Skocz do zawartości
IGNORED

jaki streamer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie niechęć do formatu MQA można mieć jednak skazane jest to na porażkę. Zgadzam się z powyższą opinią że coraz to więcej urządzeń umożliwia dekodowanie MQA więc czemu nie miałbym korzystać z tego skoro w moim sprzęcie zaaplikowano dekoder MQA? Ludzie mogą się oburzać i bojkotować producentów i korporacje za ich politykę na którą biednemu Kowalskiemu tylko wydaje się że ma wpływ.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

2 minuty temu, Tal napisał:

coraz to więcej urządzeń umożliwia dekodowanie MQA

Czyli płacisz za to w cenie urządzenia bo przeciętny Kowalski wie ze Master jest lepiej.. 

Jest dużo świetnych urządzeń bez obsługi tego czegoś i niech tak zostanie 

Słuchaliśmy z kumplem pożyczonego smsl 500mk2, dźwięk słaby i żaden znaczek go nie uratuje ani swiatelko

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

13 minut temu, marcinmarcin napisał:

Czyli płacisz za to w cenie urządzenia bo przeciętny Kowalski wie ze Master jest lepiej.. 

Czy Tidal Master jest lepszy czy gorszy to już każdy sam powinien rozeznać i ocenić czy chce za to płacić czy nie bo ja kupuję urządzenia które są w zgodzie z moim brzmieniowym upodobaniem i jeśli w cenie urządzenia jest dekoder MQA to nie będę narzekał skoro odpowiada mi dźwiękowa klasa owego sprzętu.

ps. jakość brzmienia przywołanego SMSL nie jest w niczym powiązana z polityką dekodowania MQA i niczego to nie dowodzi.

Edytowane przez Tal

3 minuty temu, Tal napisał:

i jeśli w cenie urządzenia jest dekoder MQA

Tak, ale dla mnie jest to nieistotne kryterium przy wyborze - skupiam się na jakości dźwięku 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

14 minut temu, marcinmarcin napisał:

Tak, ale dla mnie jest to nieistotne kryterium przy wyborze - skupiam się na jakości dźwięku 

Ja Cię rozumiem bo to samo napisałem post wcześniej i identyczną postawą się kieruję przy zmianach sprzętu z tym że ja nie przekreślam i nie wykluczam urządzeń z MQA. Jest to jest nie ma to nie płaczę 🙂

Edytowane przez Tal

W dniu 22.03.2023 o 19:34, TomekB166 napisał:

Czemu? N130 może odtwarzać darmowe MQA w Radio Paradise. Skoro kolega zapłacił za sprzęt to czemu w gratisie nie wykorzystać jego możliwości? A muzyczka jest całkiem fajna. 4 kanały z ciekawym repertuarem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlatego że to jest wykorzystanie dla samego wykorzystania funkcji.

A jeśli przez to ogranicza sobie wybór innego sprzętu to moim zdaniem jest to bez sensu.

Innymi słowy jeżeli to dostaniesz a kierowałeś się innymi walorami jak wartości muzyczne to wtedy okej. W tym przypadku jeżeli kolega chce wybierać pod tym kątem to jest ograniczony sprzętowo. 

Niepotrzebnie i wręcz błędnie 

Żeby dobrze zrozumieć.

Jeśli jest to w dodatku to ok. Ale jeśli przez to nie weźmiesz daca który brzmi ci świetnie ale nie ma mqa no to sory. Nie tędy droga 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 7 miesięcy później...

Lepsze jest wrogiem dobrego, za duży wybór i za dużo informacji. 

