezeli faktycznie, ktos dziala inkognito, chwali wyroby jednej firmy i jeszcze za to pieniadze dostaje...

Gorek zgadzam się z tym że sa ludzie którzy w biały dzień na "żywca" lansują jeden konkretny produkt czy markę i jak mówisz biora jeszcze za to kasę. Ja miałem raczej na myśli właśnie takich ludzi kórzy działają na zasadach rzemieślniczych, tworzą jakieś własne konstrukcje...

Luxmany i winyle 

drakuul>

kazali nosić, owszem, ale tam był przymus.

tutaj nikt Cie nie zmusza. możesz nie korzystać.

ta subtelna różnica powoduje że Twoje porównanie jest przynajmiej niesmaczne.

..

zdacydowanie inaczej traktuje się radę człowieka który na codzień zajmuje się konstruowaniem np. kolumn, a inaczej radę kogoś kto wiedze na temat sprzętu wyssał z miętowych cukierków.

tak samo jest z piszącymi o audio - chociażby ze względu na fakt że maja dostęp do różnego rodzaju sprzętu.

mieli okazję posłuchać.

jakie będziesz miał zaufanie do rady lub uwagi kogoś kto lampy widział tylko w internecie??

pozdrawiam również

k.

>>>lukar

...pomysł dobry, masz moje poparcie

>>>gorka666

...choć nie od dzisiaj jestem na tym forum to nie wiedziałem że coś tam 'dłubiesz w komórce' dobrze wiedzieć napewno kiedyś się zgłosze :) - pozdrawiam

drakuul>

no i bardzo zdrowo.

zgłaszać się będą sami zainteresowani, a wskazywani będą potencjalni "nagabywacze" którzy będą musieli się tłumaczyc dlaczego za każdym razem wskazują firmę X.

..

ja jestem na tak. bardzo mi się to podoba.

Ty,poza pewnym porównaniem, jeszcze się nie określiłeś.

mamy tu dmokrację, Lukar przedłożył pomysł pod głosowanie.

sprawa jest otwarta.

Tak się wszyscy niech nie podgrzewają bo wyjdzie, że większość na forum to producenci, dystrybutorzy, projektanci i inni przedstawiciele -

jak by co

Ja osobiście nie utrzymuję się z branży audio.

Kubedes

Ponieważ nie czuję się bezpośrednio zaangażowany w problem - nie zaliczam się do "tych z chorągiewkami", ani do tych co rzucają kamieniami, to potraktowałem sprawę z dystansu, zauważając pewną "niezręczność". Mnie też irytują pojawiające się w co którymś wątku sprzeczki na temat: Ty to jesteś be, bo autoreklamę popełniasz i niewiarygodny jesteś. Ile można to samo czytać. Jeśli ta inicjatywa Lukara będzie panaceum bez negatywnych skutków ubocznych, to tak - jestem za.

Witam

Od samego początku swojej obecności na Forum jestem zwolennikiem jawności - zabierając głos jako producent podpisywałem się jako MinimaAudio (eh historia :-) ) a teraz jako ARGOS . Zresztą podobną praktykę stosują prawie WSZYSCY producenci . Wystarczy prześledzić Forum .

Co do prezentacji , odsłuchów itp. Może warto zrobić osobną zakładkę ( np. pomiędzy działami Sklepy a Ogłoszenia) gdzie producenci czy dystrybutorzy mogliby informować o swoich planach , spotkaniach itp.

Dla przypomnienia - rok temu na Forum miała miejsce dyskusja na temat obecności polskich producentów , polskich produktów itp "Test porównawczy plskich wzmacniaczy" (czy jakoś tak... szkoda że wyszukiwarka nie dziala) Wówczas większość Forumowiczów uznała , że prezentacje , spotkania są dobrą i potrzebną inicjatywą.

Pozdrawiam

Waldek

PS.

Pisząc jako osoba prywatna (m.in w dziale DIY) podpisuję się jako WaldemarK

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.