Jaki streamer, który szybko się "nie zestarzeje" z dobrym DAC'iem i kompletem wejść/wyjść cyfrowych i analogowych, (może z HDMI ARC) i natywną obsługą serwisów muzycznych (zapewne bez Apple) i dużo niższą ceną niż NAD C658 😉  

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, Tuxpolak napisał:

Jaki streamer, który szybko się "nie zestarzeje" z dobrym DAC'iem i kompletem wejść/wyjść cyfrowych i analogowych, (może z HDMI ARC) i natywną obsługą serwisów muzycznych (zapewne bez Apple) i dużo niższą ceną niż NAD C658 😉  

Dużo chcesz, a to kosztuje.

1 hour ago, pantagruel said:

Dużo chcesz, a to kosztuje.

Może jakieś konkretne porady użytkowników, co konieczne a z  czego można zrezygnować (a nie materiały reklamowe)  

Edytowane przez Tuxpolak
zmiany
Jaki streamer, który szybko się "nie zestarzeje" z dobrym DAC'iem i kompletem wejść/wyjść cyfrowych i analogowych, (może z HDMI ARC) i natywną obsługą serwisów muzycznych (zapewne bez Apple) i dużo niższą ceną niż NAD C658  

Gdyby był większy wybór to nie byłoby takiego hype na Eversolo.
21 godzin temu, Tuxpolak napisał:

Cxn. Doświadczenie mówi że będzie wspierany. A model V1 kupisz znacznie taniej. W sumie używany także V2.

Eversolo nie ma wejścia HDMI, tylko wyjście

Nie wiem czy ten Eversolo jest dobry czy nie. Sam mam Arcama, który był droższy, ma pewnie 1/3 wejść/wyjść tego Ever/Solo i taką sobie aplikację. Za to dobrze gra - a TV łączę optykiem.

Jeśli HDMI jest ważniejszy od dostępu do Apple Music, Roon Ready, Deezer, Tidal Connect, możliwości grania z dysku wewnętrznego i tak dalej - to może lepiej skupić zainteresowanie na amplitunerze AV?

7 hours ago, dzarro said:

Nie wiem czy ten Eversolo jest dobry czy nie. Sam mam Arcama, który był droższy, ma pewnie 1/3 wejść/wyjść tego Ever/Solo i taką sobie aplikację. Za to dobrze gra - a TV łączę optykiem.

Jeśli HDMI jest ważniejszy od dostępu do Apple Music, Roon Ready, Deezer, Tidal Connect, możliwości grania z dysku wewnętrznego i tak dalej - to może lepiej skupić zainteresowanie na amplitunerze AV?

Nie HDMI nie ważniejsze, ale na wielu forach polecają Eversolo jako złoty środek, ma ładne wskaźniki 😉

"Korci" mnie system BLUEOS 🤔 

Wskaźniki w formie grafiki na wyświetlaczu..No jeden lubi elegancję drugi podświetla ledem wannę i sufity.

Nabyłem właśnie Node, porównam z Yamahą. Kabel usb nabyć i podłączyć.

Ale to nie ma nawet co ukrywać i sam producent na pewno o tym wie że grono swoich wyborców ma tylko dzięki temu wyświetlaczowi.

A nie będę ukrywał z mojej strony bardzo mi się to podoba gdyż sam zawsze marzyłem o wzmacniaczu z wycieraczkami.

I jest to pewnego rodzaju zastępstwo.

Chodź jak się tak głębiej zastanowię to jako dziecko też lubiłem jak mi wuj lampie podskakiwały te kreseczki a teraz wcale nie uważam żeby to było cool

10 godzin temu, Tuxpolak napisał:

Nie HDMI nie ważniejsze, ale na wielu forach polecają Eversolo jako złoty środek, ma ładne wskaźniki 😉

"Korci" mnie system BLUEOS 🤔 

Bluesound jest kiepski przynajmniej ja miałem taki egzemplarz. Systemu nie oceniam. 

3 minuty temu, J4Z napisał:

Co nie pasowało?

Już nie pamiętam użyłem go jako transportu po cox wyleciał po 20min. To byla ver. 1

Edytowane przez trueman
  • Pokaż nowe odpowiedzi